Bu sene palamutu bol bulduk. Tavasını, ızgarasını, buğulamasını bol bol yaptık yedik. Tabii palamut ağır balık, bir yerden sonra insanlar sıkılıyor. Geçenlerde arkadaşlar misafirliğe geleceklerdi, yarısına yakını palamut istemedi, onlara çiftlik balığı aldım. Tabii şu balık mevsiminde çiftlik balığına rağbet edilmesi beni kızdırmıştı. Benim de adım Aret ise o palamut istemem diyenleri buna pişman ederim dedim kendi kendime, gittim palamut yiyecek olan 6 kişi için 3 tane palamut aldım. Eve gelince palamutları önce fileto kestim, sonra kuşbaşı doğradım. Diğer taraftan domatesleri dörde böldüm, çarliston biberleri şişlik doğradım, limonların kabuğunu soyup uygun boylarda kestim, bahçeden defne yaprağı topladım. Balıkları ve diğer malzemeleri sırasıyla şişe geçirdim. Şişleri de bir tepsiye koyup üzerine 2 limon suyu, zeytinyağı, bir soğanın suyu, karabiber gezdirip attım dolaba. 2 saat sonra misafirler gelince mangalı yaktık ve ilk önce çiftlik balıklarını pişirip isteyenlere verdim. Palamutları halka ya da dilim şeklinde bekleyen misafirler şişleri görünce çok şaşırdılar, palamut istemeyenler daha şişler ızgaranın üzerindeyken kararlarına pişman olmuşlardı Artık hafiflemiş olan ateşte, şişleri ağır ağır pişirirken, tepside kalmış olan marine suyunu da kaşıkla yavaş yavaş pişen balıkların üzerine döktüm. İlk kez yaptığım bu denemede aldığım sonuç beklediğimin de çok üzerinde olmuştu. Sebzeler ve defne yaprağı balıklara müthiş bir lezzet vermiş, her bir parça adeta lokum olmuştu. Bu palamut bolluğunda denemenizi tavsiye ederim, pişman olmayacaksınız.
ayıptır söylemesi ekmek arası tavuk döner yemiştim öğlende. şimdi bu resmi görünce ağzım sulandı. ellerinize sağlık. denemek lazım dediğiniz gibi ancak havalar da iyi olmalı. malum trakyayı sel aldı son birkaç gündür.
Aretciğim, sen var ya sen. Tam kuytuda sıkıştırılacak adamsın. Şimdi işin yoksa mangal yakacak bahçe ara dur. İş çıkardın başımıza.
Sevgili Aret kardeşim, afiyet olsun ...valla 4 günden beri palamut ızgara yiyoruz, (((biz satın aldık)))))) olmaz böyle bir şey.....senin de dediğin gibi palamut şişinin de çok güzel olduğu buradan bile belli oluyor, sevgiler, selamlar.
tamam istanbuldan gelen palamutlarin 2 tanesi sis olacak. araya sogan da koyayim ben iskorpit sis gibi
afiyet bal şeker olsun .. ama ben anlamadım Allah ' ın takdiri tabi ama palamut bu yıl daha bol çıktı diğer yıllara nazaran.. hemde bayagı çokk
Aret sağolsun palamutu nasıl yiyeceğimizi bulduk. Biraz meşakkatli ama değdi... Kurutmazsanız on numara oluyor. 2 saat süreyle (vakit varsa 6-7 saat bekletin daha iyi); 2 iri palamutu iri kuşbaşı hale getirip 3 domates rendesi, 2 soğan rendesi, tuz, 1 limon suyu, pul biber defne yaprağı, zeytinyağı ve karabiber sosunda marine ettim, sonra arpacık soğan, çarliston biber domates ve defnelerle dizip fırın ızgarasında kızarttım. Tüyo; fırın ızgarasında üst ızgarayla pişirirseniz, balığın alt tarafı süt gibi damlacıklar çıkardığında çevrilme zamanı gelmiştir Sonuç;