Merhaba arkadaşlar. Daha çok sıcak yaşanmış bir kötü olayı sizlerle paylaşmak istedim.Gümüşyakadan arkadaşım olan Yalçın bey zıpkın ile dalış sonrası karaya çıkarken suyun içinde zıpkının palamutunu çıkarmaya çalışırken palamutun telinin birleştiği yerdeki lastiğin kopması sonucunda baş ve işaret parmağı ciddi derecede yaralandı. Bu acı tecrübeden öğrendiğimiz ,sudan çıkmadan kurulu olan zıpkını muhakkak tetik düşürerek boşa almakta fayda var ,Yalçın bey daha evvelde palamutun kendi kendine boşalmasından kaynaklanan yaralanma olayı yaşamıştı . Zıpkınla dalan arkadaşlar parmaklarını kesinlikle av esnasında zıpkının şişi ve palaputa temasları olmadan avlanmalarını tavsiye ederim.
Murat kardeşime katılmamak ne mümkün, dünyanın parasını zıpkınıydı elbisesiydi bıçağıydı bilmem nesiydi veriyoruz fakat eldivene gelince paraya kıymayı gereksiz görüyoruz ki Yalçın bey de aynı hataya düştü.
Fatih kardeşim bu sitedeki amaçlardan biriside bu değilmi , boğulmayalım , boğulabilecekleri uyaralım, komik ve acınası durumlara düşmeyelim.
bir tecrübede benden olsun isterim. zıpkını kurmadan önce palamutlar sıkıştırmak böylesi kazaların önüne geçiyor.
Arkadaşlar zıpkının lastiklerini de arada bir kontrol edip önemli derecede çatlama ve yarılma varsa düzeltmek gerektiğine inanıyorum zira bu sene bahsettiğim kontrollleri yapmadığım için zıpkını kurarken acı bir tecrübe yaşadım, Allahtan elimde eldiven vardı da ucuz atlattım, mutlaka bu kontrolleri yapalım dostlar...
Merhaba Nuri , birkaç gündür bayağı keyiflisin espirilerin bir birini kovalıyor, allah ağzının tadını bozmasın.
Buharfler sitemizin saygı ve sevgi dolu olmasından kaynaklanıyor bu tatlı sözler sizlerin yansıyan yüzünüz , üye olduğum günden beri kahvehaneciler yüzüme hasret kaldılar.
abılerım haklısınız aynen katılıyorum ben bundan once 75 lık snıper pro zıpkın kullanıyordum o zıpkında basıma geldı cekerken palamut oturmadı parmagım ın butun derısını soydu yenı aldıgım zıpkın apnea 80 lık protecth aldıgım yerdekı satıs elemanı bana eldıven onerdı sızde kullanmaya gayret gosterın saglınız ıcın Saygılarımla..