merhaba, kısmese bu aksam iş cıkısı özdere işbankası evlerine gideceğiz. bu ılk gıdısım. sahılde ıskele oldugunu ılıyorum. google earth den ınceledıgım kadarıyla denizatı hipocamp denlen yerın orada bır azmak var ama sanırım denız ıle bulusamamıs. bu cıvarı bılen arkadaslar. ne tavsıye edersınız. yem nereen bulabılırım.en kotu ıhtımalle sardalye alabılecegım market var mı? ve hangı balıklar cıkar. saygılar
merhaba, oncelikle isbankasi evleri ile denizati arasi yaklasik 3 km mesafe, google earth'ten baktiginizi, ilk defa gittiginizi soylemissiniz, o yuzden belirtmek istedim. isbankasi evlerinin onundeki iskeleden de avlanabilirsiniz, bahsettiginiz azmak'in oradan da. azmak eskiden deniz ile bulusurdu, tahtali barajinin insaasindan sonra su seviyesi dustugu icin kisin dahi bulusamamaya basladi. bu kis, anayoldan denize kadar olan kismin kenarlarini tas doseyerek duzenlediler (ki dogal halini bozdugu icin balik avi acisindan aslinda bir facia ancak tertip duzen acisindan guzel oldu allah icin), is araclariyla da kumu acip tekrar azmagi denizle bulusturmaya calistilar, ta ki ilk lodos'a kadar. gen actilar, gene kapandi. son gittigimde deniz kiyisinda dev bir kum birikintisi ve fakat gene de denizle bulusamayan bir azmak vardi. tum bu islemler, azmagin agzindaki balik populasyonunu da dusurdu elbette,kisacasi bahsettigimiz avlak maalesef eskiden beri bilinen bir avlak olmakla birlikte hic verimli degil. bununla birlikte, bu kiyilar, isbankasi evlerinden en azindan urkmez'e kadar genel olarak kumluk ve kirmalik oldugu icin her noktadan av yapmaniz mumkun. aciklarda yogun eristelik olan alanlar disinda her yerde avlanabilirsiniz. azmak'a kadar gitmisken, bir kilometredaha ilerleyip sureyya otel'in onunu denemenizi tavsiye edebilirim. yem isine gelince, gumuldur plajlara dogru girerken yalcin denizcilik'i goreceksiniz, boru kurdu, kirmizi kurt, sulunes, ve tuzlanmis sardalya bulabilirsiniz. ozdere cukuralti mevkiinde de yazlari birkac dukkan yem de satar, onlerinde tabelalari gorursunuz zaten. gene cukkuralti mevkiinde cumartesi gunleri kurulan pazardan da sardalya, subye, kalamar bulabilirsiniz yem olarak. simdiden rastgele.
merhaba, cuma gecesi yem bulamadım tansaştan karides aldım. tuzladım.gece balıga gıttım. 1 tane küçük yılan balığı geldi. sabahy saat 04:00 a kadar bekledim oltama vuruş olmadı bile. yem den dolayı dıye fazla ustune dusmedım. cumartesı sabahı ılk ısım yem almak oldu. gumuldurde bır yemcı buldum. boru kurdu ve sulunez vardı. boru kurdunun durumu cok vahımdı. hepsi olmusdu. bende poselerın ıcınde satılan sulunuz aldım. yemci dun geldı demıstı ama bana hıc guven vermedı. cunku torbanın agzını baglamıstı. dun bıle gelmıs olsa o torbalarada canlı yasayamazdı zaten. ama dedım ya mecburıyette aldım. eve donerken bır balıkcıda sardalya gordum. yarım kılo kadar aldım. evde tuzladım. gece balıga gıttım ve sulunezler benı yanıltmadı. iğrenç bir koku iskeleyi kapladı. ( ger-tür iskelesi ) o yuzden anı bır karar degısıklıgı ıle dıp kıbrısı yapmaya basladım. atar atmaz kuvvetlı bır vurus aldım. 1 tane yılan balıgı 30 cm cıvarında. yılan balıgı gelırtken kıbrısı bayagı bır deforme etmıstı. sonra taze yem bıraz bekleyıs kuvvetlı bır vurus. bu sefer 60cm cıvarında bayagı agır bır yılan balıgı daha.bu sekılde 2 tane daha yılan balıgı aldım ( 2. yılan balıgından sonra dıp kıbrısı dugum oldu. o yuzden klasık 3lu takıma sardalyaları bolerek avladandım ) yanı sonuc olarak gertur sıtesı cıvarında ne kadar yılan balıgı varsa benım oltaya geldı bende onları yerlerıne ıade ettım. hayalını kurdugum cupra , karagoz turu balıklardan vır vurus dahı alamamak benı cok uzdu. avlak olarak pek guzel bır yer degıl. buna etkı oalrak gecenın yarısı denıze gıren cocuklarında etkısı buyuk. ıskeleden bombalama atlayıp balıkları kacırmak bır yana sızı sırılsıklam bırakan bu fırlamalara bir şey yapmamak için çalik gibi sinirleriniz olması lazım. ben test ettım onayladım sınırlerıme cok hakımım. rastgelsın
Turan kardeşim,bulunduğunuz mevkiden Kuşadası istikametine doğru giderseniz bir çok koylar göreceksiniz.Size pek te uzak olmıyacak tahmini 20 km uzaklığınızda bazen bakir koylar mevcut tur, fakat araç ile koy a inme ihtimaliniz kimi yerde yok denecek kadar azdır.
Evet Turan bey o sahil şeridinde bende haftasonları fırsat bulduğum akşamlar avlanıyorum. dediğiniz gibi hava karardığı zaman yılan balıkları başlıyor gelmeye. her tür yeme de atlıyorlar bir de ağır geliyor ki sanırsınız kiloluk çipura. tek iğneli takımları bile mahvediyor hele kıbrısın durumunu düşünemiyorum bile biz hep boru kurdu kullanıyoruz tazesi daha makbul tabiki. bazı akşamlar bir bazen üç parça çipura aldığımız oldu (400 gram civarı) yani çipura yok diye birşey yok. ne diyeyim şans sonuçta..