Paranın geçmediği yerde daldım,sırtı çektim ve..?

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında babacakka tarafından paylaşıldı.

1. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg

Herkese tekrar merhabalar,
    Geçen hafta gittiğim ve sizinle '' Cümbür cemaat av raporu '' başlığı altında paylaştığım http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21302 yere tekrar gittim.Dilim döndüğünce yaşadıklarımı sizlere anlatmaya çalışacağım.

Daha öncede anlattiğim gibi aklım fikrim cennetin yeryüzündeki şubesi Küçükbahçe'de kalmıştı.Haftasonu yurtdışına çıkmama gerek kalmayınca, işleri de ayarlayınca bize de bu cennete 2 günlüğüne de olsa gitmek kalmıştı.Cuma günü eşim hazırlıkları tamamladı ve ben iş çıkışı soluğu evde aldım,malzemelerimi kontrol ettim ve yola koyulduk.Yıllarca gurbette yaşayanlar bilir hani uzun bir süre sonra evinize yola çıkarsınız ya,o yol bitmek bilmez,içiniz kıpır kıpır eder,bizimkiside o hesap.Gönlüme göre dalacaktım,balığa çıkacaktım üstelik bunları eşim ve oğlumu evde bırakmadan yapabilecektim.Eşim ve oğlum en az benim kadar heyecanlıydılar,hele yaramaz oğlum gideceği yeri anlamış gibi etrafa gülücükler saçıyor yolculuğumuzu daha bir keyifli hale getiriyordu.

Küçükbahçe İzmir'e yaklaşık 100 km.Arabası olmayanlar için de bir hatırlatma belli saatlerde İzmir'den çalışan dolmuşlarda var.İşte yol güzergahımız.

Virajlı yollardan geçerek 5 gün önce kalbimizi ve ruhumuzu bırakarak döndüğümüz yeri bizi beklerken bulduk.

OHHHH Allah'ım çok şükür geldik.Mavi bu kadar mı güzel renktir Allah'ım.Aydeniz Pansiyon'un önüne geldiğimizde Erol Abi'yi çimleri sularken gördüm ve o güzel içten gülüşüyle bizi karşıladı,hemen odamıza geçtik ve ben tabi hemen malzemeleri alıp kendimi Ege'nin duru sularına attım.Zıpkınımı almadım amacım sadece balıklarla,yıldızlarla ve geçen hafta tanıştığım 2 sevimli deniz atlarıyla tekrar karşılaşırsam selamlaşmak hatırlarını sormaktı :) Önümde Mırmırlar tatlı tatlı kumda nafakalarını çıkarıyorlardı,Kayalık ve eriştelik buruna doğru palet çırptım orada da sargoz ve kefal sürüleri tatlı tatlı akşam gezmelerini yapıyorlardı.Onlara da selam verdim biraz dertleştik, bana su altında parçalanmış ağları gösterdiler ve birçok kardeşlerini burada malesef yitirdiklerini söylediler bıçağımı çıkardım ve önüme gelen yerdeki ağ parçalarını temizlemeye başladım.Bazı yerlerde manzara korkunçtu, deforme olmuş balık ölüleri çıyanlar tarafından kaplanmış,keşke bir makinam olsada gördüklerimi sizlere burada gösterebilsem.Elimden geldiğince ağ parçalarını temizledim ve dönüşte geçen hafta kendisiyle tanıştığım hayatımda gördüğüm en büyük ve malesef galatasaraylı ( renklerinden dolayı ) müren'e de merhaba diyeyim dedim.İsmini de koydum adı kocabaş :)Kafası hayatımda gördüğüm en büyük müren.Baktım yerinde yoktu,galiba rızkını toplamaya çıkmış.Kapısına not bıraktım yarın gelicem sakın parmaklarımı ahtapot zannetme diye ve dönüş yoluna çıktım.Görüş mesafesi çok kısalmıştı,hava artık kararıyordu nihayet evimin pardon Aydeniz Pansiyonun önündeki sahile ulaştım.Harika bir yöresel yemek bizi bekliyordu.Domatesler biberler bahçeden toplanmış,salatalar yapılmış beni bekliyorlardı.Hemen yemeğe başladık ve yemek sonrası Erol Abi, babası büyük balıkçı Hayri Amca ve ben kahvelerimizi içerken Hanımlar da diğer tarafta birbirlerine yemek tarifleri veriyorlardı.Hayri amca 70 yaşını devirmiş o bölgeyi avucunun içi gibi bilen maşallah değme gençlere taş çıkartan büyük bir balıkçı.Tanıştırayım Hayri Amca ;

2. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Hayri Amca ve Erol Abi eski av hikayelerini anlatırken saatin nasıl geçtiğini anlamadım bile.Saat çoktan gece yarısını geçmişti,Bir de bana yakında bulunan Deniz Giren mevkindeki teknelerinden bahsetmezler mi üstelik istersem beni denize çıkarabileceklerini söylemezler mi?Değmeyin keyfime.Sabah oğlumun parmaklarını burnuma sokmasıyla uyandım o da ne??Saat 10'a geliyordu.Baktım eşimde yeni kalkmış eyvah dedim gitti bizim balık seferi? Dışarda Erol Abi beni uyandırmaya kıyamamış saatin zamansız olmasına rağmen istersem sırtı çekmeye çıkarabileceklerini söyledi,Olsun dedim bakarız kısmetimize.Kahvaltı faslından sonra soluğu teknede aldık.Tabiki büyük balıkçı Hayri amca ile beraber.Kıyıdaki balıkçılar sabah seferinden dönmüşler ağlarını onarıyorlar tatlı tatlı sigaralarını içerek birbirlerine takılıyorlardı,bizim hazırlandığımızı görünce takılmadan edemediler :)
    - OOO Hayri Baba, hayırdır bu saate sırtı mı olur? HaHAHAHAHA

Biz de gülerek cevap verdik ve sırtıya başladık,kısmet bu deniz bize belki acır da bişeyler verir :)

Ben kıyılara bakıp hayallere dalmışken birden motor hız kesti.Allah Allah??? Bir baktım Hayri Baba bana güle güle ;

-Evlat kısmetimiz geliyor demez mi? VEEEEEEE;

Deniz yine bizi boş çevirmemişti ve sabrımızın sonunda bizi 1 kg üstü bir turna ile ödüllendirmişti.Dönüş yolunda Balıkçıya uğrayıp akşam içinde takviye aldık ve evimize geldik.Öğle yemeği,muhabbet derken saat 16:00 gibi ben hazırlandım ve kendimi yine suya attım.Haftasonu bir kaya altında gördüğüm Orfoz beni inanılmaz mutlu etti.Biliyorsunuz avı yasak.Zaten serbest olsada , su da insandan hiç kaçmayan bu şirin balığa kim zıpkın sıkabilir ki?vEfendim gerisi aynı,daldım,sıkıştırdım,kovaladım,agoşon yaptım ve kısmetimize ne varsa aldık.Bu anları yanımda fotoğraf makinası götüremediğim için malesef cekemedim,sizlere sadece pişmiş hallerini gösterebileceğim :(

Sonuç olarak gerçekten bir önceki gibi keyifli bir haftasonu geçirdim.Aydeniz Pansiyona huzurlarınızda gerçekten teşekkür etmek istiyorum.Bana gösterdikleri alaka ve ilgi bir turizmci olarak beni mest etti.Ucuz ama temiz bir yerde stresten uzak bir tatil düşünenlere şiddetle tavsiye ediyorum.Haa unutmadan söyliyeyim,Pansiyonun önünde bir sandal var,eğer kullanmayı biliyorsanız size veriyorlar,gerisi size kalmış ister kalamara atın ,ister Kupeslere..Ayrıca motorlu tekneleriyle Hayri Baba ve Erol Abi Dalmak isteyenleri dalış yerlerine,balık tutmak isteyenleride Döküntülere götürüyorlar ve bütün bu saydıklarım ücretsiz.Zaten oda ya da yemekler falan da fiyat olarak çok makul.Bu sitenin kullanıcılarının doğaya duyarlı olduklarını bildiğim için buranın adresini açık açık verdim.Zaten oraya giderim gece dalışı falan yaparım diye düşünenler varsa da hiç heveslenmesinler, hem halk hem de Jandarma bu konuda cok duyarlı.Bu da Aydeniz Pansiyon'un web adresi isteyen detayları buradan alabilir.

www.aydenizpansiyon.com

Her ne kadar sürçülisan ettiysek affola,daha iyileri sizlerin olsun.
    Rastgele...

3. sedatk

sedatk Sedat

Murat nasıl dinlenmen gerektiğini iyi biliyorsun ve benide özendiriyorsun:) Küçükköy görüntülerine baktım çok güzel bir balıkçı ve çiftçi bir köy müş.Bakarsın bir hafta sonu o köyde karşılaşabiliriz :D

4. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Sedat kardeşim, Cumartesi günü balık,doğa ve deniz dostu bir Avukat dostumla da orada tanıştım.O da orayı tesadüf eseri keşfetmiş.Biz onunla ilerideki ilk seferimiz için sözleştik zaten hemen seni de listeye ekleriz ;) Bu arada sen de Şirinyer'desin.Belki de komşuyuzdur ;)

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim.Buralarda göremediğimiz balıklar yakalıdığınız.Kısmet yolumuz oralara düşer inşallah bir gün.

6. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Barış kardeşim.Bursa buraya kac saat ki? Sen niyetlen her zaman başımın gözümün üstünde yeriniz var.Rastgele..

7. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Gerçekten çok keyifli bir anlatımla güzel bir hafta sonu geçirmişsiniz... Ailenizle bir ömür boyu mutlu olmanızı dilerim....

Pansiyon çok şirin görünüyor... Aklımın bi köşesine yazdım...

O bölgenin kıyı yapısı ve çıkan balıklar hakkında bilgi verirseniz sevinirim...

Göründüğü kadarıyla kayalık ve derin yere benziyor....

Kıyı balıkçılığına müsait mi?

8. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Harika bir paylaşım, çok teşekkürler. Elinize, emeğinize sağlık.
    Sağlıcakla kalın...

9. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Şafak, bölge yapısı gereği her türlü balığı barındırıyor.Kıyıdan mırmır dersen hemen pansiyon önünde ki sahil önü kumluk ve boş çıkmassın,eğer sarpa, kefal,melanur, ısparoz,çıpra, karagöz vs.dersen burundan ve kayalıklardan atabilirsin,ama kayalara dikkat.30 metre kayalar var,30 metre sonrası yine kumluk.Şamandıralı kıbrıs takımıyla çok iyi sarpalar alacağını düşünüyorum.Ama bence oraya gidersen pansiyonun sandalını kullanırsın tabi kürek çekmeyi biliyorsan,kalamarını çok övdüler.Başka bir önerim ise yine pansiyonun motorlu teknesini kullanman.Erol Abi ve Hayri Amca seni döküntülerde mercan ve sinarit yataklarına götürürler.Unutma bunun için ücret falan istemiyorlar.Bir daha ki seferde oltalarımıda götürücem ve Mercan ve sinarite sallıyacağım.Malesef oltalarımı elden gecirmediğim için bu seferde onu yapamadım.Rastgele..

Son düzenleme: 21 Temmuz 2008
  10. Yörük Efe

Yörük Efe

Favori Kamış:
    Şimdilik Olta, Sonra Zıpkın ve Dalış takımı da olacak.
    En İyi Avı:
    Şimdilik Pek Dişe dokunur bir şey yok.
    Tebrikler==Teşekkürler.

Murat'cım, eline ve emeğine çok-çok teşekkürler.
    Ben küçükbahçeyi ve etrafını yıllardır avlanma amacıyla gider-dolaşırım.
    Fakat Aydeniz Pansiyonu hiç gezip görmedim.
    Gerçekten de harika-nefis bir yermiş.

Paylaşımın için sana çok teşekkürler.

11. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim... Sizinde oltayla ordaki deneyimlerinizi bekliyorum... Şimdiden rastgele...

12. sedatk

sedatk Sedat

Olabilir tabiki neden olmasın sözleştiğiniz tarih ve detayları özelden de görüşebiliriz istersen ? Şirinyerliyiz, evet postahane nin bir kaç sokak üzerinde oturuyorum :)

13. mesut025

mesut025 mesut atar

benim sormak istediğim balığı ne ile yakaldınız sırtı da ne kullandınız acaba balık güzel görünüyor

14. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:

Abi burası zaten köyün tek pansiyonu ve 2 ay önce hizmete girmiş.Yolun düşerse bir uğra derim.Yorumunuz için teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.

Sana çok yakınım,işcievlerine döner dönmez orada oturuyorum.Gideceğimiz zaman özeline measaj atarım.

Ben oltalarımı bakımını yapmadığım için götürmedim.Kullanılan malzemeler Hayri Amcanın.Hayri Amca'nın resminde arkada gözüküyor.Bu balık Turna ve yanlış hatırlamıyorsam kırmızı beyaz renkli klasik sahte balıkla yakalandı.Tadıda cok güzeldi.Daha büyüğünü inşallah siz yakalarsınız.Rastgele..

15. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Murat böylesine güzel bir anlatım ile av raporu okuyunca inan kalkıp anlatılan yerlere gidip o anları yaşamak geliyor insanın içinden, av harika, doğa harika, tatil bir başka güzel, anlatım desen 10 numara. Teşekkürler bizleri anlatımınla yaşadığın tatile ortak ettiğin için. ;)

16. silentfisher

silentfisher emre

Favori Kamış:
    lineaffe 390 spirit surf kamış
    Favori Makine:
    alba star kk 60, okuma avenger 45 lik
    En İyi Avı:
    kasna 700 gr, irice zargana,istavrit kovayla vs vs
    wallahi ava değilde o tabaktaki fotoya dayanamadım.afiyet şeker olsun.bebelere de maşallah abi.

17. Dalgıç837

Dalgıç837 Ergiz Esen

Favori Kamış:
    Sportex SeaStar 2,70 80-100 atarlı
    Favori Makine:
    Penn Sargus 3000
    En İyi Avı:
    Sudak 92 cm 8,5 kg
    Murat bey elinize dilinize sağlık, çok güzeş yazmışsınız. Bir o kadar da keyifli bir hafta sonu geçirmişsiniz. Dalışı ben de çok seviyorum, bir kere daha keyif aldım zıpkınsız dalış yaptığınız için. Yeğenimiz de pek şirin, babası gibi deniz sevdalısı olur inşallah.

Rasgele

18. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Murat kardeşim son zamanlarda okuduğum en güzel rapordu ellerin dert görmesin kardeşim.:)

Rapor, tatil, deniz, manzara, harika anlatım çok güzel Allah içine sindirsin,paylaşım için çok teşekkürler.
    Bu güzel raporlardan bizleri mahrum bırakma sakın.:);)

19. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Beğendiğin için teşekkürler..

Bir dahakinde adresini verirsen sana da bir kargo yaparız,canın sağolsun ;)

Abi teşekkür ederim yorumun için.Oğlum tam bir deniz tutkunudur.Zaten annesinin adı Derya, Dayısının adı Deniz, babası malum..Oğlumun başka şansı yok zaten ya sevecek ya sevecek ;)

Abi senden böyle yorumlar duymak beni çok mutlu etti.Teşekkür ederim,tabi ki dilim döndüğünce yaşadıklarımı yazmak isterim. Selamlar,Rastgele..

20. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Yani gene yaptın yapacağını:D
    Ellerine sağlık;)