arkadaşlar metro market ve türk deniz araştırmalar vakfı tarafından marmara denizine 300 adet(tam emin değilim fazla olabilir) palamut bırakıldı palamutların göç ve üreme yollarını öğrenmek ve avcılığın baskısını öğrenmek amaçlı kayıt altına alınan bilgiler ışığında palamut neslinin devamı ve sürdürülebilir balıkçılık için uluslar arası bir koruma anlayışı geliştirme amaçlı. markalı palamut yakaladığımızda tarih yer(mümkünse enlem-boylam bilgisi ile)marka numarası ile çatal boy ve ağırlık bilgileri ile markayı ve balığın fotorafları ile TÜDAV a ulaştırarak palamutlar nerede projesine katkıda buluna biliriz ve hediyede kazana biliriz TÜDAV bilgileri tel.(0216)424o772-www.tudav.org-www.palamutlarnerede.org dan ulaşa biliriz
vaaayyy çok iyi,helal olsun vallaha umarım gelecek nesil balık sıkıntısı çekmez,gerçi bende gelecek nesile giriyorum umarım sıkıntı çekmeyiz
Hayırlı Olsun. Ama Lüfer kampanyasında ilk açıklama yapıp asla 20cm altında çinekop satmayacağını bildirip sonrasında ilk pazar gününde defne yaprağı boylarını satışa sunan da kendileri değilmiydi. Her yapılanı yermek değil amacım. Ama bence samimi adımlar lazım. Böyle reklam kokan hareketlerle ancak günü kurtarırlar. O'da kendi günlerini...
Kesinlikle haklısınız, 300 palamut parasıyla yaptıramayacakları reklamı yaptırıyorlar. Sosyal sorumluluk projesi adına 10.000 palamut salsılnlar da, bizde yiğitliklerini görelim değil mi
ben sürekli gidiyorum görmedim ama senin gördüklerin için birşey diyemiyorum.... adet ise tahminidir.... bu çalışma insanlık için İNŞALLAH hayırlı olur....yakalayalım bakalım hediye işi gerçekmi hayalmi görecez
150 çift palamutan 2çift ulasmaz ellerine. Bana da reklam gibi geliyor böyle ufak adet salmak. Belkide sark kurnazligi ile göç yollarini iyice ögrenip anlasmali girgirlarini o istikamet çevresine yönlendirirler kim bilir.
O palamutların hepsini av sezonu açılır açılmaz gırgırlar yakalar, onlar da denize verdikleri zarar belli olmasın diye markaları yok ederler. Hatta pek çoğu şu anda Boğaz'daki dalyanlara girmiş bile olabilir. Bunlar da palamut avlamaları sözde yasak olduğu için aynı şekilde kimseye bir haber vermezler. Roy'un dediği gibi 2 çift bile ellerine ulaşmaz.