yavaş yavaş karadenizde hareketlilik başlıyor doyumlarımıza göre bu sene palamut vanozunun çok olduğunu söylüyorlar sizlerinn bilgi ve duyumları nasıl vanoz varmıve hangi bölgelerde var bilgi verirseniz memnun olurum saygılar
İspendek'in öğrendik , Çinekopun da öğrendik , şimdi sıra bu vanosçukta , bu yavrunun üreme boyu nedir ? Bilen arkadaşlarımız bilgilendirme yaparsa çok iyi olur !!.
palamut avında yasal boy limitinin 25 santim olduğunu hatırlatayım dedim Boyuna göre çeşitli isimler ile anılır: Palamut vonozu (12-16 cm), kestane palamudu (16-22 cm), çingene palamudu (22-28 cm), palamut (28-35 cm), zindandelen (35-40 cm), torik (40-45 cm), sivri (45-55 cm), altıparmak (55-65 cm) ve piçuta (65 cm ve üzeri).
Ercan Bey oltaya vurmasını bekliyoruz derken Palamutun hızlı büyüyen bir balık olduğunu ve en azından çingene boyuna ulaşmasını bekliyoruz demek istedim. Zaten yasal limitin altındaki balığı almaya vicdan elvermez.
ercan bey limit altı tutalım önerim olmadı ,vanoz erken görünğrse o sene balık olacağı yorumu yapılır ,fakat yine net cevap yok biz doğu karadenizde çok olduğunu duyduk ,doğu karadenizde zannedersem batıda var diye tahmin ediyor bakalım başka cevaplar gelecekmi saygılar
son gördüklerim müthiş batı karadenizin her tarafında vanoz göründü bu çok sevindirici oldu bakalım sezon açılınca ne olacak
Hafta içi yeniköyde bir arkadaşımın yanına uğradım.Balık işi ile uğraşıyorlar.Dediklerine göre palamut kendini göstermiş,bu yıl bol olacakmış. Ama benim tecrübelerim diyor ki;palamut bol ise lüfer az oluyor.inşallah güzel bir balık sezonu geçiririz.Herkese RASTGELE....
Bartın civarındaki balıkçı abilerimizde göründüğünü ve bu sene palamutun bol olacağını söylediler.İnşallah herkes için hayırlı bereketli bir sezon olur.
Bu sene palamutun çok olacağı belli, malum yağışlar baya bi malzeme taşıdı denize. Sardalyanında çok olması bunun kanıtı.
Bu sene palamutun çok olacağı belli, malum yağışlar baya bi malzeme taşıdı denize. Sardalyanında çok olması bunun kanıtı. Sebep bence bu, bilmem sebep kimseyi ilgilendirirmi
Adında meymenet yok keratanın istemem ben piçuta miçuta. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş. Benimki de o hesap
olsan nolur ki ? yurtdısında yasak olan tirol ve sonar bızde serbest olduktan sonra bızım aç kurtlar zaten marmara gırısınde pusuya yatıp hayvanlar marmaradan akmadan ağlara toplarlar...