Özdere av Raporu ve yaşananlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında aydinsen tarafından paylaşıldı.

1. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Merhabalar;
    Öncelikle keşke sizlere yazacağım bu rapora, Güzel resimli bir anlatım ile katkı sağlamayı çok isterdim ama malesef üzücü olaylar yaşadım.
    İzmir özdere de merkez bankası kampının oradaki iskelede akşamları 1-2 olta attımsada her seferinde 4-5 ispari 1-2 küçük mırmır dışında bişey olmadı. hepside ufak olduğu için bırakıldı. havada zaten 1-2 gün dalgalıydı.
    Üzüldüğüm olaylardan birisi kendine amatör avcı diyen birkaç arkaaşın benim avladığım isparilerden daha küçüklerini bile alıkoymasıydı.
    Asıl daha çok üzen ikinci olay ise pazar akşamı 2 oğlu ile gelen bir vatandaş tırıvırıyı çıkarttı ve oğluna verdi git sen bununla avlan dedi. Bende açtım ağzımı umdum gözümü. kısa süreli bir ağız dalaşından sonra ben gidene kadar topladılar. benden sonra n yaptılar bilemiyorum.
    Küçük çocuğunu bilinçlendirmesi gereken babanın eline tırıvırı verip al bunla avlan demesi geleceğimiz için beni karamsarlığa itti.
    Üzüldüm ve bizden bi halt olmaz lafını kendi kendime mırıldanarak uykuya gittim.

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Güzel bir rapor heyecanı ile açtım ama

Neyse sıkmayın canınızı
    Cahiller toplumun bir parçası.
    Umarım akıllanırlar.

Sizde sanırım tatildesiniz.

İzmir ~ Özdere fotoğraflarından bir konu açsanız ne kadar makbule geçer anlatamam.

Selamlar. İyi tatiller.

Son düzenleme: 3 Ağustos 2010
  3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Her konuda olduğu gibi, eğitimsiz çok insan var. Duyarlı tepkiniz için yine de teşekkürler. İyi tatiller.

4. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Bizim insanımız malesef eğitimsiz. Hiçbir şeyin sonu yokmuş gibi davranıyoruz. Her güzelliğin bakılmadığı kollanmadığı sürece yok olacağının farkında değiliz. En kötüsüde ben herzaman haklıyım canım ne olacak düşüncesinin yerleşik olması.

Ancak bu ülkede güzel şeylerde var. Side Sorgun Voyage Otelin iskelesinde balıkları görünce gözlerime inanamadım. binlerce melanur, ispari, sokar geceleri baraküdalar, levrekler ve denizin olmazsa olmazı kefaller :) vardı. Otel iskeleden denize atlamayı yasaklamış sadece iki merdivenle inilip denize girmeye izin vermiş. Ayrıca iskeleden balık tutmak yasak. dışarıdan herhangi bir girişim olmasın diyede otel alanının deniz tarafı şamandıralarla teknelerin geçemeyeceği şekilde deniz yüzeyinden kapatılmış. Böylece balıklar oradaki kayalıklarda özgürce dolaşabiliyor. Ve ayrıca beslenebiliyorda.

5. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    O "balıkçı" da toplumun bir kısmının yakalandığı hastalığa tutulmuş.
    Umursamazlık almış yürümüş...
    Birisi birşey diyorsa tepki vermeden önce dinlemek lazım.

Size iyi avlar diliyorum. Umarım istediğiniz boy balıklara kısa sürde kavuşursunuz :)

6. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Bence ilkokullarda iktisat prensipleri okutulsun. Sınırlı kaynaklar - sınırsız ihtiyaç dengesi aşılansın...

7. LapinCash

LapinCash

Bizim bilinçsiz vatandaşlarımızdan hiç bi halt olmaz

8. omurakgun

omurakgun Ömür

Favori Makine:
    CORMORAN UK CARP Big Ben 7Pi 5000 Mina
    En İyi Avı:
    Kolyoz - Boyu 32 cm
    Bence karamsar olmayın. Ben yaklaşık 3 senedir avlanıyorum. Daha hiç tırıvırı kullanan görmedim. Hatta tırıvır bile görmedim. Sohbet ettiğim avcılar da tırıvırı kullanımına karşı.
    Elbette tek tük kullananlarla karşılaşacağız. Uyarılarla ve kontrollü tepkilerle kullanmasını önlemeye çalışmalıyız.
    Sizi gösterdiğiniz tepkiden dolayı tebrik ederim.
    Sizin yaptığınız belki adam için bir şey ifade etmeyebilir ama en azından oğlu ters bir şeyler yaptığını anlamıştır. Bu da bir eğitim.
    İyi avlar dilerim