merhaba , Arkadaşlar Pancar motor ile ilgili tüm yedek parça , bakım , arıza , pratik bilgileri buradan paylaşma adına konuyu açtım. ilk pratik bilgi benden olsun geçen denizde motor çalışmadı , akü dolu , kompresör var mazot full ve hava yapmamış fakat motor çalışmadı , manifolt u söküp biraz ether sıkarak motorun çalışmasını ve kıyıya gelmeyi başardım teknenizde ufak bir ether olsun arkadaşlar her ihtimale karşı
Pancar Motoru amatör balıkçıların kullanacağını pek sanmıyorum. Genelde profesyonel balıkçılar kullanır diye biliyorum. Ölüsü bile gider derler.
ETER OLSUNDA...... ÇOKKULLANDIM...CANAVARDIR KENDİSİ....ÖLÜSÜ BİLE ÇALIŞIR....YALAN DEĞİL....SOĞUK HAVADA HEMEN ALMAYABİLİR ...ÜST KAPAKTA BİR CIVATA VARDIR TEK ....ONU AÇIP İÇİNE YANAR SİGARA TAKIN KISA FİTİL GİBİ...KAPATIN S ONRA KOL ATIN....YADA O CIVATAYI AÇIP İÇERİ BİR KAÇ DAMLA MOTOR YAPI DAMLATIN....KAPATIP KOL ATIN.....EĞER ÇOK SOĞUK İSE BİR SOPA PARÇASINA ÜSTÜPÜ SARIP ACCIK MASOTLAYIN YAKIN...KOL ATARKEN EMMEMANİFOLDUNA TUTUN O EMİŞ ANINDA SICAK HAVAYI ALIR VEPAT....PAT .....PAT DERKEN PATPATAPATA DEVAMEDER....DEDİM YA CANAVARDIR PANCAR......SEVGİLERİMLE......
arkadaşlar hiç pancar modifikasyonu ile ilgili bir bilgi edindinizmi daha az ses çıkarması , daha hızlı gitmesi v.s gibi
Arkadaşımın filikadan yapma teknesinde var Pancar. Tam bir canavar. 20 tl lik mazot ile 2-3 av yapabiliyoruz. Tek kusuru gürültülü çalışması. Fabrikalarda kullanılan kulak tıkaçlarından kullanıyoruz
Pancardan çıkan en yüksek ses egsoz dur ben deneme amaçlı egsoz un çıkış ağzına hortum takıp denize verdim %90 ses kesildi , amma bu ne kadar doğru motor un sağloğı için bilemiyorum
PANCAR VE MODİFİKASYON..... ARKADAŞLAR 80 Lİ YILLARDAPANCA DA AYRILAN YANILMIYORSAM 3MÜHENDİS ARKADAŞ BİR FİRMA KURDULAR"""ANADOLU MOTOR""" DİYE....PANCARIN ÜSTBLOK DEĞİŞİMİ YAPILIP BİR DEVİRDAİM POMPASI EKLENEREK VEDE EĞSOST ÇIKIŞINA BİR SUBAĞLANTISI YAPILARAK PANCAR SULU HALE GETİRİLDİ.....VE EPEY SATTI.....SES EPEY DÜŞTÜ...AYNİ ŞEKİLDE VİBRASYONDA FARKETTİ...AMA BİR KONU VAR ONU DEMEK GEREK....PANCARIN ORİJİNALİALMAN"""HATZ"""DIR....HATZ HAVA SOĞUTMALI VE SU SOĞUTMALI MODELLER ÜRETMİŞTİR...HALA ÜRETİMİ VARMI BİLEMEM....PANCAR ADI ÜSTÜNDE TÜRKİYEDE PANCAR ÜRETİCİSİNİN SU POMPASI İHTİYACINI KARŞILAMAK ADINA ÜRETİLMİŞ BİR MARKA HALİNE GELMİŞTİR.....PANCAR KOOPERATİFLERİ ÇİFÇİYE KREDİLİ SATTIĞI İÇİN ALAN ÇİFÇİ ARIZA YAPANI ÇÖPE ATIP YENİYE GİTMİŞTİR....GENELLİKLE....AKILLI BALIKÇILARIMIZ PANCARI DENİZE UYARLAMIŞ ŞANZIMAN TAKARAK İŞİ BİTİRMİŞLERDİR....DEVRİNİN DÜŞÜK AYARLANABİLMESİ ÖZELLİKLE OLTACILARA ÇOK UYGUN GELDİĞİNDEN RAĞBET GÖRDÜ....VEDE CANLI ŞAHİT OLARAK EGZOS VE EMME MANİFOLDLARINI SUYUN DIŞINA ÇIKACAK ŞEKİLDE UZUN TUTUN ÇALIŞTIRIN SUDA BİLE ÇALIŞIR....BATMAKTA OLAN TEKNEDE GÖMÜLENE KADAR ÇALIŞTIĞINI BİLİRİM.....EGZOS ÇIKIŞINA ALT SEVİYEDE İNCE BİR SU BAĞLANTISI YAPARAK SESİ AZALTABİLİRSİNİZ...ANCAK MOT ORU STOP ETMEDEN SUYUN GELDİĞİ YERİ KAPATIP KISA BİR SÜRE YOL VERİP HORTUMDAKİ SUYU BOŞALTMAK GEREK....BİLGİNİZE ......SEVGİLERİMLE.....
Pancar iyidir.Çalıştımı çok büyük bir aksilik olmadığı ve mazot bitmediği sürece yarı yolda bırakmaz.Güçlüdür. Bir zamandan sonra sesi kulağa ninni gibi geliyor