Selam Dostlar , Gelen haberler ,okunan raporlar ...Görüldüğü üzere gerek İstanbul 'un Karadeniz kıyılarında gerek Saroz Körfezinde tam bir palamut bolluğu yaşanıyor...Eminim şu anda Samatya Barınağından Tekirdağ limanına kadar tüm şeritte meraklı bir bekleyiş var ,bildiğim kadarı ile de hazırlıklar tam gaz ...Sizce bu palamut bu mevkilere uğrar mı ,uğrarsa niye uğrar ,gelmezse niye gelmez ...Yorumlar lütfen Herkese Rasgele
. Sevgili İstavrit Samatya barınağa bir uğramalı. Bakalım oradaki ustalar ne yaparlar ne ederler? bir fikir almalı.. Tecrübe ve pratik teoriden her zaman daha iyidir ... Selamlar. Not : ibadet zikir ister...
Uğramaz olurmu ama yağmur yağmadan hayvancıklar büyümez. Mecburen beklemek lazım. Tarkan abi şööööle Koyda 1 rapor gözümüz gönlümüz açılsın
. Vallahi çok isterdim ama malesef Benim haddime değil. ya Aliço ustayı bekleyeceksin ya Feridun Dostumu takip edeceksin yada diğer dostlarımızdan rapor gelecektir. Ama her şeyden önce balığın Marmara'ya gelmesi lazım elbette.
Hah 1 resimde gördüm abi 74 tane tekne tam teçhizatlı 12 ila 18 boy arası ağları vs.. Radarlarıyla denizdeki balığın kılçığını 6 milden görüyorlar... feridun abime sevgilerimi sunarım derinden takip ediyorum lakin ; palamut-torik raporlarında hep ya sırtı ya çaparili takımlar mevcut. Kimse yemli takımla avlayamıyormu yoksa elverişli ortammı yok ?
. Hangi resimde gördün yahu ? Palamut yemlisi , Benim bilmemem olamayacağı manasına gelmez. Belki vardır ama Ben bilmiyorumdur...
o Fotoları çeken arkadaşım adı Doğan Ege'dir. kendilerinin 7 adet gırgır tekneleri bulunmakta. Akın zamanı oda dayanamamış çekmişti. Bulamadım eğer denk gelirsek sana gösterecem. Yemli olarak zokalı takım kullanıoruz burada genellkle 15-18-16 kulaçlarda tek vuruştan ibaret avlar. Çok zevkli çapariden sırtıdan.
o Fotoları çeken arkadaşım adı Doğan Ege'dir. kendilerinin 7 adet gırgır tekneleri bulunmakta. Akın zamanı oda dayanamamış çekmişti. Bulamadım eğer denk gelirsek sana gösterecem. Yemli olarak zokalı takım kullanıoruz burada genellkle 15-18-16 kulaçlarda tek vuruştan ibaret avlar. Çok zevkli çapariden sırtıdan.abime sevgilerimi sunarım derinden takip ediyorum lakin ; palamut-torik raporlarında hep ya sırtı ya çaparili takımlar mevcut. Kimse yemli takımla avlayamıyormu yoksa elverişli ortammı yok ?
Tarcan Abi Acındırmayalım pliz O balıklara sorsak imdat kaç kelimesinsen önce tarcan ! kaç ! derler walla şaka 1 yana hangisi olursa olsuN eğer ben denizdeysem Konu onlar için kapanmıştır
Palamut istanbula uğramaz. Neden derseniz. 01-09-2010 tarihi ile balık avı yasağı bitecek. ve Boğazın kefeli köy ile poraz köy arasındaki kısmına büyük balıkçı tekneleri kocaman ağlar gerecekler. Böylece balık boğaza geçmek için ufak delik dahai bulamayacak. bu bir şehir efsanesi değil birebir 2009 yılında kendi gölerimle gördüm. Çinekop peşinde gezerken bu çinekop niye boğaza girmedi diye sorgularken. Sonrada nasıl girsinki dedim. Ha aradan üç-beş tane sıyrılıp kaçar kıyıdan bir oltacının kamışına denk gelirse ne mutlu ona.
büyükçekmece Merhaba arkadaşlar.Bugün saat3 suları bykçekmeceyi gezdim albatrosun orda biarkadaş yem kurt kullanıyordu iri kefaller aldı 5-6 adette istavrit vardı kamışla iki sinek iğneli takım kullanıyordu ordan kurtla levrekde almış daha önce hafif yağmur vardı deniz çarşaf gibiydi biraz ilerdede topla zargana alıyorlardı bilginize.
Palamut uğrayacak sonra lüferde uğrayacak ama su sıcaklığı 20 18 lere düşmeden uğrayacak gibi durmuyor. bu arada 06.09.2010 itibariyle marmara deniz suyu sıcaklıkları 25 derece.