herkeze iyi geceler, Palamut akınıyla beraber av için yanıp tutuşan avci abilerim ve kardeşlerimden küçük bir yardım isteyecem. Malum bu av için en iyi takım palamut çaparisi. Fakat hala süren kavgalara ramen ortalama bir palamut çaparisi nasıl olur daha şematik olarak anlayamadım. Sürekli olarak çapariye çıkan yaka çapari ile avlanan abilerime ve kardeşlerime rica olarak ; Kullandıkları çaparilerdeki renk ayarları, boyları,renkleri nelerdir resim olursa resim ekleyerekte açıklarlarsa bu konu hakkında birçak köstek örneği ile deneme yapmak istiyorum. Malzeme olarak haddinden fazla kullanılacak malzemem var Şimdiden herkeze teşekkürler. Resimleri ve açıklamalarınızı bekliyoruM.. Saygılarımla.
Martı tüyünden yapılanlara rağbet etme suyun içinde perfane gibi döner ve bedene dolanır dönmesinden dolayı çokda avcı değildir. Horozun boyun tüyünden yapılmışlarını tercih et arada da yeşim simler olursa süper olur.
Renk olarak birşey diyemem balık bu bazen beyaz çapariye geliyor bazen de renkli hiç belli olmuyor geçen hafta mesela renkliye geliyordu
kahverengı ve beyaz horozun boyun tuylerını bırlestır bırertane sonra uzerıne 4kat kırmızı sımde ekledınmı tmm en guzelı bu
Palamut için çapariyi boyun tüyü ve beyaz ağırlıklı yaparım. Takım 6-7 iğneli 2 beyaz 1 pembe 2 beyaz bir turuncu gibi yapıyorum..İğneye iki adet boyun tüyü 7 8 adet kırmızı düz beyaz ve kırçıllı beyaz sarı simler ile yapıyoruz..Çapariyi önce sen beğeneceksin derim hep .
Normalde kullandığım çapari 2 beyaz 1 mordan beyaz simli çapari. Ama şimdi her zamanda aynısını kullanacaz diye de 1 kaide yok Ben ortalama bir bilgi almak istiyorum. o yüzden renk tüyün boyu sim rengi vs. bunlar daha çok şekillendirecek aklımdaki çapariyi.
Doğu merhaba..., Benim seçimim genelde kırçıllı ördek tüyü fakat araya bir kaç değişik renk katarım. ilk ağız 02 no iğne 0.45 köstek 0.60 beden balık boyutu büyümesi ile 04 iğne 0.60 köstek 0.80 bedene kadar çıkarım.... Bu gün bağladığım çapariden bir kaç kare resim aldım umarım işine yarar kolay gelsin...
kıyıdan mı kullanacaksın teknedenmi ? ikisinin arasında farklılıklar var kıyıdan 2 tüy yeterli ama tekneden ise 3 ve üzeri tüy kullanman lazım Kıyıdan 0,33 beden 0,28 köstek 1 no mustad iğne işini görür Tekneden 0,50 beden 0,40 köstek 2/0 mustad çelik iğne kullanman gerekir
palamut samanrası renki tüy üstüne kapatılan beyaz küçük plastikler vardi, böyle yakaladıklarını gördüm mevsiminde 25 tane ceken 11 tane ceken, arkadaslar vardi bu şekilde almışlardı gecen sene bende smandra likoz 1 beden misina 2 numara mustad oo skılde avlamıştım bizim falezlerde yazın yüzdükleri için at cek yapamıos balık kıyıya girmıo. falezlerden palamut için smanadra ile at cekle alabilirsin ama baya atıp cekmen lazım kıyıdan kascaksan.. RASTGELE
Sizin bulunduğunuz yer için bir fikrim yok ben boğazda avlanıyorum bulunduğum yerde ben bu takımla avlanıyorum burda at çek spin avcılıktan ziyade surf kamış ile 8 li veya 10 lu çapari atarak avlanılıyor