Tum balikci dostlara selamlar, saygilar.. Balik ve balikcilik ile alakasi olmamasina ragmen, bugunlerde medyada gordugumuz ve hepimizi uzen, son zamanlarin en buyuk dogal afetine buradan dikkat cekmek istedim. Kuskusuz keyifli bir konu degil ama bir insanlik vazifesi olarak, mubarek Ramazan ayinda Pakistan`da sel felaketine ugrayan tam 20 milyon kisiyi hatirlamak (ulke yuzolcumunun beste biri sular altinda kalmis) ve elimizden geldigi olcude yardimda bulunmak isteriz diye dusundum. Turkiye dahil bircok ulkede yardim kampanyalari suruyor, ancak yapilan yardimlar ihtiyacin cok cok altinda ve her zaman oldugu gibi yardim etmek isteyenlerin yardim kanallarina ulasmasinda sorun var. Ornegin ben "yardimi nereye yapabiliriz" diye dusunup internette bir arastirma yaptim ve zor da olsa TRT sitesinden hesap numaralarini bulabildim. Yardim yapan ile yardima muhtac olani bulusturma noktasindaki sorunlari herhalde en iyi biz Turkler biliriz. Marmara depremi malesef buna ornek olmustu. Pakistan’daki afetzedelere yardım icin acılan hesap numaralari: Ziraat Bankası Aşağıayrancı Şubesi 555 555 55 Ana Hesap Türk Lirası 5001 Dolar 5002 Euro 5003 Halk Bankası Bakanlıklar Şubesi Türk Lirası için 050 00 00 5 Dolar için 530 00 03 Euro için 2 P 00 00 23 Vakıflar Bankası Finans Market Şubesi Türk Lirası için 205 55 55 Dolar için 405 66 66 Euro için 405 77 77 ve felaketten bazi kareler...
Ya abi içim gitti geçem gün ya.Pek iç açıcı olmasada sağlıklı bir konuya değinmişsin.Bende dedim babama 3-4 tane mesaj atalım diye de o da dedi ben gider bankadan yatırırım dedi.Hadi hayırlısı vallahi nasıl toplarlar bilemiyorum ama bizim yardımlarımız sayesinde daha çabuk toplamalılar.Ülkede % 70 zarar varmış... Onların bize ettiği yardımları unutmamak lazım......
İbrahim bey duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. İzninizle bende aynı konuyu başka bir sitede açmak istiyorum, daha fazla kişinin bu bilgilere ulaşması için. Musade ederseniz konunuzdaki resimleri kullanmak istiyorum. Musadenizi aldığımda konuyu açıcağım, cevabınızı bekliyorum. İyi akşamlar.
İbrahim bey duyarlılığınız için sizi tebrik ederim. Bende bu sene dini vecibelerimizden biri olan Fitremi Pakistanlı kardeşlerimize ödedim sanırım onlardan daha muhtaç olanını bu aşamada bulamam heralde...
Sagol Emre kardesim, bu isin izni olmaz, insani mesele olunca elinden geleni yap tabi ki... ben de resimleri internetten buldum (BBC internet sitesi), benzerlerini de baska haber icerikli sitelerden bulabilirsin, kolay gelsin...
Bir Hatirlatma Arkadaslar, hakli olarak "yardimlarin gercekten ihtiyac sahiplerine ulasacagini nasil bilecegiz" diye akliniza gelebilir. Zira bugune kadar iyi niyetle yapilan yardimlarin ihtiyac sahiplerine degil de baskalarinin cebine gittigini cok duyduk, okuduk... Yukarida verdigim banka hesap numaralari, Basbakanlik Afet ve Acil Durum Yonetimi Baskanligi`nin actigi yardim kampanyasinin hesap numaralaridir. Teyidi icin asagidaki linke bakabilirsiniz... http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=5620b5f6-de1c-404c-8339-b570be359372
slm ibrahim abicim gerçekten çok iyi olmuş bu konuyu açman bu insanlar geçmişte bizlere parmağındaki yüzükleri satıp TÜRKİYE ye yollamışlar bizlerinde bu madur insanlara bir ahde vefa olarak elimizden geleni yapmamız lazım bende geçenlerde televizyonda izledim hiç olmazsa 5777 ye bi mesaj atayım azda olsa faydamız olur dedim allah razı olsun abicim