Parçalı Kamış Tamiri

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Haltox tarafından paylaşıldı.

1. Haltox

Haltox Haldun TURAN

Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Herkese merhabalar ,
    Geçenlerde Shimano Catana 180 3-14 gr atarlı bir kamış almıştım. Kamışı eve geldiği gün daha odamdan çıkartamadan fotoğraflarda görüldüğü yerden kırdım. Zamanı geri almak istediğim 2 andan birisiydi bu Neyse olan olmuştu artık. Kamışı aldığım yeri arayarak durumu anlattım. Onlarda ikinci halkadan itibaren kullanabileceğimi bu şekilde de atarının yükseleceğini, yedek parçasının çok pahalı olduğunu ve onun yerine yeni kamış almanın daha mantıklı olacağını söylediler. Zaten çok düşük atarlı olmayan kamıştan, elimde artık kısa boylu bir spin kamış kalmıştı ne yazık ki. Ben de olayı mümkün olan en az zararla kapatmaya çalışarak fotoğraflarda ki gibi bir onarım işlemi gerçekleştirdim. Sıfırı gibi etkili olmayacağı kesin ancak ne kadar atarı kurtarsam kardır mantığıyla hareket ettim. Şirketler tarafından satılan kamışlarının orjinali kalitesine yakın şekilde tamirinin yapılamaması çok saçma. Forumlarda buna benzer bir tamir şekli bulamadığım için sizlerle paylaşmak istedim. Belki yeni onarım fikirlerinin gelişmesine yardımcı olur.

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    üstten ikinci halkadan kamışı kesip,oraya uygun çapta bi uç takarsan,orijinal bir görünümde 150 cm 10-30 atarlı bir spin kamışın olur.

3. kırık parçaların içi boru gibi boştur. o boşluğa sıkı sıkıya girecek çelik tel bulup japon yapıştırıcı yardımıyla ek yapılır. Sonra epoksi yapıştırıcıya bulanmış ip misina ile dıştan sargı yapılır. Sargıdan evvel kırık yeri saracak boru şeklinde tükenmez kalem içi parçası gibi birşeyle dıştan da takviye yapılmış olmalıdır. Benim iki tane kamışımda bu şekilde tamir var. Hatta birinde iki ayrı noktadan...

4. DEDE10

DEDE10 Hasan

Merhaba,
    Bende kırık kamışı tamir ederek kullanıyorum.Kırık uçların çapına uygun, içi boş 3-4 cm uzunluğunda başka bir kamış parçasının içinde japon ile birleştirerek yapıştırdım.Dışına da parçanın patlamaması için ibrişim sarıp tekrar japonladım.Uzun süredir kullanıyorum,
    sorun yok.