Palamut Çaparisi (kıyıdan)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kontrol tarafından paylaşıldı.

1. kontrol

kontrol HAKAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA IMPAC 65 MAKİNE
    En İyi Avı:
    Çingene palamutu
    Değerli dostlar malum palamut sezonu başlamak üzere bende kıyından avlanan birisi olarak hafta sonları çubuklu sahilinden şansımı deniyorum..benim sormak istediğim bir kaç soru var konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum..

Piyasadan çeşitli marka ve modellerde hazır palamut çaparisi alıyorum ve kullanıyorum bunlar genelde 8 li ve 9 lu köstekler halinde oluyor,bu çapariler çabuk deforme oluyor örneğin kösteklerde kırılma oluyor,köstek bedene dolaşıyor bazende bedene düğümleniyor buda haliyle avı etkiliyor bunun sebebi ne olabilir?

Kendi çaparimi kendim yapabilirim yanlız bu bahsettiğim;köstekte misine kırıkları olmaması için bedende ve köstekte ne marka misine kullanmalıyım ? bunların kalınlıkları nasıl olmalı? Veya kullandığınız bu bahsettiğim sorunları olmayan kaliteli hazır palamut çaparisi marka veya model hatta satıcı önerebilirmisiniz?

2. koray.84

koray.84 Koray

Favori Kamış:
    Albastar Leo 3282 3.5 mt.
    Favori Makine:
    Albastar Gama 60
    konuyu yanlış yerde açmışsınız. o yüzden tatlı su deneyimi olanlar da size yardımcı olamaz diye düşünüyorum.Denizde Balık Avı altında Kıyıdan Balık Avcılığı kısmına açarsanız belki daha kısa sürede yardım alabilirsiniz. Forum kısmında ilk baştaki kısım.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Onlar genelde palamut değil, vanoz çaparisi. Palamut vursun, o çaparielrin her ksöteği başka tarafa gider, çapari filan kalmaz ortada..

En iyi palamut çaparisi, kendi yapacağındır. Ama köstek sayısını 5'ten fazla tutmanı önermem, çekemezsin palamut gelince..