Bu sabah erken kalkıp balığa gitmeye heveslenmiştik. Arkadaş yarım saat geç kalınca sabah suyunu kaçırdık. Saat 7.30'da sahile vardığımızda rapala ile sarıkanat alıyorlardı. Biz de heveslendik ama tam takımları suya attığımızda balık kesti. Ancak 1 tane yakalayabildim. Sonra herkes yavaş yavaş sahili terketmeye başladı. Ortalık kıraçacılara kaldı. Ben kuvvetli lodos altında ve kıraçacıların arasında at-çeke devam ettim. 2-3 çeşit sahte denedim. Saat 11.30'a geldiğinde Erma'nın üstü mavi altı turuncu sahtesini taktım. Dün akşam bunun alt iğnesini büyütmeyi düşünmüş son anda vazgeçmiştim. Orta iğneyi de çıkartmış olduğum için sadece kuyrukta küçük bir çarpma vardı. 2. atışımda balık bindi. Bir dolup bir boşalarak yaklaşıyordu. Genelde yakaladığım balıklara göre iyi bir ağırlık yapıyordu ama öyle çok da şaşırtıcı bir zorlaması yoktu. Büyük boy sarıkanatlardan biri olacağını düşündüm. Kurşun gelip arkasında balığın boyunu görünce şok oldum. Lüfer zannettim, yemyeşil palamut sudan çıkınca en az lüfer yakalamış kadar sevindim. Hepiniz iyi bir balık yakaladıktan sonraki mutluluğu bilirsiniz. Benim için de o andan sonrası büyük neşe içinde geçti. Akşama kadar zaman zaman dinlenerek at-çeki sürdürdüm, arkadaş da 2-3 kilo istavrit yakaladı. Güneş batarken balık yapacağını umuyorduk ama maalesef yapmadı. Çaparilere istavritlerin yarım geldiği oluyordu ama hiç kimse rapala ile balık alamadı. Sağlık olsun, ben alacağımı çoktan almıştım. Balık açısından kesat bir gündü ama şansım sayesinde iyi bir av yaptım.
Tepe üstü diktim olmadı, amuda kaldırdım olmadı, yan yatırdım olmadı. Olmadı ha, olmadı. Bu ne menem bir palamutmuş yahu, hiç bir duruma uymadı. Kovaya sığmamış maşallah. Aret, senin adına sevindim abisi, gayet güzel balık. Daim olsun, gönlünce olsun inşallah.
Tebrikler Aret, balığın böylesine az çıktığı kısır bir dönemdeki bu dev palamut gözümüzü gönlümüzü açtı.Bu güzelin hakkını verip akşam mangalda ızgaraya yatırmışsındır umarım:hungry: Afiyetler olsun...Bu arada balıkta limite yakınmış:laughing: :laughing: :laughing:
Tebrikler Aret. Güzel bir palamut. Çekmesi çok zevkli olmuştur diyecektim ama sarıkanat gibi geldi diyorsun Afiyet olsun, Rastgele
Vanozu salsaydin keske, yazik olmus. :laughing: Tebrik ederim Aret. Palamut harika. Bundan sonra daha da buyuklerine insallah.
Teşekkürler, daha iyileri sizlere olsun. Sorma Nuri abicim, denizlerin deli balığıdır palamut. Sürekli hareket halindedir, denizden çıkınca da öyle sakin durmaz, çırpınır durur, hareket edeceği su bulamayınca hemen ölür. Denizden çıkan palamudu pek canlı göremezsiniz. Teşekkürler abi, sana da en iyi balıklar rastgelsin Doğrusu güzel bir sürpriz oldu, balığı görene kadar palamut olacağı aklımdan bile geçmemişti. Yemek konusunda endişen olmasın abi, her türlü balık en iyi şekilde sofraya getirilir bizde Birol Usta sen bu balıkların her boyunu çekmişsindir daha iyi bilirsin hangisinin nasıl geldiğini. Ben ilk defa rapala ile palamut çektim. Öyle pek ahım şahım bir yüklenme yapmadı, 25 cm'lik sarıkanatlardan çekiyorum diye düşündüm. Belki de hava lodos olduğu için ters akıntı yüzünden fazla ağırlık binmedi. Neticede bu balığı almak büyük bir zevk oldu Daha iyileri de sana rastgelsin. İbrahim abi teşekkürler, insallah diyelim, sezon bitmeden tekrar palamut yakalamayı çok isterim