palaskaların gecesi

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    değerli forum üyeleri abilerim kardeşlerim merhabalar,gününüz aydın olsun,

dün akşam meraya saat 19:30 da iştirak ettim,daha önce çok az fırsat verdiğim yozuri m176 9cm yı uygun zamanı olduğu için ilk sırayı ona verdim,gündüz side limanı içersinde çeşitli sahteler ile aksiyon çalışması yapmıştım,bu sahtenin altdaki iğnesini çıkardım ve denemeler yaptım yüzüşünde etki etmedi,tek iğne takılıyorum artık,altdaki iğne kendini fazla belli ediyor,

Uploaded with ImageShack.us

henüz 7 8ci atış sonrası bir vuruş aldım,yozuri m176 9cm e,orta derece sert vurş idi,gelen 25cm civarı ispendek,hemen vakit kaybetmeden suya iade ettim,foto çekme işine girişmedim,zaten ani şok yiyor iğneyi kapınca gerek duymadım,

yaklaşık 20dk sonra yine bir vuruş aldım bu seferki 25cm biraz üzeri idi tahminim,onuda iade ettim,max rap a şans verdim belki büyükleri felan da vardır diye,hiç vuruş alamadım,tekrar aynı sahteye geçtim,
    bu sefer çok sert bir vuruş aldım,dedim aha bu trofe olması lazım dedim,
    dehşet bindi sahteye,sanki arkadan otobüs çarpmış gibi:D
    çekiyorum ama acayip derece basıyor gelmiyor,acayip keyiflendim,

dedim oğlum bu sefer oldu bu iş:) artık iyice yüklenmiye başladım gelmiye başladı,baktımki gelen bir palaska:eek: hayydaa bu ne şimdi zevkimin şevkini kaçırdı,olsun dedim nazlı adlı kedimin bebelerine veririm dedim,

sonra yozuri m148 7cm lik sahtemi denedim,ona da çok sert bir vuruş aldım,dedim bu sefer tamam bu kesin trofe levrek,dehşet basıyor oltaya,balığı kıyıda görenciye kadar çeşitli trofe hayelleri kuruyorum aklımda:D malesef o trofe özlemi hayellerim kıyıda bitti yine:rolleyes:
    gelen yine bir palaska idi,altdaki palaska yozuri m148 ile yakalanmıştır,üstdeki palaska yozuri m176 ile alınmıştır,

sonra yeni sahteme fırsat vereyim dedim,yozuri pins minnow serisinden 7cm,
    onada bir ispendek atladı aynen suya iade,bir tanede palaska aldı,

son zaman diliminde silikon ragot çektim onada bir kaç tane ispendek atladı,onlarda iade,bir tanede palaska atladı,

dün gece çeşitli boylarda sahteler denedim malesef aradığım boyutlardaki levreğe denk gelmedim,yok yok yok,yer yarıldı içine girdi sanki:rolleyes:
    levreğin atlıyacağı boyutta kefal balığı ve gümüş balığına da denk gelmedim,mera kurudumu ne havalar soğuyalı belli,anlamadım gitti,

soğuk dan dondum üşüdüm:D takımı topladım evin yolunu tutdum:)

kısmetimizde yokmuş arkadaşlar,aramaya devam ediyorum,ben bunu et yemek için deyil o zevki yaşamak için levrek peşinde koşuyorum:)

dip not: dün gece yozurilerin gecesi idi,diğer markalar da tık yok:D

kalın sağlıcakla,gönlünüzce neşeli avlar dilerim,belki öbür gün mera dan canlı yayın yapabilirim farklı bir av da:)

Son düzenleme: 10 Ocak 2011
  2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Kadir abi gözümüzü şenlendirdin gene, saolasın.

Doyasıya at-çek keyfini yaşamışsın, iyice basan balıklarla oynamışsın daha ne olsun. O istediğin levrek biraz daha büyümek için geziyordur sen merak etme, ergeç tanışacak seninle:)

Selamlar..

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Harikasın Kadir abi bencede doyasıya av zevkine varmışsın. İyade ettiğin ispendekler , elbet önümüzdeki av sezonunda sana trofe olrak geri dönecektir :D ( aynı vergiler için söylenen söze benzedi). En azından sürdürülebilir avcılık için örnek bir davranışla kendi meranıda korumuş oldun. Ne yazıkki bunun anlmaını bilmeyen profesyonel avcılar dere ağızlarını ve balık yataklarını kurutuyorlar. Bence mera açısından çok şanslısın. Palaskalar konusunda kedinin gözleri şenlenmiştir artık :)Güzel bir menüye sahip hemde çok şanslı ;) Ayrıca büyük balıkla mücadele zevkini yaşamışsın. Emin ol palsakalar, mürenler, yılan balıkları kendilerinden beklenen maksimum performansla saldırıyorlar.Avlarının devamını ve beretli olmasını diliyorum.

4. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağol kardeşim teşekkür ederim:) belki bilmeyenler vardır,bu plaska balığı gramaj olarak çok düşük gelsede,bir trofe levreği aratmıyacak kadar güçlü biniyor oltaya,inşanı şaşırtıyor:)

evet Alikemal kardeşim aslında bir nebze atçek zevkini aldım:) bu plaska balığı dün 4 kere bana trofe levrek hayali kurdurturdu dün gece:D

dün komik bir hadise gerçekleşti,hemen yanımda,ilk önce seçemedim,balığın bir tanesi bir sıçradı karaya çıktı:D ula ne oluyor dedim altda trofe balıkmı var neyin nesidir dedim:confused: baktımki palaska balığı,öyle sanıyorumki küçük balığa atlayınca kendini tutamadı karaya uçtu:D büyük ihtimal,
    bu balık av sayılmayacağı için tekrar suya iade ettim:)

5. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Kadir Abi yine aralarinda guldugum yerler oldu :D
    Mesela : "tek igne takiliyorum artik..." gibi :D
    Abicim eline saglik cok keyifli bir rapor olmus ;)
    Bu arada o kadar cok ispendek yakalamana sasirdim dogrusu.Keske sansini daha uzun zaman deneseydin.Belkide buyugunu cekebilirdin.
    Sahsen ben olsam o bereketli avi birakmazdim gonlumdeki balik gelinceye kadar :D
    Rastgele Abicim ;)

6. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Palaskalar güzelmiş tebrikler..

7. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Yaşadığın av güncesini hoş espiriler ekleyerek bizimle paylaştığın için teşekkür ederim. Gerek paylaşımlarında, gerekse katılımlarındaki hoş eklemelerini okurken yüzümde tebessümler yarattırıyorsun. Avlarının ve yaşamının hep tebessümlü olmasını dilerim. Saygılarımla.

8. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağol Emrah kardeşim teşekkür ederim:) tek iğne takıldığın sahtelerim var:)
    çok ispendek tutmaya gelince,gündüzleri bunu yapmıyorum dikkat çekmesin diye,bu yüzden tek tabanca takılmaya bakıyorum,yanımda insan varsa bildiğim kuralları ağırdan alıyorum,malum tutup saldığımız balıklar bazıları için çok büyük gelebiliyor,

teşekkür ederim:) şimdi dükkana geçiyorum kedilere ziyafet çektireyim biraz:)

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Fikret abi:) içimiz den nasıl geliyorsa öyle yazmaya çalışıyorum:) kediler beni bekliyor bu gün rötar yaptım,hemen yemeklerini götüreyim:)
    sizede gönlünüzce avlar nasip olsun Fikret abi:)
    saygılar

10. Attila59

Attila59 Atilla Akgun

Abi harikasın süper bi rapor hazırlamışsın sizin şu palaska balıkları çok hoşuma gidiyor bu kadar güzel bi parlama olurmu abi, renk cümbüşü mübarek Gerçekten güzel ekipmanlarla balığa gidiyorsun illa bi gün hakkını verecek Malzemeler buna eminim Rastgele abi dizlerini titretecek Trofeler Diliyorum :)

11. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    abi son poz fena olmuş..
    devriye gezen polisler görse denizi mi çalıyon diye hakkında işlem yaparlar:D
    en azından beklediğin trofe çıkmasa da keyifli bir av olmuş..
    daha nice otobüsler çarpsın oltaya ve daha nice kalama cayırtsını duy:)

12. MİSTARVİT

MİSTARVİT Feo

Favori Kamış:
    Yabomax-Bull/Panther
    Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    10 lu çaparide 8 palamut
    Tebrik ederim. Bu havada en azından palaskalar ve ispendekler motive edici etki yapmıştır. Bu arada geçenlerde bir paylaşımınızda, "buradan levreğe sesleniyorum" şeklinde devam eden yazınızı okuyup bastım kahkahayı.Aklıma geldikçe de gülüyorum. Anlaşılan çağrınız henüz paşalara ulaşmamış.Umarım ilerleyen günlerde istediğinizi alırsınız.Rasgele.

13. Ossy

Ossy Cihan

Tebrik ederim. Avların daim olsun. Palaskalar yokmu O palaskalar, Geçen haftalarda sahteyi atıyorum suya değmeden zıplıyorlar. Çekmesi zevkli ama insan bir zaman sonra sıkılıyor onlardan..

Bende Beklediğin Levrek Peşindeyim...

14. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    kadir abi sağolasın süper bir paylaşım ayrıca kutluyorum evrenseki side çolaklı 4,5 gündür geceleri acayip derecede soğuk ii dayanmışşın :D:D:D

15. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o palaskanın suyun üstünde kaçışını bir görsen:) kendisi avcı balık olduğu gibi kendisini yemek isteyen canavar çok:) bu yüz den saklı olduğu yerden hep hava kararınca çıkar piyasaya,gerçi bu hali ile dahi gece çok görünebilinir vaziyette,çok parlak bir yapıya sahip yan kısımları:)
    bizim burda jandarma var:) onlar kankilerimiz olur:) evet dün boş boş çekip hüzünlü dönmekdense palaskalar ve ispendekler keyfimi yerine getirdi:)
    gece avı yaptığımız için artık palaska balığı olur düşüncesi ile fazla heyacan yapmıyacağım:D

sağolun teşekkür ederim:) o seslenişim sadece levreğin dalgalı havalarda yahut bulanık sularda daha seçici davranmasına mütakip bir hatırlatma idi:D

sağol Cihan kardeşim teşekkür ederim,suyun altın ne var göremiyoruzki:) böyle süprizlerle karşılaşıyoruz işte,ancak bu vuruşlar gün kararmadan olsa kesin levrek derim:) gece nin süprizleri çok olabiliyor,dün şanslı bir günümdeydim,palaskalara sahteleri çizdirmesine izin verdirmedim:) o dişler minik balıklara geçtimi artık iflah olmazlar,haal böyle iken sahteleri çizmesi içten bile deyil,

sağol Mehmet kardeşim teşekkür ederim:) gecelerin soğuk geçmesi aslına bakarsan iyi oldu:) üşüyen takımı topluyor evin yolunu tutuyor,biz dayana bildiğimiz kadar dayanıyoruz,bir dahaki sefere termus da götüreceğim:)

16. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Merhaba Kadir hemşerim..
    Gece atçek bi başka oluyor ve ahanda gaza geldim bende gidiyom bu gece.
    şartlar olumsuz görünüyor ama gidecem bakalım..
    Sana gelince hemşo yanında bi partnerin arkadasın olmazsa sen atçek yaparken o ateşi harlamaz, çayı koyup seni çağırmazsa üşürsün tabi.
    bizde işler nöbetleşe ateşimizde hiç sönmez :D
    çok güzel raporun için teşekkürler..
    avın içinse tebrikler usta..
    Fethiyeden selam olsun..

17. OMMG

OMMG OKAN

Hedeflediğin paşayı yakalayamasan da keyifli bir av olmuşa benziyor, en azından kediler için :D .Şaka bir yana eli boş dönmekten iyidir en azından o heyacanı yaşamışsın .İnşallah hayalini kurduğundan daha büyükleri nasip olur.Şimdiden rastgele...

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağol Fatih kardeşim teşekkür ederim:) aslında kankam var lakin mahsus çağırmıyorum,onun elinden gelse 10cm lik ispendeği bile çantaya atacak:rolleyes: tutup da saldığım balıkları çantalarına atacak çok arkadaşım var,bu yüzden tek tabanca takılıyorum,termusum neyim hepsi var:) ,kimseye yük olmam,kendim doldurur keyfime bakarım:) yanımda götürdüğüm adam a çay servimi yapayım,kadir olta koptu şunu bağlıyalım onamı yetişeyim:rolleyes: yanımda götüreceğim arkadaşlara herşeyini tas tamam ayarla bana orda olta filan bağlatma gibisin den uyarılarım oluyor devamlı,dinleyen kim:rolleyes: bende tek tabanca takılıyorum:) sana rasgele deyim şimdi den Fatih kardeşim :) gece dikkatli ol sahteyi kaptırma kayalara :)

sağol Okan kardeş teşekkür ederim:) ,herkesin hedefi belli de sudan ne çıkacağı belli olmuyor:) kediler bir güzel yediler palaskaları,sonlar başladılar oynamaya:)
    sizede avlarınızda neşeli adrenalinli günler geçirmenizi dilerim sağolun,

19. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    off off dokunma yarama kadir sen gene palaska ispendek almışsın bugün ben saat 10:00 ile 19:15 kadar evrenseki limanındaydım 16:00 dan 19:15 kadar at-çek elde var sıfır ne kefal var ne levrek saat 14:00 gibi kefal avladığımız yerde 75 veya 80cm kadar bir balık gördüm malum biliyorsun bulunduğumuz yer sudan yüksek net olarak gördüm ama ne balığı anlayamadım sanki şöyle tatlı su turnasına benziyordu ne balığı anlayamadım....

20. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    abi sabah 10 dan akşam 7ye kadar balıkdamıydın:eek: pek durmazdın o kadar şaşırdım biraz:) doğru söylüyorsun abi mera da kefal çok az görünür oldu son zamanlarda,olanında avlıyorlar tek dük,levrek de şayet geliyorsa gittiği bir oluyor:)
    o gördüğün balık baraküda dır abi muhtemelen,belliki oda aç kalmış yanaşmış kıyıya av arıyor:)