PALAMUTLAR NEREDE

Konu, 'Genel Konular' kısmında bulut1383 tarafından paylaşıldı.

1. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    arkadaşlar metro market ve türk deniz araştırmalar vakfı tarafından marmara denizine 300 adet(tam emin değilim fazla olabilir) palamut bırakıldı palamutların göç ve üreme yollarını öğrenmek ve avcılığın baskısını öğrenmek amaçlı kayıt altına alınan bilgiler ışığında palamut neslinin devamı ve sürdürülebilir balıkçılık için uluslar arası bir koruma anlayışı geliştirme amaçlı. markalı palamut yakaladığımızda tarih yer(mümkünse enlem-boylam bilgisi ile)marka numarası ile çatal boy ve ağırlık bilgileri ile markayı ve balığın fotorafları ile TÜDAV a ulaştırarak palamutlar nerede projesine katkıda buluna biliriz ve hediyede kazana biliriz TÜDAV bilgileri tel.(0216)424o772-www.tudav.org-www.palamutlarnerede.org dan ulaşa biliriz [​IMG] [​IMG]

2. darkklly

darkklly Batuhan Bilgin

Favori Kamış:
    lineaeffe fury caster 4.20,okuma v system 240 10-40 gr
    Favori Makine:
    daiwa emblem pro 6000a,penn affinity 7000,avenger 40 b
    En İyi Avı:
    palamutlar,lüferler,azman istavritleri
    vaaayyy çok iyi,helal olsun vallaha umarım gelecek nesil balık sıkıntısı çekmez,gerçi bende gelecek nesile giriyorum :p umarım sıkıntı çekmeyiz

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Teşekkürler İlyas, yarından tezi yok bu çipli palamutların peşine düşelim o zaman:rolleyes:

4. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Hayırlı Olsun. Ama Lüfer kampanyasında ilk açıklama yapıp asla 20cm altında çinekop satmayacağını bildirip sonrasında ilk pazar gününde defne yaprağı boylarını satışa sunan da kendileri değilmiydi.

Her yapılanı yermek değil amacım. Ama bence samimi adımlar lazım. Böyle reklam kokan hareketlerle ancak günü kurtarırlar. O'da kendi günlerini...

5. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Kesinlikle haklısınız, 300 palamut parasıyla yaptıramayacakları reklamı yaptırıyorlar.
    Sosyal sorumluluk projesi adına 10.000 palamut salsılnlar da, bizde yiğitliklerini görelim değil mi :rolleyes:

6. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben sürekli gidiyorum görmedim ama senin gördüklerin için birşey diyemiyorum.... adet ise tahminidir.... bu çalışma insanlık için İNŞALLAH hayırlı olur....yakalayalım bakalım hediye işi gerçekmi hayalmi görecez

7. emre692

emre692 EMRE

Favori Kamış:
    Shimano Beastmaster 4.30
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000
    bende diyorum istavrit niye kesti :p arnavutköyde istavrit kestiyse kesin arnavutköyde bu palamutlar :D

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    150 çift palamutan 2çift ulasmaz ellerine. Bana da reklam gibi geliyor böyle ufak adet salmak. Belkide sark kurnazligi ile göç yollarini iyice ögrenip anlasmali girgirlarini o istikamet çevresine yönlendirirler kim bilir.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    O palamutların hepsini av sezonu açılır açılmaz gırgırlar yakalar, onlar da denize verdikleri zarar belli olmasın diye markaları yok ederler. Hatta pek çoğu şu anda Boğaz'daki dalyanlara girmiş bile olabilir. Bunlar da palamut avlamaları sözde yasak olduğu için aynı şekilde kimseye bir haber vermezler. Roy'un dediği gibi 2 çift bile ellerine ulaşmaz.