özel tatlı su avlağı....

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında hgulder tarafından paylaşıldı.

1. hgulder

hgulder

Türkiye'de hiç özel tatlı su avlağı var mı?,

Ya da kanuni olarak böyle bir uygulamam mümkün mü?

Saygılarımla

2. Ankaranın Nallıhan ilçesinde (benim memleketim;) )büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir emekli öğretmen abimiz arazisinin bir bölümünde küçük bir gölet yaptı.5-6 yıl önce burada sazan yetiştirmeye başlamıştı..Ancak para karşılığı ava müsade ediyormu emin değilim

3. hgulder

hgulder

Benim gördüğüm kadarıyla belediyeler, içerisinde göl bulunan bazı alanlarıda

mesire yeri olarak kiraya vermekte. Daha doğrusu bir yer mesire alanı olarak

belirleniyor, tesadüfen içinde gölet bulunuyor. Daha sonra hafta sonları araç

başı para alınıyor. İsteyen balığı avlıyor.

Ben şunu düşünüyorum, istanbul yakınında ihaleye çıkmasını beklediğim bir

kaç yer var, içinde gölet bulunan. Eğer ihaleyi alırsam, ve burayı almanya'dan

getirilecek balıklarla balıklandırırsam, talep olur mu acaba?

Saygılarımla

4. Hakan bey ben şahsen tatlı su avı konusunda tecrübeli değilim..Ancak başta Almanya olmak üzere pekçok Avrupa ülkesinde kiralanan küçük göletler balıklandırılıp yıllık yada günübirlik ücret karşılığı av yapıldığını biliyoruz..
    Eğer bu uygulama Ülkemizdede yapılırsa benim şahsi görüşüm arz'ın olacağı yönündedir.Bildiğiniz gibi alınan ücret sadece orada olta atmak içindir..Tutup eve götüreceğiniz yada ölmesine sebep olduğunuz balık için haricen ücret ödenmekte..Bu nedenle Avrupadaki balıkçılar balığın altına serilecek brandadan tutunda iğneyi zarar vermeden balıktan çıkartacak aparatlara kadar yanlarında bulundurur..

Eğer bu konuda kesin karar verirseniz Sportif balıkçılığın gelişmesi adına elbirliği yaparak elimizden gelen yardımı yaparız:)

5. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    kooparitiflerde oluyor yanlış bilmiyorsam hatta tekirdağ tarafında bir yer vardı göl ya da gölet 5 yıllığına kiralanmıştı adamlar sazan başta olmak üzere bir kaç tür atark yetiştiryorlardı buraya gelen belli bir ücret karşılığı belirlenen alanlarda avlanabiliyorlardı ama bu uygulama sadece kooparatifleremi yoksa şartları yerine getiren her kişilere uygulanabiliyormu bunu araştırmak lazım

6. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Ankarada Altınparkta sezona göre Alabalık ve sazan ücret karşılığı tutturuluyor.

7. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

ERDEM TELİNİ BANA ACİL Bİ ULAŞTIR
    AZ SONRA SİLİNECEK BU YAZIM :D :D :D :D

8. hgulder

hgulder

öncelikle teşekkür ederim,

ben kendimden bahsediyim çok kısa, sankt georg avusturya lisesi mezunu-
    yum ve yaz aylarını avusturya ve almanya'da geçiriyorum.
    Bence biraz üzücü olan olay, oradaki insanlar balık avcılığı için bizim harcadığımız ,emeğin ve paranın 5'te birini harcayarak, bizden çok daha fazla av yapabiliyorlar, kurulmuş olan ve takdir edilmesi gereken düzen sayesinde.
    Ben de benzer bir uygulamayı hayata geçirmek için uğraşmak istedim biraz,
    istanbul çevresi göletlerin bağlı olduğu belediyeleri bulup kiralayıp kiralamayacağımı soruyorum. Şimdilik yapabildiğim bu kadar inşallah olumlu bir sonuç alırız.

Saygılarımla...

9. Göllerin şahıslar tarfından kiralanması Ülkemizdede mümkün..Bu konuda gereken yasal yükümlülükleri yerine getirerek bunu yapabilirsiniz..

Dediğine katılıyorum..Çoğu avrupa ülkesinde olta balıkçılığı bir spor olarak yapılmakta..Buna sebep olarak yasal olmayan avlara verilen ağır yaptırımlar ve bilinçlendirilmiş avcılardır..Ülkemizdede bu tür gelişmeler için sizn düşündüğünüz kiralama ve balıklandırmanın güzel bir örnek olacağını düşünüyorum:)

10. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Elbette bu bahsettiğiniz gerek ülke ekonomisi gerekse çevre koruması gerekse piknik mesire yerlerinin atması açısından çok çok faydalı bir uygulama Ancak bizim merciilerin bunu başlatmasını beklerseniz daha çok beklersiniz. Öncelikle en az 5 yıllık bir kira kontratı hazırlayıp yanında çok güzel bir şartname hazırlayarak ve tabi projelendirerek gölün krokisini çıkarıp ekonomiye katkılarından bahsederek ve bu iş yapıldığında belediyenin hizmetiylmiş gibi lanse edileceği vaadiyle uygun bir dilekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvurmanız gerekiyor. Ve mümkünse en yüksek mercii olan Kadir Topbaştan bu konuda randevu almanız uygun olur. Yani demek istediğim göllerin kiraya verilmesi mümkün üstelik bu göllerde su üstü sporlar dahi yapılabilir. Ancak bütün bunların olması için öncelikle talebiniz olması gerekli. Ayrıca belediyeyi ikna edecek maddi olarak yıllık bir kira kontratı.
    Hazır seçimler yaklaşmışken şansınızı deneyin yoksa zooorrr.

Son düzenleme: 13 Mart 2008
  11. hgulder

hgulder

gerçekten verdiğiniz bilgiler çok değerli, teşekkür ederim.
    az önce konuştuğum yetkili tamamen aynı sözleri sarfetti. Ulaşımı uygun bir
    yer, şu anda var aklımda. Bence de uygulamaya hemen geçilmeli...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2009
  12. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Hakan kiralama olayına yardımcı oalmam ama uygula kısmına yardımcı olabilirim :D ücreti neyse her hafta iki gün abone yazabilirsin kafadan inşallah yaparsın istadiğini

13. hgulder

hgulder

Bu konuyla ilgili forumda imza kampanyası başlatmamız mümkünmüdür? Ben metni hazırladıktan sonra. Herkesin adını soyadını yazalım. Ve ilgili belediyeye başvuralım. Kiralama bedeli mantık çerçevesinde olduğu taktirde hemen tarafımdan karşılanacaktır, ve gerekli yatırım yapılacaktır.
    Şunu eklemek istiyorum, yapmayı istediğim bu durum gerçekleşirse, işletmenin masrafları çıktıktan sonra elde edilen gelir yine gölet için harcanacaktır. Maddi amaç güdülmeyecektir...

14. hgulder

hgulder

teşekkür ediyorum, bu gibi durumlarda emek her şeyden değerlidir. İnşallah olumlu bir cevap alabiliriz...

saygılarımla

15. Konu ile ilgili imza kampanyası düzenlememizin çok faydası olamayacaktır..Ancak kiralama ile ilgili herşeyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:)

http://216.239.59.104/search?q=cach...+gölet+kiralama+şartnamesi&hl=tr&ct=clnk&cd=4

16. hgulder

hgulder

konuştuğum belediye görevili şehrin tanıtımı adına birşeyler olması gerektiğini belirtti. Bu açıdan değerledirilebilir diye düşündüm.

Saygılarımla

17. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Benimde bildiğim kadarıyla kirlama işi DSİ den oluyor.

18. hgulder

hgulder

benim baktığım birkaç göletin mülkiyeti dsi'den belediyelere geçmiş...

19. DSİ göleti yaptıktan sonra bazılarının sorumluluğunu yekın belediyelere vermektedir..Özellikle içme suyu temininde kullanılan göletler başta olmak üzere..Bazı belediyeler ise kendi kaynaklarından ihtiyaçları gereği gölet yapmakta..

20. hgulder

hgulder

proje hazırlayacağım göletin ismini proje hazırlandıktan sonra belirteceğim.
    Ama istanbul merkez kabul edilirse 100 km içinde olacak ve ulaşımı kolay olacaktır.
    İsmini şimdi söylersem, bir anda kıymete bineceğini ya da bizim balıklara el konuyor düşüncesinin uyanabileceğini düşünmekteyim.
    Tabiki projeyi hazırlarken göletin kıyısına dökülen molozların, atılan başta ambalaj atıkları olmak üzere bilumum atıkların, ve sağa sola dolanmış tırvırıların fotoğrafllarını ekleyeceğim.