Palamut çaparisi Yapımı Ve Malzeme Seçimi

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında TheRasputiN tarafından paylaşıldı.

1. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Arkadaşlar bilgi vermek baabında sizlerle paylaşmak istedim. Gerekli bütün bilgileri sorarsanız seve seve paylaşabilirim. Köstekler için 0.35 yeterli olacaktır. Marka takıntım yok Özellikle tavsiye edeceğim tek marka trbucco kullanılabilir. Video da eklenmiştir.

VİDEO
    http://www.youtube.com/watch?v=cznR44-gJ4Q

Rastgele !..

Kullandığım renkli tüyler

Muhtelif Simler

Kullandığım Misina ( kalnlık 0.35 )

İğneler
    IMG]http://i55.tinypic.com/2nkp0zb.jpg[/IMG]

Örnek Bağlanmış Olan köstekler

Son düzenleme: 13 Eylül 2011
  2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
  3. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Mahçup ettin beni Ali abi:( Okumuştum yazını halada aklımdadır . Bende yeni bir iğne çeşidi ile deneme yapmıştım arkadaşlarla paylaşmak istedim :)

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    2. pembe tüy ile son resimdeki kırmızı favorim.
    hatta bu sene bi çapariyi komple kırmızı donattım. lüfere ise her zamanki gibi yeşil beyaz en Bursasporlusundan oldu yıne.

Daha balık yok bakalım nerden haber çıkacak karşımıza beklıyoruz.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ayrıca köstekler süper bağlanmış pala arkasında gayet güzel bu takım iyi çalışır ancak bence köstekler 0,45 en az diye düşünüyorum bedende 0,50 ye kursak dahada güzel olabilir. iğnelerde en az 2,0 Wmc vzageçilmezlerim. valla uzun zamandır güzel konu yakalayamamıştım iyi oldu ellerıne sağlık.

6. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Abi bizim bu körfezde lüfer için pek çapari donatmazlar ama denemeyeceğim anlama gelmior :D Karışık tüy deneyecem biraz simlerin renklerini değiştirecem farklı olsun çalışır olsuN diye düşündüm. Bu arada gemlik körfezinde palamut çıkmaya başladı ama oltaya vurmuyor maalesef. 10ar 20şer çift gibi küçük rakamlarda avlanıyor..

Ali abi kalınlık tavsiyene uyacam ; ama bağlarken düğümler tam oturmuyor kalın misinada. Birde artık eskisi gibi değil sağlamlıkları.Çok kaliteli misinalar mevcut. Ama bağlayıp denemek farz oldu. Ben 2 seneye yakındır bu konuyu kovalıyorum. İğne seçimi dediğim gibi wmc ile bağlanmış dolu kösteğim var onlarında resimlerini koyacam. Ama bu iğneleri es geçmek istemedim. Hem boyut olarakta wmc 2/0 dan 0.03 mm daha kısa yani çok az fark war. Hem etli iğne olduğu için açılmada yapmaz. Daha iyileride zamanla olacak inşallah :)

7. 3182

3182

Nacizane tavsiyem yeşil ağırlıklı çalışman. Beyaz tüy üzerine bol yeşil boğumlu sim kullanabilirsin. Mümkünse yeşil tüy üzerine yeşil boğumlu sim kullan.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    İğneleri tartmak lazım gramajlarını ki senin iğneler gramaj olarak bana biraz fazla geldi. zannederim palalarıda daha kısa bu seneki takımlarda köstek boylarını 75 cm kadar arttırdım. aralıklarını da 1 kulaç 4 parmak yaptım bir takım daha donattım yanında 90 beden 80 köstekler oldu iğneler 5 numara ümit dünyası işte,

Ayrıca çapari yemiyorsa hemen rapala ile denemek lazım atabılıyorsak 3 ayrı takım salmalı bir gün palamut tutuyorum kanalda. elimde princess kurşunsuz. orta dikmeden aşağı yozuri sol iskeledede lastiğe bağlanmış adını bile bilmediğim bir rapala var 250 gr kurşunla kendı kendıne çalışıyor nemi oldu iskele tarafı bol bol resim çektirdi bana. takımda uyunca hiç elimi bile sürmedim. ben tutmadım kendı kendine tuttu balıkları.

Güzel bir av günüydü.o günler gelsin artık özlemle bakıyoruz ama gün geçtikçe maalesef üzülmemek elde değil.

Denizde çok az ağlamışımdır. Ama bir torik çaparisinde sol gözümden aşağı yaşın aktığını hissettim zamanında 35 iğne çapari balık yüklendi. zorlamadım takımı zannederim 110 a 90 dı takım. 29. iğneden patladı. hemde benim attığım düğümden patlamıştı. elimde 6 boş iğne kalmıştı. baktım baktım iğnelere hayatmda hiç unutamadığım av günlerinden bir tanesiydi. neye üzüleyim. boylamanın kolumdaki bıraktığı derin izleremi, patlayan çapariyemi tekneyş durduran balığamı, o kadar vermemem gereken kalomayamı. hatasız kurallarla içeriye alamadığım balığamı bende bilememiştim. ama gözümden akan yaşıda bir yandan görmemiş değildim. bir düğüm işte bu kadar yanlış atılan 1 düğüm herşeyin müsebbibi. o yüzden ana kural önce takım sonra balık......

9. 3182

3182

Aynı olayı yaşadığımda bunu daha önce anlatmıştın. Bende hüzünlendim şimdi.

10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    floşları nasıl bağladınız? Tek iğne bağlamak kolay. floşla birlikte çokzor.ben bağlayamıyorum. bağlasam bile sizin ki kadar gğüzel olmuyor ya da çözülüyor. verdiğiniz linkteki adrese de baktım anlayamadım. Sadece o floşları iğneye bağlama işinin püf noktası nedir. onu yapabilirsem minnettar kalırım. böylelikle rahat rahat olta atabilirim

11. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Hasan abi,

Benim köstekler için diyorsan ; O floşları palanın arkasında 2-3 cm fazla bırakırsan sararken misinayı daha rahat kaymaz yada sarmalın içine dolanıp şeklini bozmaz. Az sonra sana örnek video koyacam istersen dikkatli şekilde bakabilirsin..

12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Allah razı olsun. sayende ilk defa at çek ile balık tuttum. Hemde çift geldi, istavrit. gelenek olsun diye suya bırakacaktım ama yanımdaki balıkçı istedi. Adet yerini bulmadı ama suya bırakmış gibi oldum. Eh ineğin 4 ayağını tamamlayınca balıkları yerim artık

13. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?

Yardımcı olduysak Ne mutlu abi :) Millet 1 zargananın derdine düşmüş gidiyor. Hayır tanesi yarım kilo mu geliyor anlamadım. Ortalıkta palamut dururken zargana neyin nesi :D Lüfere uzunolta yapacağım zaman avlarım ondada yakarım ışığı kepçeyle toplarım :D Millet tek tek tutuyor 1de helal olsun iyi sabır :) daha dur abi sana çoook balık takılacak :)