merhaba arkadaşlar. 2 parçalı 2.10 metre shimano bir kamış aldım bu gün geldi ilk kez böyle bir kamış kullanacağım, iki parçayı birleştirdim ama çok zor ayırdım birbirinden. takarken de zorlanmadım değil hani takma ve çıkarmanın daha kolay bir yolu var mıdır? at çek yaparken ikinci parça uçmaz değil mi sorularımın düzeyini hoş görün. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
Çıkarırken hafif çevirerek çok asılmadan çıkarın, takarkende direkt abanmadan takın.Gevşek olmadıktan sonra zaten oradan çıkma olmaz.Gevseş olursa ekseni etrafında döner zater anlarsın.
Ha güzel,şimdi sen o kamışın birleşme yerlerine bolca mum sür,birleşim yeri iyice mumlansın,birde ondan sonra bak bakalım kolay takılıp,çıkartılıyormu sorunu bu işlem çözecektir...
bu öneri 10 numara çok teşekkür ederim zahmet olmaz şunu da bir cevap verin. bu birleşme notlaları tam ucu ucunamı gelecek?
Soruyu tam anlamadım,anladığım kadarı ile anlatayım,bu birleşme noktaları girebildiği kadar kamış takılır,zorlama yapmanıza gerek yoktur,kamış çıkmayacakmış gibi hafifcene birleştirilir,sıkıca itmenize gerek yoktur aslında ,mumlayıp(balmumu'da olur)takarsanız zorlanmadan her zaman çıkar yada takılır
Az açiklik kalabilir problem olmaz. Ilk parça uçar mi diye sormussun, pek uçmaz ama uçurmayi becerenler var. Uçsa bile misinanin üzerinde kalir. Geçen bende quiver kamisin ilk 50cmlik scion denen parçasini uçurdum suya iyi takmamisim. Gece karanliginda görmedim de toplayinca geldi geri
tam olarak dediğiniz gibi yapacağım. ama soruyu anlaşılır kılmak isterim. her iki parçanın ucunda tam olarak birbirini tamamlayan küçük şişkinlikler var, işte bu şişkinlikler birbirine değecek mi, tam olarak birleşip bir bütün oluşturacak mı? saygılar.
aman o zaman ben dikkat edeyim aslında hafif takılınca bile uçmazmış gibi geliyor ama tecrübeli arkadaşlara sormak istedim çok teşekkür ederim. çok makbule geçti cevaplarınız. saygılar.
Siz genede dediğim gibi balmumu yada mum sürerek bir deneyin,aslında bir çok birleştirme çeşitleri var iki parçayı,siz çıkmayacakmış gibi bir hafif kuvvet ile iki parçayı birleştirin,mum sürüldükten sonra zaten daha rahat takılıp sökülür...
kesinlikle dediğiniz gibi yapacağım. anlamam ve anlatmam biraz zor oldu ama mazur görürsünüz bu acemiyi anlayışınız için çok teşekkür ediyorum.
Balkan, kamışını döndürerek çıkar, parçalı kamışlar döndürülerek çıkartılır döndürülerek takılır çok basit.. başka bir şeye gerek kalmaz... Rast Gelsin..
O bombeler değmeyecek. Az bastırın oturunca zorlamayın. Zaten uzun yıllar kullanırsanız orası azda olsa aşınacaktır. Arada kalan boşluk bu aşınmayı tolere edecektir. Eğer ilk aldığınızda değerse aşınma olayından sonra elinizde parçaları oturmayan bi kamışla kalmış olursunuz.
Ferdi abi kamış döndürülerek takılmaz,böyle yaparsak aşınma daha çok olur,parçalı kamış bir birlerine takılır,düz olarak.Hafif sağa sola döndürülsede tam olarak döndürüp çıkartma veya takma olmaz,balmumunu sizede tavsiye ederim,deneyin memnun kalacaksınız eminim bundan...
Valla ben hemen hemen on senedir çeşitli parçalı kamışlar aldım, bu döndürme olayınıda kamışı yapan fabrikadaki mühendisten öğrendim..tabii shimano için söylüyorum.. fakat diğer markalarıda hep öyle kullandım hiç birisine de bir şey sürmedim..sanki sürülürse daha sonra tutculuğu kalmaz diye düşünüyorum...Esenlikler dilerim.. Rast Gelsin..
Ferdi abi siz bir deneyin sorun olursa ben hep buradayım,bende senelerdir kulanırım parçalı kamış ve yeni almış olduklarımada sürerim bu balmumunu hiç sorun yaşamadım daha,saygılar...