pamucak,zeytinköy vs.

Konu, 'Bölgeler' kısmında azimli tarafından paylaşıldı.

1. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    selamlar

öğrenmek istediğim pamucak ve zeytinköy sahili,ahmetbeyli,maydonoz koyu bu şeritte önerileriniz bilgilendirmeleriniz saat vakit güneş durumu hava durumu gibi konularda bilgi rica ediyorum başta levrek olmak üzere diğer balık cinslerinde
    çok şeymi rica ediyorum bilmem acemilik işte neyaparsınız.:confused:

2. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Merhaba adem abicim, bir Torbalılı olarak cevap vereyim buna malum bizim meralardan bahsediyorsun ki yaz kış o sahillerde Selçuk'tan çok Torbalıdan gelen oluyor :D neyse uzatmadan yardımcı olmaya çalışayım Pamucak a gideceksen nisan ayı başından itibaren levrek yumurtasını dökmüş olur bilindiği üzere levrek avı sabah gün doğumu ve akşam gün batımı sıralarında yapılır su sıcaklığı çok yüksek olmamakla beraber çok düşük olduğu zamanlarda da kıyıdan av vermez ideal su sıcaklığı 10-15 derece civarı olmalı sabaha karşı kıyıya yemlenmeye geldiği için levreği derinlerde aramaya gerek olmaz hemen kıyı şeridinde bulabiliriz durgun havalarda (kendi görüşüm) pek iyi av yapılmıyor hafif dalgalı zamanlarda kısmen daha iyi av yapıldığı görülmüştür buda faktörlerden biri at-çek sahte yemlerde veya silikon riglerle avlanabilirsin ha şayet böyle bi takıma sahip değilsen hemen yandaki kanala bi kıbrıs sallayıp 3-5 kefal yavrusu yakalayarak iğneyi sırtından geçirip misina ile kuyruğuna kilit bağı atıldıktan sonra (canlı olmak kaydıyla) kullanabilirsin.Şayet gece av yapılacaksa dolunaylı geceler avantaj sağlayabilir yakamoz olmaz ve misina görünürlüğü azaldığı için çok kurnaz bir balık olan levreği alıkoyabiliriz :) fakat adem abi senden bi ricam 1 kilonun altındaki daha üreme olgunluğuna erişmemiş ispendekleri salman bu kardeşinden bir ricadır saygılar

3. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Pamucak'ta her daim bulunan mırmır da alabilirsin ki pamucak öyle bir meradır ki aranılan her balık bulunur nerdeyse :D mırmır avlarken boru kurdu kullanırım genelde ve takımın boşluğunu almam böylece kuma yatan takım mırmır için biçilmiş kaftan olur ayrıca ilk kösteği hırsızlama yaparsan takım dibe vardığında ilk iğne kurşunuda geçmiş kumun hemen üstünde kalmış olur avcı bi takım olur çupra avlamak istersen küçük boy kum yengeçleri işini görür bizim buraların yemcilerinde pek bulunmaz ama kendin çıkarabilirsin kol ve bacaklarını koparmanı tavsiye etmem doğal görüntüsünde bulunması daha iyidir kendini kuma gömmemesi için iğneyi kafan geçirebilirsin ama pamucağın bu özelliği hiç hoşuma gitmez o balığı kıyı şeridinden alamazsın takımı uzağa gönderebilmen gerekir yakın noktalarda belli bölgeler var ama onlar bende kalsın :D o bölgeleri bulabilirsen elin asla boş dönmezsin hatta tekneyle çıkarsan yanına çuval alman gerekebilir :D uzak noktalara atışta ise bir surf kamış edinmende yarar var bende de henüz yok en kısa zamanda almayı düşünüyorum onunla istediğin mesafeye atış yapabilirsin :) pamucak ve zeytinköy(pananos) aynı sahilin boyu olduğu için balıklar aynıdır zeytinköy kanal ağzını deneyebilirsin ama her iki bölgede de içimi acıtan bi olay var malum menderesin kolları pamucak ve zeytinköye dökülüyor özellikle bizim ilçemiz Torbalı'dan (650 fabrikaya sahip) aşırı derecede atık taşıyor birçoğunda arıtma sistemi yok ve denetleme olmuyor bu sebeple iki sahilde de denize girmek ne mümkün balık popülasyonunu da etkiliyor bu durum önceki yıllara göre hiç de verimli değil Pamucak birçok aile haftasonu için oraya geliyor ziyadesiyle büyük bir alan o insanlar bundan 20 yıl sonra belki orada hiç denize giremeyecekler ve buna rağmen çöp bırakıyorlar ben denizden kendi çabamla içim el vermeyerek o çöpleri toplayıp çöp kutusuna atarkende çok kez alay edildiğimi bilirim vurdumduymazlık almış başını gidiyor deniz bizim denizimiz ama bunu gelecek nesillere temiz bi şekilde teslim etmek boynumuzun borcu benim yaşım daha 18 öncekiler bu konuda bi girişimde bulunmadıkları için denizimiz bu halde bende şimdiden üstüme düşeni yapmayı borç bilirim ki bizden sonrakiler bizim gibi geridekilere lanet okumasın

4. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    sana bravo demek

yazını okudum çok güzel şeyler yazmışsın ama şu son paragrafın yokmu beni dellendirdi sana helal olsun diyorum başkada birşey demeye gerek yok.harika düşüncelere sahipsin keşke herkes böyle düşünse türkiyenin en uzun sahil şertlerinden birine okadar yakınız buda bizim nekadar şanslı olduğumuzu gösteriyor.ancak işte bazı kendini bilmezler (gerizekalılar)tıpkı seninle alay edenler gibi ortalığı kirletirler aama gerisini düşünmezler neyse daha çoooook hakaret etmek isterim ama hemterbiyem hem adminler izin vermez.
    neyse sana tekrar tekrar teşekkür ederim değerli bilgilendirmelerin için sana rastgele demek istiyorum.

5. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Baradan Koy

Ben teşekkür ederim abi hem o güzel av atmosferinin bozulmaması hemde elimizin altındaki sahilimizin içler acısı durumuna sitemimi dile getirmek istedim avlaklara dönersek tekrar şunu belirteyim Kuşadası Tusan otelin yanındaki göletten tut da Doğanbey'e kadar olan kısımda oltamı atmadığım yer ayak basmadığım alan kalmamıştır o yüzden o meraları iyi bilirim gps e gerek duymuyorum şahsen :D yoncaköy'ü geçtikten sonra klaros kamp alanı ve ilerisinde baradan koy vardır baradan koyun zemini taşlık olup olta takılma riski fazla olmasına rağmen çok bakir bir meradır aslında iri kefallere rastlamak mümkün su üstü sahteleri ve kıbrıs kullanmak en güzel seçim olacaktır arada kendini tatmin etmek adına iri hanoslarda çıkar :) fakat giriş yasaktı bi aralar hala öyle mi bilmiyorum

6. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Gümüldür-Doğanbey

Gümüldür çıkışa doğru yeşil minareli bi cami var solda kalır onun yanında dar bir yol gider içeri doğru genelde sakin bir yerdir tam bir mırmır cenneti diyebilirim ama geçen yıllara göre verim düşmüş biraz tekneyle açılınca özellikle gece avlarında başarı sağlanır oraya varmadan önce şeytan suyunun aşağısında sahile inen bir yol var belediye yürüyüş parkuru yapmıştı sahile son gittiğimde orasıda mırmır ve lapin yapmakta tekneyle açıldığında çupra alınabilmektedir ahmetbeyli de her zaman bulunan mırmır ve gopes alınır özdere de aralarda koylar mevcut özellikle çakal koyundan avlanabilirsiniz açılırsanız iri mercan karagöz çupra balıkları müdavimidir mercan için daha derin sulara inmelisin başka bi konu olursa özelden mesaj atman yeterli :)

7. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    teşekkürler

eyvallah kardeşim
    sanırım senin çok önce bastığın yerlere ben daha yeni ayak basıcam:)valla sana sorularımın olacağından emin olabilirsin;) tekrar teşekkürler

8. PAKETEFE

PAKETEFE Cemal Mönüm

Helal sana...

Gerçekten çok çok duyarlı bir yaklaşımın var. Bu yoldan sakın vazgeçme kardeşim. En içten samimi tebriklerimi ve teşekkürlerimi iletmek isterim.

9. PAKETEFE

PAKETEFE Cemal Mönüm

Teşekkür

Ayrıca av yerleri ile ilgili verdiğin ipuçları için de sonsuz teşekkürler...:)
    Tusan'ın arkasındaki göleti verimli bulduğunu anlıyorum... Yanılıyor muyum? İlk fırsatta denemeye gideceğim,o yakınlarla ilgili biraz daha detaylı yer tarifi verebilir misin? Benim ev davutlar sahil sitelerinde... :) :D

10. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Teşekkür ederim abi sonuçta orayı kullancak olan bizlerse orayı temiz tutmak ta bizim görevimiz ama insanları anlayamıyorum ve hiç birşey demiyorum bundan 20 yıl sonra torunlarına anlatırlar artık şöyle bir yer vardı ilk levreğimi orda tutmuştum artık mırmır yavrusu bile bulamıyoruz diye neyse uzatmadan avlaklara dönelim abi bulunduğun bölge iyi aslında ama bazı bölgelere çok sığ kalıyor ayrıca işletme sahiplerinden hepsini kastetmiyorum denizi babasının malı gibi görüp şezlongunun yanından bile geçmenize mani olan (denyo) lar yüzünden her bölgeye olta indiremiyoruz kuşadası genel itibariyle böyle ama sökem sitesi civarında tatlı su dökülen bir yer olmalıydı oradan levrek alma şansı var onun dışında güzelçamlı tarafını denemeyin açıkcası hiç verimli av geçirmedim o kısımlarda tabi benim beceriksizliğim de olabilir :D tusanın yanındaki gölet sürekli olarak kefal yapar verim açısından çok iyi diyemem ama denedim orayıda sana tavsiyem aşağıya inmen didim-akbük bot veya tekne bulunabiliyorsa güzel balık alabilirsiniz oranında belli başlı balıkları alyanak çupra,mırmır ispari gibi balıklar tekneyle gece avı daha iyi olduğu söyleniyor o konuda bi deneyim yaşamadım abi şimdi ne diyeyim ben sana neresinden tutsan b*** değnek :D meraları öldürdüler dayımlar anlatırdı bundan 30 yıl önce hiç boş dönen olmazmış şimdi durum vahim ama pamucakta sabaha karşı kısmen daha iyi av yapılabiliyor özellikle levrek için, langozları bulursan her türlü balık alırsın kasık çizmesi gerekli bir malzeme bu konuda denizle çok haşır neşirsen elinle koymuş gibi bulabilirsin o alanları mikroklima alanlar gibidir:D ve pamucak merasının ilginç özelliklerinden biri de öğlen vakti çok iyi balıklar aldım sebebini bende anlayamadım ama şans diyebiliriz :) akşamüstü 4-5 olduğunda oltaları suya indirdiğinde onların boş kalmayacağını bil abi son sözüm bu :D haydi rastgele

Son düzenleme: 3 Mart 2011
  11. PAKETEFE

PAKETEFE Cemal Mönüm

Teşekkürler

Bütün bu bilgi ve tavsiyeler için çok çok teşekkür ederim kardeşim. Fırsat bulup ilk gittiğimde hemen yazacağım sonuçları.

Bu arada paylaşımlarının devamını da dört gözle bekliyorum.

Hoşçakal şimdilik... Rastgele.

12. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Önemli değil buradaki insanlara güvendiğimiz ve bu ortamı sevdiğimiz için bazen bu konuları paylaşabiliyoruz fakat bunlar yalnış kişilerin eline geçtiğinde o bölgeyi talan ettiklerine dair bazı yazılar okudum o yüzden bundan sonra daha tedbirli olucam bu konuda şifreli konuşabiliriz mesela :D malesef bugun izmir yıkılıyor akşam üzeri sahile indim oda ne rüzgar öyle bi vuruyor ki denize uçmamak içten değil deniz kenarına fazla yaklaşmadan kıyıdan yürüdüm hayal kırıklığı ile döndüm eve şayet sadece az dalgalı olmuş olsa olta atacak kadar kafayı bozmuştum ama durum hiç iç açıcı değildi bende gelecek haftaya sakladım enerjimi inşallah bir raporla dönücem geri :D

13. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    inanılır gibi değil bu hafta sonu pamucak tan maydonoz koyuna dek deniz en az 3-4 metre çekilmiş valla içim ürperdi ve bırakın balığı deniz canlısı kalmamış:(

14. ÇAPAKLI

ÇAPAKLI ibrahim gün

Merhaba arkadaşlar ben yeniyim herkese bol avlar rasgele diyerek aranıza katılmış bulunmaktayım.

15. ÇAPAKLI

ÇAPAKLI ibrahim gün

merhaba arkadaşlar nasipse yarın pamucak sahiline gidecegim sahte balık aldım onu deneyecegim tavsiyesi olanarkadaşlar varmı acaba hava şartları levrek balıgına müsaitmi bilgilendirirseniz sevinirim 08.05.2011

16. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    valla kardeşim daha ayın 6 sında ordaydım rüzgarda uygundu ama sadece 2 adet mırmır alabildik küçük balık çoktu sanırım anca yemledik işte okadar.senin nası geçti sadece sahteyi alıp gitmeseydin yemlide deneseydin.sonuç nedir?