özgür abi(eskina man) bak bakalım olmuş mu

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

murat abi(eskina man) bak bakalım olmuş mu

abi bir tanede ben yaptım...ama seninkinden farklı olarak silikonlara iğne ekledim...neden dersen...eğer bir atak gerçekleşirse bence ilk hedef silikonlar olacak...önce ben yiyeceğim mantığı ile...valla bunla levrek olu mu bilmem ama kesin güzel bir balık alırım...

bakın bakalım olmuş mu...yorumlara tamamen açık...lütfen fikirlerinizi beyan edin...neden derseniz eğer...kesinlikle daha iyisini yapabiliriz...unutmayın biz güçlü bir aileyiz...alıntı değiliz...

Son düzenleme: 22 Nisan 2010
  2. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    İşte budur,

Gayet başarılı görünüyor Turgayım, Levrek olursa ortadakilerde çalışır, düğüm olayını ne şekilde hallettin?

Amaaa eğer senin katil kofanalardan biri dur ortadan dalayım derse, kıyım olur :eek: :eek:

3. modena

modena

abi bunu sadece gündüz kullanacağım...akşam artık sahtelere dinamit bağlayıp atacağım...bakalım kofana ne yapacak...tabiki bu bir şaka...her ne kadar sahtelerim de gitse bana unutulmaz anlar yaşatıyorlar...canı sağolsun onların...

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Anladım, ee hadi bakalım Turgayım, öttür şu levrekleri artık :D

5. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Sahtenin hemen önündeki silikon aksiyonu bozabilir. Belkide bozmaz ama o silikonu bir karış daha ileri alırdım ben olsam. Elinize sağlık.

6. modena

modena

abi inşallah öterler...düğüm olayına gelince...önce misinayı ağız kısmından sokup diğer kısımdan çıkardım...(bu cümleyi yazarken ister istemez güldüm)...diğer kısım...sonra misinaya iğneyi bağlayıp diğer kısma geri iterek yerleştirdim...sonra aynı şekilde ikinci silikonu yerleştirdim...misinanın başına ve sonuna fırdöndü ekledim...yüksek çekerli küçük olanlardan...

7. modena

modena

emir ilgin ve uyarın için sağol...daha denedim ama galiba haklı olabilirsin...mutlaka bilgi vereceğim...şimdi bana da biraz öyle geldi...sona eklenen sahtenin salınımını bozabilir...bakalım deneyince iyice açığa çıkar...

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Turgay şimdi aklıma ne geldi de güldüm biliyor musun??:D :D

Balıklarda kendi aralarında forum oluşturmuş, ya bizim hakkımızda bu keklerde allahın silikonuyla bizi yakalayacaklarmış diye kendi aralarında kıh kıh gülüyorlasa :eek: :eek: :eek:

9. modena

modena

abi balık deyip geçme valla...bazen senden benden akıllı oluyorlar...ama düşününce komik valla...insankekleme.net...milyonlarca üye...hahahahaha

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ben is yapacagina inaniyorum.Umarim guzel bir yada birkac balik alir bu sahte takimi.Rastgele...

11. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Atış performansını düşürecek ama sürü görüntüsüyle de bir o kadar çekici olabilecek bir montaj olmuş.

Silikonların eğimli delik yapısını mı kullandın misinayı geçirirken bilmiyorum ama çekerken bu silikonların görünümünü ve kuyruk salınımını etkileyebilir.

Her ne olumsuzluk olursa olsun OLMAZ diye birşey yok,:)
    Benim sana tavsiyem bu sürü suya değdikten sonra tekdüze bir şekilde çek.
    WTD deki gibi Kamış vuruşları sahteleri birbirine sokabilir.

Rastgele Turgay

12. LapinCash

LapinCash

Aralarındaki aralıkları baya bir aç abi öyle bak , aksiyonları çok daha iyi olur..

13. modena

modena

tanbay abi...kullanırken gerçekten görülmeye değer bir manzara vardı...ve saldırı bile aldı...ciddi anlamda yavru kovalayan büyük balık görüntüsü var...bayağı bir gerçekçi yani...

14. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    saldırı hangi taraf doğru oldu? Bir de fotodan gördüğüm kadarıyla örgü misina kullanmışsın. FC daha iyi olmaz mı? Bundan ben de bir tane yapacağım ve Murat abinin not vermesini isteyeceğim:)

Bu arada başlıkta Özgür abi diyerek Eşkina Man yazmışsın:)

15. modena

modena

emre sondaki sahteye oldu...misinanın rengi yeşil normal monoflament...yanlışlık konusunda sonradan farkettim...

16. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    Bu sistemin bir kaç değişik versiyonu denendi, gölde turna ve Ayvalık tarafında kaşık arkası silikon denendi, ve başarılı avlar yaptı.

Tanbay daha çok sırtı için planlandı aslında, ama kıyıdan atçek avlarındada, sahte önündeki silikon av amaçlı değil, iğnesiz sadece görsel kandırma amaçlı kullanılabilir

Emre bu sistemi yurt dışı sitelerinde görmüştüm ilk, ve bir çok değişik versiyonunu hazırlamıştık Turgay ile beraber, işin aslı büyük balık, küçüğü kovalar, hadi bende gidip hepsine dalayım mantığı, normal at çek yaptığın sahtenin 20 santim önüne sadece 2 santimlik kırmızı bir tüy bağlamakta bile fayda olabilir. Maksat action olsun :D

17. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Palamut çeker gibi aynı anda bir kaç levrek alma ihtimali baya yüksek bir takım. Yeterki sürüye girsin.

Kuyruğu misinayla aynı hizada olacağı için sakıncalı. Ama iş yapar yinede. Bence misina kuyruğa çarparak hareketinin kısılmaması misinanın için çıkış noktasını ragorun sırt yüzgecinden yapmanızı öneririm. Bunun için irice bir dikiş iğnesi kullanabilirsiniz. Misina üstten çıkacak ama iğne yine aşağıda kalacak. Kuyrık misinanın altında kalacağı için aksiyon bozulmayacağı gibi aşağı basılan kuyruğun aksiyonu albenisi artabilir. Denemek lazım.

Bir de tavsiye edeceğim nokta ragotun düz durması ve yüzmesi için kulak temizleyici çubuklardan 2cm kadar kesip ragotun baş tarafına takın. Misina bu çubuğun ortasından geçsin. 1 cm si dışarıda 1 cm si ragotun baş kısmından içeri girsin. Yani ragotun başına bir boyun desteği takmış olacaksınız. Bilmem anlatabildim mi.:) Bu şekilde raglou daha düz yüzüyor. Albenisi de artıyor. (zargana gibi)

18. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Bilgiler için çok sağol Turgay. Evde kasıp böye bir takım yapmaya çalışacağım bakalım aksiyonu nasıl olacak. benim yaptığım kesin dans eder:)

Düğüm olayını nasıl hallettin? özellikle silikonun içinden misinayla nasıl devam edebildin?

19. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Biliyorum Murat abi bunu ilk olarak sen yapıp sunmuştun sitede. Ben de Turgay ile bağlantıda kalıp ilk levreği alıncaya kadar böyle sorguya çekmeyi düşünüyorum:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.