Merhaba, Kıyıdan palamud için olta atmak istiyorum. Ama hangi malzemeleri kullanacağımı bilmiyorum. Yardım eder mnisiniz? Teşekkürler.
kıyıdan palamut biraz kısmet işi yücel zamanı geldiğinde çapari atıp deniyebilirsin horozun boyun tüyünden beyaz özellikle 1/0 2/0 kanca biraz yorucu olur at çek sürekli kaşık ve sahteylende alabilirsin palamut seni bulursa tabi.
bir adet beyaz topun arkasına 1.5-2 m bir raglou sahte balık takıyosun ve palamut oynadığında atıp içinden çekiyosun.
boğazdada palamut avı oluyo kıyıdan çapariyle veya rapalayla yapıyolar yorucu olur en iyisi istanbuldaysan ve imkanın varsa palamut başladığında boğazda tekne kullanmayı bilen biriyle akıntıya karşı sırtı yapman en azından ben öyle düşünüyorum
Evet arkadaşlar Bandırma'da kaşıkla ve gırgırlardan alınan taze hamsiyi bütün olarak takarak kıyıdan palamut alıyoruz, hem öyle 50 metre falan atmaya da gerek yok bazen 15-20 metre yetiyor. Sezon başlayacak yakında, inşallah geçen seneki gibi olmaz. 2006 da bir günde 13 palamut tuttuğumu bilirim geçen sene tüm sezon sadece 4 adet
Arkadaşlar cevaplar için sonsuz teşekkürler. Ancak, benim öğrenmek istediğim; ne tür malzeme kullanıldığı idi; yani, resimli olarak kullanılan iğne, iğneye bağlı tüyler, ne tip kurşun kullanılır, ya da kaşık denilen nesneye ait resim eklenmesi, gibi bilgi alabilirsem sevinirim. İyi günler dilerim.
Alba toby 2 veya 3 numara kaşığı ile rüzgarsız havada kurşunsuz olarak avlanılır. Kaşık: http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=3-KS6022
Teşekkürler. Okan. Ben de kaşıkla kıyıdan deneyeceğim. Ama öncelikle bir tane makine almalıyım. Kendi makinemi emaneten bir arkadaşa vermiştim. Kırdı sağolsun. Tabii kırılan malzeme eşya olunca, insandan daha önemli değil. O bakımdan çok fazla üzülmedim. Denedikten sonra ilk palamudu yakaladığımda resmini buraya asacağım. Heheheheee... Resmini koyacağım...
Sorulduğu halde takip ettim, kıyıdan palamuta nerede olta atacağınıza dair bilgiyi göremedim. Kaçırmış ta olabilirim. Yerine göre değişir. Sinop'ta kıyıdan, 10lu çinekop çaparisi, krom kaplama kurşun, yada kurşun klipsli fırdöndüyle bağlanıyor, klipse ayrıca ufak bir söğüt kaşığın yaprağı ekleniyor. Kıyıdan önü uçurum olan ada başı ve ada arkası mevkilerinde jackjig ve genelde rapalanın krom magnum modelleriyle alıyorum. Tekneden özel çaparisi dışında, torik için prenses model (marka değil) sahtelerle ve akıntıya bırakılmış tekneden kesilmiş hamsi kürekleyerek yine jackjig ve pilkerler ile avlıyorum.
Boğazda kıyıdan palamut Heleki bu mevsimde.. zor ve yorucu bir iş olur sanırım .. Tekne ile kanlıcadan çıkın yola en en garantisi .. ama mevsiminde.
yapalak abicim senin derdini burda kimse anlayamamış belli ki bende bi zonguldaklı olarak ve zonguldakta kıyıdan palamut avcılığı yapmış biri olarak sana yardımcı olmaya çalışayım zonguldak ta palamut avcılığına en uygun yerler kozluyu geçtikten sonra ereğli yolunun altında kalan kayalıklardır buralardaki bir kaç yer adı sandal limanı ve hanyon diyebilirim sana bu yerlerde kayanın dibinde derinlik 20-30 metreden başlar ve balığın sevdiği yerlerdir derin olduğu için kullanacağın malzemelere gelince 5 mt sırık ve palamut için sana banaks 5000 i tavsiye ederim kullanacağın kurşun 60-80-100 gr kullanacağın takım 20-25 li palamut çaparisi zonguldaktaki balıkçılarda bulabilirsin horoz tüğünden oltanı atabildiğin en uzağa attıktan sonra istavrit çaparisi çeker gibi çekersin kimi zaman yüzeyden kimi zaman dipten ortadan çekişler yaparsın balık hangisinde vurursa ona devam edersin palamut parıltıyı sever çaparini çekerken ani hareketler yaparsan zaman zaman iyi olur vurunca zaten anlarsın ben zonguldakta olsam sana yardımcı olmak isterdim ama samsundayım şu an görevde devrekte abim var balık malzemeleri satan o çok anlar kıyıdan palamut avcılığından çaparide yapar satar en alasından yardımcı olabilmişimdir umarım iyi avlar keşke zonguldakta olsam da o kıyıdan tuttuğum palamutların fotograflarını bu siteye koyabilsem
Siz bu işi biliyor gibisiniz. ŞU 20 - 25 köstekli, kıyıdan atmada kullanılan palamut çaparisinin beden ölçüleri,misina kalınlığı, kanca büyüklüğü, köstek uzunluk ve aralığı gibi özelliklerini de anlatırsanız çok memnun olurum.
beyler boğazda palamuut oluyoo hemde nasııl dün ikitane aldıık çapariylle geçen sene palamutlarıı kovaya sığsıın diyee dikine sokuyooduuk yaaaa