selamlar; geçen hafta arkadaşımla pamucak sahiline gittik arkadaşım ikitane işaterparmağı boyunda yassı üzerikaygan barizpulyoktu ben lüferyavrusu olabilirdedim kafa yapısındanve tpinden anladığım kadarıilebalık halinegittim sonra birbaktım çinekopsatıyolar aldım elime inceledim deriyapısı kayganlığı yüzgeçleri herşeyi benziyordu. şimdi buraları tanıyan ustalarım özellikle muvaffak abi sana soruyom bizim buralarda çinekop olurmu yoksa banamı öyle geliyor.
:thumb: evet abi bu, ama benzemiyomu allah allah abi ansiklopedi gibisin maaşallah nerden buldun hemen resmini ben boşuna özellikle sana sormadım zaten
araştırdım avı güzel olabilecek avcı bir balık ancak eti lezzetli değilmiş ama olsun bölgeden çıkabilecek balıkları bilmek güzel öğreniyoruz yavaş yavaş
Adem kardes, isaret parmagi buyuklugunde dedigin balik eger yaladerma ise bu daha bebek sayilir. Dolayisiyla bir daha yakalarsak suya iade ediyoruz. Forumda daha once bu konuda yapilmis paylasimlardan birini bilgi icin asagiya kopyaliyorum. ======================- YALADERMA (Trachinotus ovatus) 70 cm boya ve 3 kg ağırlığa ulaşabilir. Genelde kıyı sularını ve tatlısu karışımı olan bölgeleri sever. 200 m derinliklere kadar bulunur. Atlas Okyanusunun doğu kıyıları ve Akdeniz - Ege denizinde yaşar. Küçük bireyleri geceleri kayalık kıyılarda avlanırlar. Büyükleri dalga kırılım bölgesinde, çamurlu ve kumluk dipler üzerinde, sürüler halinde bulunur. Çok bol bulunup çok bol avlanan bir tür değilidir. Genellikle küçük kabuklular, yumuşakçalar ve balıklarla beslenir.KARAYEL (28.08.2009)
bu balığa kaş taraflarında çatalkuyruk diyorlar . Tuttum ve yedim. Büyüktü ama tuttuğum. 20 cm kadardı boyu. Eti çok lezzetliydi. sokar tutarken oltama gelmişti.
Pamucakta ara ara oltaları ziyarette bulunuyor bu balık ama hep bahsettiğiniz gibi küçük boyutlarda.Bi çok çeşitin bulunduğu bir mera ayrıca farklı türlerde olabiliyor kumaş pantlon,kauçuk ayakkabı,perde,su bidonu gibi şaşırmamak lazım