Arkadaslar oncelikle herkese merhaba. Amator balikciliga basladigimdan beri aldigim butun kamislar spin takimlar haric teleskopik kamislar ve ciddi maliyetlerle aldigim kaliteli kamislarda var onceleri parcali kamislara tasima zorlugu sebebiyle soguk bakiyordum fakat uzun zamandan olusan av tecrubelerim sonucu tum teleskopik kamislari rafa kaldirma karari aldim bundan sonra tum avlarimda parcali kamis kullanicam bu sebeple tecrubelerinizden faydalanmak ve kaliteli saglam mumkunse 3 m. Parcali kamis tavsiyelerize ihtiyacim var simdiden tesekkur ederim hepinize rast gelsin
ümit bey kararımın değişme sebebi öncelikle parçalı kamışın bana göre atış mesafesi ve rahatlığının daha iyi olması ayrıca gayet kaliteli olmasına karşı teleskopik kamışlarda zamanla parçaların sıkışması veya gevşemesi gibi sorunlar oluşuyor mesela büyük balıkla uğraşırken birden parçalardan biri kayıyor kapanıyor misina halkalarına zarar veriyor bunları yaşadım ve bu sebeple fikrimi tamamen parçalı kamışlara kaydırdım.
3m bilmiyorum, 3 parçalı 420 salina kullanıyorum, sağlamlık ve sertlik olarak güzel yumuşak bir kamış değil,
parçalı kamışların kapalı uzunlukları çok uzun oluyor. 1.60cm+ olurlar genelde. Bagaja sığmazlar. Tabi 3m total uzunlukta bakıyorsunuz. 2 parça olur muhtemelen 1.5m kapalı uzunluk ciddi sıkıntı. Koltuk üstünde taşımanız gerekecek. (kapalı uzunluk 1.40 üzerinde bagaja zor sığar)Bende 3.30 bir tane okuma 10kg up to 60gr olandan var. Kullanması çok keyifli. Özellikle kayalıklardan istavrit,izmarit,mırmır ve eşkina için almıştım. Taşıma sorunu harici tavsiye ederim. Taşıma zorluğundan pek kullanamıyorum, bi kenarda yaşlanıyor