Palamutlar birer, birer gelmeye başlıyorlar. 30 Nisan 2011 Sivrice.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Palamutlar birer, birer gelmeye başlıyorlar. 30 Nisan 2011 Sivrice.:)

28 Nisan Perşembe, Sivrice'de hava çok güzel, Conta kaptan ile denizdeyiz, bugün çok balık olur diyorum, kaptan da, - yok bence olmaz diyor, sebebini soruyorum neden olmaz, -çünkü merada çok tirsi var, tirsi olunca diğer balıklar çekinirler ve tirsinin içine girmezler, -neden çekinirler, diye soruyorum, -Tirsinin pulları büyük balıkların gözlerine girer bu nedenle tirsiden korkarlar, diyor Conta kaptan, birde palamutlar açıkta çamura yatak yapmışlardır, kıyıya gelmiyorlar, gelenler tek tük olanlar, velhasıl Conta kaptanın dediği gibi palamut çok az ilk gün bir tane Conta kaptanın rapalasına vurdu, Palamutu conta kaptanım güzelce temizledi tuzlu suya bıraktı kanının iyice temizlenmesini, gitmesini sağladı ve onu akşam yemeği için Muammar ustaya verdi, Sevgili Muammer usta da palamutu bize zeytinyağında kızarttı , ben hayatımda bu kadar lezzetli bir palamutu ilk defa yedim, bunu sizlere en ufak detaylarına kadar yazmak istiyorum, işte.:)

Palamut tava Muammer Ustanın sihirli elleri ile hazırlanmış.
    Palamutu ilk başta güzelce temizleyeceksin, palamutun kafasın kesecek ve sidiklikten de biraz keserek içersindeki bağırsakları çekip çıkaracaksın, içersini güzelce yıkayıp, yuvarlak olaran bir cm inceliğinde çok keskin bir bıçakla keseceksin, dilimlere ayıracaksın, bunu bir tasın içersinde 20 dakika bekleteceksin, balığın kanını iyice gittiğini göreceğiz, tastaki su kırmızımsı bir hale dönüşecek, sonra balıkları çıkartıp güzelce tuzlayacağız, bu şekilde 20 dakika daha kalacak, sonra tavaya halis zeytinyağı (bizim bahçemizden ilaçsız ve asiti düşük) koyacaksın kızdıktan sonra balıkları tavaya koyacaksın, hızlı ateşte 2 dakika sonra obür yüzünü çevirip iki dakika daha pişip hemen bir tabağa alacaksın, aynı kılıç balığı lezzetinde oluyor, mutlaka denemenizi yavsiye ederim.:)

29 Nisan Cuma Conta kaptanın bir işi çıktı bu gün ben yalnız başıma çıkıyorum,
    denizlerimizde palamut var, benim aklımda ise hep Torik, onu için ön beden misinayı biraz kalınlaştırdım, 045 asso çekeri 26 kilo kadar, bu şekilde hiç korkmam isterse orkinoz gelsin,:)
    gene yozuri 10.5 cm Tobimarudan vazgeçmiyorum, gerçi benim için hep modası geçmiş rapalaları kullanıyor diyorlar ama ben palamutların, toriklerin modayı takip ettiklerini zannetmiyorum.:)
    Birde ben sırtı avımı elle yapıyorum, bu iştende ananılmaz bir zevk alıyorum, balığın ilk vuruş anını hissetleliyim....kolun geriye doğru bir sarsılmalı......:)
    ilk anda balığın tasmadan kurtulmak isteyen büyük bir köpek gibi geriye doğru kafa ata ata çekişini elimde parmaklarımda hissetleliyim, böyle, elle sırtı ile balık avlamak benim için bambaşka bir heyecan,:) bambaşka bir duygu......sonra balıkla oynamalıyım, bazen ona yol vermeliyim bazen de mücadeleyi kazanım onu çekerek tennenin yanına kadar getirmeliyim, velhasım ben el ile sırtı avı vapan balıkçılarda çok az kalanlardan, olanlardan biriyim, ammaaa kamış ile sırtı yapan ve balık avlayan herkeze saygım sonsuz, bu bir alışkanlık, nasıl rahat ediyorsan o şekilde avlanacaksın.:)
    Takımı denize saldım, teknem rolantinin biraz üzerinde seyrediyor, denizin üzerinde martılar ve palamut kuşları uçuşuyor, bazıları denize dalıp yemleri alıyorlar, demekki denizde balık var, yemlerin tirsi olduğunu görüyorum, bu kadar tirsinin içine, Conta kaptanın dediği gibi, bizim palamutlar veya torikler girmezler ama mutlaka bunların yakınlarıda dolaşıyorlardır diye düşünüyorum, takımımdaki kurşunları fazlalaştırdım, balık oynaklarının olduğu yer 10 metereler civarı, bu sığların eteğinden geçmeyi düşünüyorum, olsa olsa balıklar buraya pusu kurmuşlardır diyorum, açıklardan gaz ayarım 1.8 gösteriyor, takriben 8 km hızında gidiyorum, rolantinin biraz üzerinde, yani rapalam yalpa yapa, yapa bir sakat balık gibi yüzüyor, 20 metrelerde seyir halindeyim 12 metrelerde, derinliklerde balığı arıyorum, 18 metreye geldim, 16 metre derken 14 metrelerde devam ediyorum, sol tarafımda sığların üzerinde balık oynakları ve kuşlar uçuşarak teknenin önünden kaçıyorlar, 14 metrede ilerlerken bir vuruş aldım,:) yaşasın,:) gerçekten kolum sarsıldı, çok heyecanlandım, tamam diyorum,:) toriği bu sefer nihayet aldım,:)
    çok büyük bir balığı yakaladım,:) balık hala hırçınlığını sürdürüyor, tekneyi rolantide sürmeye devam ediyorum ve yavaş yavaş takımı teknenin içersine topluyorum, bu avımda denize saldığım toplam misina 80 metre kadar, bunun iyi tarafı büyük bir balık vurduğunda esneme payının fazla olması ve takımdaki ağırlığın da fazla olması tutulan balığın çok kısa bir zamanda yorulmasını sağlayacaktır, bende öyle yapıyorum, balığı çekiyorum balığı yoruyorum, ilk vuruştaki gibi çok büyük olmadığı anlaşılıyor gene de heyecanlıyım, Toriktir, toriktir bu diyorum.:)
    Teknenin yanına geldi tekneyi görünce daha da hırçınlaştı ama bu torik değil hatırı sayılır bir Palamut.:)
    30 Nisan Cumartesi ben denize çıkmadım, genç balıkçı kardeşlerimi Conta kaptan balığa çıkardı Ramazan kardeşim ve arkadaşları hanımlarıyla beraber, bana haber geldi gene bir palamut almışlar, işte hergün bir palamut, bir haftaya kalmaz havalar ısınır rüzgarlar normale döner ve palamutlar, torikler, barakudalar, mercanlar, uskumrular gelmeye başlar , oltalarınızı hazırlayın arkadaşlar, sevgiler, hoşakalın.:)

Son düzenleme: 1 Mayıs 2011
  2. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Orhan Baba yine çok keyifli bir anlatım okuduk, teşekkürler...

3. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Usta yine mükemmel bir anlatım, mükemmel bir av. Ellerine sağlık. Allah uzun ömür versin.Avınız daim olsun.

4. tufanturgan

tufanturgan Tufan

Orhan Abi,yüreğine sağlık.Raporlarını okurken balıkları kendim çekmiş gibi oluyorum.Bol avlı günler dilerim.Saygılarımla.

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Orhan Baba ve Conta Kaptan, yine döktürmüşler. Sivrice klasiği de diyebiliriz. Afiyet şeker olsun. Bu yaz inşallah Muammer Şefi de ziyaret edeceğiz. Selamlar sevgiler.

6. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Orhan abim özlediğin torikleride yakalamanı dilerim
    conta kaptanada selamlar
    afiyet olsun rastgele

7. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    çok güzel bir anlatım bir nefeste okuduk sanki kendimizide orada hissetik..Orhan abi bu yaz kısmetse sana gelip tanışmak arzusundayım.Bende kocaköy ün aşasında yım.....selamlar

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Orhan abi tebrikler:) ,yine ustalığınızı konuşturmuşsunuz:) palamut da ne güzel ışıldıyor öyle hey mübarek:)

9. deep blue

deep blue nurettın

En İyi Avı:
    eşkina 3,5 kg,4,5kg kefal
    tbr.orhan abi hikayenin anlatım güzelliği ,avın heyecanını bize yaşattı.herkese böyle avlar nasip olur inşallah.

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Emre, sana da rastgelsin, hoşçakal.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Nadir kardeşim, çok teşekkürler, kuzey ege de nihayet palamut ve torik başladı, takımları hazırlamanın zamanı geldi, hoşçakal.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Tufan kardeşim, ben de aynen hissettiğim gibi yazıyorum, bu günlerde palamut var, takımları hazırlayın, benden bir isteğin varsa bana yaz, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

13. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Orhan Abi tebrikler yine herzamanki gibi çok güzel bir av paylaşımınız içinde teşekkürler.

14. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

orhan abi,sen böyle anlatmaya devam eersen bir gün abi yoldayız-geliyoruz diyip çıkıp gelecez inş.resmen burnuma balık kokusu geldi.
    paylaşımın için çok teşekkür ederiz abi

15. 33022

33022

Orhan Abi teşekkürler bizden bahsettiğin için.Sayende tuttuk palamutu, yardımların sayesinde, sen gelmedin bizimle ama inşallah bi dahaki sefere berebr oluruz.Bu arada resimlerle birlikte yazacağım Sivrice gezimizi, fotoğraf makinesini arkadaşta unuttum, en kısa zamanda alıp yazıyorum.Saygılar Orhan Abi.

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Erdinç kardeşim, havalar düzeldi artık Sivrice'nin havası geldi, bekliyoruz, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

17. egemennil

egemennil egemen

En İyi Avı:
    2 kg 60 cm turna
    orhan abicim, her raporunda olduğu gibi bu raporununu da büyük bir zevkle okudum.. gerçekten çook güzel av...ciddi ciddi emekliliğimde sivrice yi düşünmeye başladım :)) avlarınız daim olsun.. tebrikler..

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Eşref kardeşim, torik için dün de çok uğraştım, deniz bir açaip her an hava değişiyor, böyle rüzgarların sıkça değişmesinden de balık olmuyor, neyse dün diğer arkadaşlar kolyoz yakalamışlar ben de biraz sonra çıkacağım, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ya Orhan kardeşim,madem bugünlük yazmama orucumu bozdum iki satırda sana yazmak geldi içimden.
    İyi ediyorsun.Hemen,hemen aynı takımları ihtiva eden yazılımlarını TIKLA konularını,nerdeyse büyük azim ve gayretle,emek vererek çeşitli forumlarda yazman,meraklılara bir hediye olmaktadır.
    Bana bugüne kadar yüzlerce kişi birlikte avlanmaya gelmiş olsalarda halen ve halen büyük bir çoğunluğunun balıkcılık olgusunda hevesten öte bir beceri yada netice ortaya koymakta eksik kalmakta olduklarını görmekteyim.
    İşte bu noktayı kavramış olmandan ötürü seni destekliyor ve teşekkür ediyorum.
    Oysa ben kimi zaman arşivlik bilgiler sunma gayretinde bulunmama rağmen,doğrusu bu denli faydalı olabildiğime inanmıyorum.
    Yaz sevgili Orhan defaetle ve defeatleki meraklılar iyi kavrayabilsinler.
    Ha okurlara şu noktayıda anlatmalıyız değilmi.Ben neticede Sivriceyi avsal olarak terk ettim,başka limana demirledim.
    Amma seni görmek bir masa etrafında oturup büyük keyf aldığım diyologlarımızı yapmak için arabanı gözlediğimi,nerede dururda inersen, hemen oraya yanladığımıda belirtmeliyim.
    Seni sanki yeniden keşfetmiş gibiyim.
    Bugünde seni kollayacağım.
    Sen ne tatlı adammışsın,yazıklar olsun daha evvelki monologlarıma.
    Sevgi ve saygımla kalasın.

Not:BU alem biz göçtüğümüzde bizi arayacaktır.Her forumun admini sana vede bana yamuk laflar edilmesini önlemede büyük gayret içinde olmaya devam etmelidir.Hepsine peşin teşekkürlerimi sunuyorum.

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Suat kardeşim, o kadar uzakta değilmişin, bizim orada Karagümrük lü Esat kardeşimiz var tanırsın herhalde, sizlerle tanışmayı ben de isterim, hoşçakal.:) :) :)