Merhaba arkadaşlar foruma bugün kayıt oldum gerçekten faydalı bilgilerin bulunduğu aktif bir forum umarım benim soruma bda bi çözüm bulursunuz.Ben Muğla Fethiye de oturuyorum ve buralarda yazın sonlarına adoğru sırtıya palamut takılmaya başlıyo ama ben tam anlamıyla palamut sırtısının nasıl olacağını bilimyorum.Rapala mı kaşık mı rapalnın rengi boyutu vb gibi.Geçen gün tekne turuna gitti bi kadın yanımda sırtı atıyodu ben de atıyodum iki tane palamut çekti ama bende hiç bişey yoktu.Bunun şansla da alakası var ama tam olarak sağlıklı bir palamut sırtısı nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler,iyi forumlar
. cash bay/bayan kardeş/abi (imzadan okuyamadim bir türlü ) Aramıza hoş geldiniz. ben fethiyeye tatile gittim ve gecen hafta dondum . toplamda 5 gun kaldim ve oradaki yerel balikci abilerimizden bana göre inanilmaz şeyler ögrendim. anladiğim kadarıyla Siz sürekli Marmaristesiniz. .... Selamlar...
Her hangi bir malzemeciye git simli floşlu çapari veya karides in simli silikonlu olanından al eğer maddi durumun müsaitse bir tane rapala al rapala alıcak olursan yozuri minnow yüzen serisinden al ve karides in en uç noktasına bağla 50 metrelik bir oltaya bağla olta mm 0.50 olsun köstek i 0.35 den aşşağı yaptırma...Tekneyle çıktığında tekne en düşük ne hızla gidebiliyorsa veya kaptanların rolanti dedikleri ayarla giderken oltayı suyun üstüne at 35 metre kadar aç ve sırtı çekmeye başla...Nasipdir artık bakarsın 15 kiloluk bi orkinos alırsın....sırtıyı çekerken oltayı sabit bir şekilde çek sal çek sal ve bu şekilde devam et.....Saygılarımla....
tamamen katılıyorum...eksiksiz anlatılmış...ben de geçen hafta Marmaris Turunç açıklarında avlandım...palamut bol miktarda şu aralar..yakında Antalya'ya giderler...iyi şanslar..
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum ama bi sorunum var rapalayı bağladığımda sırtı sonunda çok fazla dönüyo ve kıvrımlar oluşarak olta kullanılmaz hale geliyo bosluk olunca hemen kıvrılıyo onu nasıl engelleyebiliriz
. Anladığım kadarıyla fırdöndü kullanmıyorsunuz. Eğer kurşun kullanmayacaksanız : Misinanın sarılı oldugu mantar Misina olarak 0,60 lık -60 metre civarı sarıyorum. ucuna iyi bir klipsli fırdondü takıyorum. sahte balığı RAPALA BAĞI ile bağıyorum ve 2 kulac 0,60 lık misinayı da yukarıdaki fırdöndüye takıyorum. [mantar]==-misina====fırdondu======misina======[rapala bağı-ve sahte balık] Eğer kurşun kullanacaksanız : Misinanın sarılı oldugu mantar Misina olarak 0,60 lık -60 metre civarı sarıyorum. ucuna iyi bir klipsli fırdondü takıyorum. fırdondu nun ucuna Sıyırtma kurşun bağlıyorum ve onunda ucuna fırdöndü takıyorum. sahte balığı RAPALA BAĞI ile bağıyorum ve 2 kulac 0,60 lık misinayı da yukarıdaki fırdöndüye takıyorum. [mantar]==-misina====fırdondu======sıyırtma kurşun(80gr.)==fırdondü==misina======[rapala bağı-ve sahte balık]
onuda formun arama sayfasına rapala bağı yazın çıkar hoş geldiniz isim yaş ve kan gurubu gibi bilgilerinizi yazarsanız size daha iyi yardımcı olabiliriz ve hitapta kusur etmeyiz şimdiden teşekkürler
hadi onuda ben vereyim ama aramadan ilk önce arrsanız daha iyi olu bakarsınız anlamadığınız bir yer olursa sorarsınızaltaki linke tıklayınız http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27&highlight=rapala+ba%F0%FD
Selam, Ekteki linki incelemeni tavsiye ederim. Maramara ve Ege'de sayısını hatırlayamadığım kadar yakaladım. Bodrum'da gezi teknesinin arkasından bile atarak palamut yakaladım. Bu hafta tekne ile Boğaz'a açılacağım haberleri veririm http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=3898
Hocam çekmek çok önemli...bir Boşluk Birakirsan Aninda Kaçirirsin Tabiii...seri Ve Boşluk Birakmadan çekmelisiniz...saygilar...