palamut ve lüfer

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    üstadlar bu muhteşem ikili boğazdan giriş yaptılar yavaş yavaş marmaraya gidiyolar boğaza gitme imkanım ne yazıkki okulların açılmasıyla imkansız hale geliyo lüferin çinonun çıktığını biliyorum iç denizde marmara kıyılarında peki ya palamut . . .

palamutu istanbulun anadolu yakasında marmaraya bakan kısmından alabilirmiyiz ? sahteyle veya çapariyle kıyıdan çıkarmı palamut ?:confused: :confused: :confused:

(yer olarak bostancı kartal arası tercihimdir)

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sabah erkenden teknede bana eşlik edecek arkadaşlar 1 yada 2 arkadaş aranıyor
    İstikamet sabah idealtepeden çıkılacak boğaza doğru gidilecek
    özelden cevap alabilirim

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    valla isterdim ama alperen abi malum okul hazırlıkları ben ekim kasım gibi düşünüyorum bu palamut işini zaten

4. GÜVENLİKCİ

GÜVENLİKCİ birol

Favori Kamış:
    alba 2026 premier kamış
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    gölette karabalık 8kg civarı
    İstanbul'u bilmem ama bandırma'da kıyıdan kaşıkla yada 1-2 no tek iğneye bütün hamsiyi takarak lüfer ve palamut alıyoruz, tabii lüfer misinayı genelde kesiyo:mad: Bugünlerde yavaş yavaş palamut başladı kıyıdan, lüferden eser yok henüz...

5. Metfox

Metfox Arda

Ben çok isterim kaptan .. Özelden msj attım.

6. albay73

albay73 mustafa üsküdarlı

Favori Kamış:
    shimano aspire 4.50 kamış
    Favori Makine:
    shimano twinpower sw 8000 pg shimano sustain 8000 fe shimano süper ultegra xsa 10000
    En İyi Avı:
    5kg levrek
    slm

furkan kardeşim sana bi iki yer söyliyim amma istikrar yok bi gün yapan balık dier gün yapmıyor şu an balık cok nazlı palmut için kanlıca cakal burnu kuzguncuk park karşıda kirec burnu lüfer içi sarayburnu yeniköy tarabya emirgan var ama dedimgibi istikrarlı bi balık yok

7. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    şimdi üstadım balık marmaraya girdi yemleniyo diyelim eski raporları okudum biraz dragostan palamut lüfer kırlangıç kalkan bile çıkıyomuş ekim kasım gibi bu senede balık bol olurmu rapalayla gidip denesem kasımda mesela hafta sonları boşamı üşümüş olurum:confused:

8. garip

garip garip

Favori Kamış:
    tt
    Favori Makine:
    tt
    En İyi Avı:
    tt
    lüfer nerde

ya bizde trabzonda yakalayamıyoruz nerde bu lüfer...

9. Okan_uA

Okan_uA .

At kaşığı yemle falan uğraşma.

10. Okan_uA

Okan_uA .

Bandırmada lüfer olmaz mı be abi. 2 tane alan var 3 tane alan var bunlar gördüklerim belki daha fazla alanlar da vardır.
    İri de yapabilir ona göre geçende güzelce bir lüfer kaçırdım.Tam bilmiyorum ama 1 kilo civarıydı.

11. GÜVENLİKCİ

GÜVENLİKCİ birol

Favori Kamış:
    alba 2026 premier kamış
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    gölette karabalık 8kg civarı
    Kaçandan haberim var :( Denizde durdukça tekrar yakalama şansın devam ediyor.
    Lüfer alanların arasında ben olmadıkça lüfer yoktur:D :D :D
    Sabah sahurdan sonra mendirekteyim kaşık,rapala bi bakalım kısmette bişey varmı?

12. Okan_uA

Okan_uA .

Tamam abi durumu bana bildirirsen özel mesajdan sevinirim.

13. albay73

albay73 mustafa üsküdarlı

Favori Kamış:
    shimano aspire 4.50 kamış
    Favori Makine:
    shimano twinpower sw 8000 pg shimano sustain 8000 fe shimano süper ultegra xsa 10000
    En İyi Avı:
    5kg levrek
    Valla Furkan Kardeşim Bol Olurmu Bilmem Ama Dedin Aylarda Muhakkak O Taraflar Balik Yapiyor Ne Demişler Herkez Kismetini Yer Sen Devamli Yoklada Bellimi Olur Belkide üşüdüne Fazlasiyla Deyer;)

14. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    bu senede lüfer olacağını pek sanmıyorum belki tekneyle avlanan arkadaşşlar bişeyler yakalaybilir ama kıyı balıkçısı olanların işi yine zor gibi moda sahilden çarapiye tek tük yaprak çinekop gelmeye başladı ama bu geçen senede böyleydi ve koca sezon bişey alabilen olmadı tek umudum şu lez denen sümüksü şeyin bu sene denizlerimizde pek gözükmemesi, umut işte belki biraz balık tutabilme zevkini yaşarız.

15. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    ramazandan sonra cuma aksamından pazar gunu ogleden sonra veya aksam uzerıne kadar her turlu balık avına eslık edebılırım.maltepede ıkamet edıyom.en ıyı avım bır kıloluk ıskorpıt ve en keyıflı avım bır gecede 24 gelıncık 5 ıstavrıt 8 ıskorpıt.3 kefal ve 4 eskına.tum bunlar bır gecede avlandı ama gelın gorunkı 10 gun de sadece 2 ıskorpıt 1 kılo kadar ıstavrıt baska da bıse yok sanırım bu aralar kısmetım yok he bıde dragos taraflarında olanlar bılır yenı bır eskına merası buldum sanırım ama emın degılım eskına ya bı takım verdım gol kamısıyla gelıncıge saldım takımı tavuk gogusu taktım baktım oltanın ucu assagı ınıp kalkıo ınıp kalkıo kendı kendıme yoksa eskınamı dedım hemen kamısa sarıldım emın degılım ama en az 3 kılo kadar vardı kamıs oldugu ıcın takımı kopardı alamadım balıgı ıcım gıttı.mera neresımı :D dragos ta meshur eskı kum ıskelesını bılırsınız onun hemen sol tarafında ısmaıl kaptanın tekne barınagı var kayalıkların ustune tahta dızmıs tekne koymak ıcın o tahtaların alt tarafından eskına yoklaması yapabılırsınız eskınacı arkadaslara duyurulur.benden solemesı yarın aksam yanı 12.09.2008 cuma aksamı saat 21:00-21:30 cıvarı ıskelede olacam gelıncık ıskorpıt levrek ve lufer cınekop yoklaması yapacam eslık etmek ısteyen varmı?

16. yapalak

yapalak Yücel BOZACIOĞLU

En İyi Avı:
    Dere sazanı
    Okancım, anlaşılan sen bu kaşıkla baya bir yakaladın ki favorin olmuş artık. Darısı bizim başımıza. Bu arada bnim makineyi birine emanete verdik. Kırıldı. Yenisini alınca şu kaşığı deneyeceğim.

17. Okan_uA

Okan_uA .

Doğruyu söylemek gerekirse hiç kaşıkla tutamadım ancak 1 kere gittim ve şöyle güzel en az 1 kiloluk iri bir lüfer kaçırdım.O da acemilikten ilk gidişimdi lüfere.Herneyse burada herkes kaşıkla avlanır lüfer palamut için.Ondan herkese öneriririm ama tabi ki bölgeden bölgeye değişebilir durum.

18. bekr

bekr

Favori Kamış:
    Serpme.Çırpma.Olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    Kefal. 7 kg
    Selamlar..
    Samsunda demir çelik fabrikasının iskelesinden bir gün arayla zokalı yemleme ile iki tane aldım.. Benden başka alanlar da oldu . Kopan zokalarımız da balığın şansından bizim de çelik bağlantı kullanmadığımızın acemiliğinde herhalde..
    Bugünlerde kıyıdan rahat sarıkanat ve bol çinakop alınıyor..
    Sevgiler saygılar... Tabi iskeleye müsadeli arkadaşınız olduğumu da antiparantez söylemeliyim öğünmek yok...

19. Lüfer

Lüfer Kerem

Favori Kamış:
    Lineaeffe all around carbon spiral 150-300g 3.50
    Favori Makine:
    Okuma impact im-65 machine high performance
    En İyi Avı:
    Lüfer
    kaşıkla 2 kez lüfer kaçırdım.bu sene şanssızlığımı kırmaya çalışıcam.

20. the_fly

the_fly İBRAHİM KENT

Favori Kamış:
    Oyster cast
    Favori Makine:
    avanger av65
    Karaburunda durumlar nasıl bilgin varmı?