Palamud takımı nasıl olmalı?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında yapalak tarafından paylaşıldı.

1. yapalak

yapalak Yücel BOZACIOĞLU

En İyi Avı:
    Dere sazanı
    Merhaba,
    Kıyıdan palamud için olta atmak istiyorum. Ama hangi malzemeleri kullanacağımı bilmiyorum. Yardım eder mnisiniz?

Teşekkürler.

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Kıyıdan palamut:confused: Bende merak ettim:D :p

3. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    kıyıdan palamut biraz kısmet işi yücel zamanı geldiğinde çapari atıp deniyebilirsin horozun boyun tüyünden beyaz özellikle 1/0 2/0 kanca biraz yorucu olur at çek sürekli kaşık ve sahteylende alabilirsin palamut seni bulursa tabi.

4. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Memleket nere.Ona göre cevap alman daha kolay olur;)

5. ozan

ozan Ozan

bir adet beyaz topun arkasına 1.5-2 m bir raglou sahte balık takıyosun ve palamut oynadığında atıp içinden çekiyosun.

6. ozan

ozan Ozan

antalya olmalı kuzen başka nerde kıyıdan palamut avı var;)

7. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Ne bileyim.Belki boğazdan palamut geçiyodur arada bi:DGerçi boğaz artık kurudu diyolar ama:eek: :(

8. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    boğazdada palamut avı oluyo kıyıdan çapariyle veya rapalayla yapıyolar yorucu olur en iyisi istanbuldaysan ve imkanın varsa palamut başladığında boğazda tekne kullanmayı bilen biriyle akıntıya karşı sırtı yapman

en azından ben öyle düşünüyorum :D:D:D

9. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Açıklarda palamutu palamut çaparisi ile avlamak dışında , sırtıda kaşıkda işe yarar sanırım?

10. Okan_uA

Okan_uA .

Bizim bu civarlarda kaşıkla gayet güzel palamut avlanmakta.

11. GÜVENLİKCİ

GÜVENLİKCİ birol

Favori Kamış:
    alba 2026 premier kamış
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    gölette karabalık 8kg civarı
    Evet arkadaşlar Bandırma'da kaşıkla ve gırgırlardan alınan taze hamsiyi bütün olarak takarak kıyıdan palamut alıyoruz, hem öyle 50 metre falan atmaya da gerek yok bazen 15-20 metre yetiyor.
    Sezon başlayacak yakında, inşallah geçen seneki gibi olmaz. 2006 da bir günde 13 palamut tuttuğumu bilirim geçen sene tüm sezon sadece 4 adet :(

12. yapalak

yapalak Yücel BOZACIOĞLU

En İyi Avı:
    Dere sazanı
    Arkadaşlar cevaplar için sonsuz teşekkürler. Ancak, benim öğrenmek istediğim; ne tür malzeme kullanıldığı idi; yani, resimli olarak kullanılan iğne, iğneye bağlı tüyler, ne tip kurşun kullanılır, ya da kaşık denilen nesneye ait resim eklenmesi, gibi bilgi alabilirsem sevinirim.

İyi günler dilerim.

13. Okan_uA

Okan_uA .

14. yapalak

yapalak Yücel BOZACIOĞLU

En İyi Avı:
    Dere sazanı
    Teşekkürler. Okan. Ben de kaşıkla kıyıdan deneyeceğim. Ama öncelikle bir tane makine almalıyım. Kendi makinemi emaneten bir arkadaşa vermiştim. Kırdı sağolsun. Tabii kırılan malzeme eşya olunca, insandan daha önemli değil. O bakımdan çok fazla üzülmedim. Denedikten sonra ilk palamudu yakaladığımda resmini buraya asacağım.

Heheheheee...

Resmini koyacağım...

15. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Sorulduğu halde takip ettim, kıyıdan palamuta nerede olta atacağınıza dair bilgiyi göremedim. Kaçırmış ta olabilirim.

Yerine göre değişir.
    Sinop'ta kıyıdan, 10lu çinekop çaparisi, krom kaplama kurşun, yada kurşun klipsli fırdöndüyle bağlanıyor, klipse ayrıca ufak bir söğüt kaşığın yaprağı ekleniyor.

Kıyıdan önü uçurum olan ada başı ve ada arkası mevkilerinde jackjig ve genelde rapalanın krom magnum modelleriyle alıyorum.
    Tekneden özel çaparisi dışında, torik için prenses model (marka değil) sahtelerle ve akıntıya bırakılmış tekneden kesilmiş hamsi kürekleyerek yine jackjig ve pilkerler ile avlıyorum.

16. Metfox

Metfox Arda

Boğazda kıyıdan palamut Heleki bu mevsimde.. :D zor ve yorucu bir iş olur sanırım .. Tekne ile kanlıcadan çıkın yola en en garantisi .. ama mevsiminde.

17. ilkerbesyo

ilkerbesyo ilker

Favori Kamış:
    banac st4000c
    En İyi Avı:
    sazan 7kg
    yapalak abicim senin derdini burda kimse anlayamamış belli ki
    bende bi zonguldaklı olarak ve zonguldakta kıyıdan palamut avcılığı yapmış biri olarak sana yardımcı olmaya çalışayım
    zonguldak ta palamut avcılığına en uygun yerler kozluyu geçtikten sonra ereğli yolunun altında kalan kayalıklardır buralardaki bir kaç yer adı sandal limanı ve hanyon diyebilirim sana bu yerlerde kayanın dibinde derinlik 20-30 metreden başlar ve balığın sevdiği yerlerdir derin olduğu için
    kullanacağın malzemelere gelince 5 mt sırık ve palamut için sana banaks 5000 i tavsiye ederim
    kullanacağın kurşun 60-80-100 gr
    kullanacağın takım 20-25 li palamut çaparisi zonguldaktaki balıkçılarda bulabilirsin horoz tüğünden
    oltanı atabildiğin en uzağa attıktan sonra istavrit çaparisi çeker gibi çekersin kimi zaman yüzeyden kimi zaman dipten ortadan çekişler yaparsın balık hangisinde vurursa ona devam edersin
    palamut parıltıyı sever çaparini çekerken ani hareketler yaparsan zaman zaman iyi olur vurunca zaten anlarsın :D
    ben zonguldakta olsam sana yardımcı olmak isterdim ama samsundayım şu an görevde
    devrekte abim var balık malzemeleri satan o çok anlar kıyıdan palamut avcılığından çaparide yapar satar en alasından
    yardımcı olabilmişimdir umarım iyi avlar
    keşke zonguldakta olsam da o kıyıdan tuttuğum palamutların fotograflarını bu siteye koyabilsem

18. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Siz bu işi biliyor gibisiniz. ŞU 20 - 25 köstekli, kıyıdan atmada kullanılan palamut çaparisinin beden ölçüleri,misina kalınlığı, kanca büyüklüğü, köstek uzunluk ve aralığı gibi özelliklerini de anlatırsanız çok memnun olurum.

Son düzenleme: 15 Eylül 2008
  19. cooll34

cooll34 m.emre kaymak

En İyi Avı:
    zargana topu ilee martııı
    beyler boğazda palamuut oluyoo hemde nasııl dün ikitane aldıık çapariylle geçen sene palamutlarıı kovaya sığsıın diyee dikine sokuyooduuk :eek: yaaaa

20. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    :D:D:Dyaaaaaaaaa:D:D:D
    kıyıdanmı:confused: