Palamut çaparisi Hakkinda Yardim

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında acemi01 tarafından paylaşıldı.

1. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere yaptığım palamut çaparilerinden bir türlü verim alamıyorum acaba nedeni yanlış tüğ kullanmammı yoksa balığın derinlik mesafesini bulamamammı yada hiç balığa denk gelmediğim içinmi denediğim tüğler; 1-horoz boyun tüğü, 2-kaz tüğü, köstek kalınlığı 0,25 köstek uzunluğu 20cm beden kalınlığı 0,30 yaptığım hertürlü takımdan istediğim verimi aldım ama iş palamut çaparisine gelince kocaman bir 0 acaba yanlışı nerde yapıyorum (Bu arada avlandığım yer emirgan çınaraltı) şimdiden yardımlarınız için teşekkürler Hepinize rastgele.

2. RainboW

RainboW Sertan

Çaparinizde bir sorun yok, hatta köstek ve beden kalınlığı 0.30 a 0.35 olsa daha iyi olur. Kullandığınız kurşunun ağırlığı, sarma hızınız ve en önemlisi attığınız yerde balığın olup olmadığı önemli tabi... Aynı yerden başkaları tutupta siz tutamıyorsanız kısmet değildir... yine de çaparinizden şüpheleniyorsanız bir tane hazır satılan palamut takımıyla sizinkini karşılaştırın. Belki iğne boylarında bir tutarsızlık olabilir...Herkes 5-6 şar palamut çekerken yanyana aynı çapariyi atmamıza rağmen 1 tane bile palamut tutamadığım günü hatırladım:)

3. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Balık yok ondan çekemiyorsun.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
  5. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    Kıyıcı bu arkadaş..

6. MuratReis

MuratReis

Favori Kamış:
    LineaEffe Atlantica ve Daiwa Emcast 5500
    En İyi Avı:
    Lüfer (Tartmadım)
    bazen lüferle karışık yapıyor .ama biraz daha zaman lazım çaparinde kırmızıya çalan kahve rengi tüy kullan daha verim alırsın.bence sabah suyunda ve akşama doğru kaşık yada rapala denemeni tavsiye ederim.çapari yapmadığı zaman mutlak denemelisin tabi yemlide deneyebilirsin tercih senin. rastgele

7. acemi01

acemi01 SERKAN

Favori Kamış:
    LİNEAFFE EXTREME 420
    Favori Makine:
    OKUMA SALİNA
    En İyi Avı:
    KEFAL 1KG
    bilgiler için hepinize teşekkürler tüğ renklerini ilk fırsatda deniycem hepinize rastgele

8. whitemasters

whitemasters Engin

Favori Kamış:
    Kamış, atom 70, çeşitli marka misina
    En İyi Avı:
    sarıkanat, 1.5 kg
    Sevgili Serkan,
    Çapari anlatımında kullandığın iğnelerin özelliğini anlatmamışsın. Ancak çapari seçimi iğne dışında doğru görünüyor. Buna mukabil aynı gün çevrendeki diğer avcı arkadaşların durumu nasıldı? Nâçizâne kanaatim; Onlar yakalarken, sen yakalayamamışsan, mutlaka ekipmanda veya tekniğinde bir hata vardır. Onlarda da yoksa, mevkiin o gün için "avlak" değildir. Binaenaleyh, herşey doğru ama yakalayamamışsan, "kısmet değilmiş" deyip nâsibi başka gün aramak gerek.:)