Palamut Lüfer Sarıkanat Çaparisi İçin Kaç Numara İğne Kullanmalıyız? Beyaz mı Siyah mı Palaları uzun oluyormuş bu iğnelerin sanırım?
mustad 1799 veya D si ve mustad 1532.d çapraz.. yüy baglıycaksın kırmızı tüy horozun gerdan tüyü.. 01 -02- 1 gibi..
Kardeşim balığın büyüklüğüne göre 3-4 çeşit iğne war Genelde 1799 D serisi (mustad ) - 1251C serisi ( MUstad)-9142ps serisi (WMC)-1308 serisi (Captain ) Ben kendi avlarıma şu an kimsenin belkide kaile almadığı captain marka 1308 serisinin 10-11-12-13 numaralarında deneme yaptım. Aslında şaşırtacak kadar bariz sonuç aldım. Yani kullanımı bakımından iğne çok toplayıcı. çapraz olması dahada iş kolaylaştırıyor. Yani klasik çaparilerin yanısıra ; yenilikçi tarza deneme-yanılma ile de bulunabilir. Mersin ve çevresindeki çaparilerde 2315TD ve tarzı küçük numarada parakete iğnelerinden yapılıor. istanbul boğazında da farklı kalınlıklarda ve numaralarda çapari yapılıp kullanılıyor.. Tamamen kendine bağlı. YAni hiçbir balık demiyorki '' aaaa Bu mustad değiL ben buna Atlamam '' Yada '' Düz iğne severim Çapraz Acıtıyor '' demez :laughing: O yüzden genel olarak bu tarz iğneler kullanılıyor.