Bende şuan mevcut olan 2 tane surf 4.30 ve 1 tane parçalı 2.70 kamış var. surflere okadar para vermeme rağmen balığı çekerken kırılcakmış gibi oluyor içim gidiyor. birini kırılcak diye korktuğumdan geri çantaya koyuyorum fakat sadece 25 tl ye antepten aldığım dıscovery parçalı dolgu kamışımla örgü misinayı kayaya geçince bile kamışla kırıyorum bana mısın demiyor. acaba ben mi surf e alışık olmadığımdan bükülünce kırılcak gibi geliyor yoksa gerçekten surfler hassas mı?? yani demem odur ki artık asılıymı surfe korkmadan ??
Fiber degilde karbon kamissa korkmaya gerek yok. Zedelemedikten sonra kolay kolay kirilmaz. Ayni fobi ucu çok ince 250 atarlilarda bende de vardi. Yenilerini aldikca eskilere daha bi güvenle abanmaya basladim. Fiberlerden kirilan oldu. Karbondan kirma becerisine halihazirda vakif olamadim - ki ucu cidden fazla ince - . Atar 250 yazan kamisa zaten 250gr ile asilmak pek saglikli degil. Ben 175 üzerine çikmadim hiç. O da at-çek de degil beklemeli avda sadece. Bununla birlikte malumunuz karbon kamislar darbe alip zedelenirse 20gr atarken bile kirilma adina bir risk teskil etmekteler.
teşekkürler bilgi için . Ne kadarlık bir darbe peki bu bahsedilen darbe ? Çizik mi yoksa ufak kırık mı ?
mesela derin çizik, uzerine basmak , eldeki kursunu kamisin ustune dusurmek, atis esnasinda yere çarptirmak, elinden dusurup yerde tumsek biyere çarptirmak vs... gibi.
mehmet senin surf kamışlar zaten 200 gr atara sahip esnek olmalarına aldırma özelliği o zaten sağlamlığından çekinme. ama misina takılınca sana tavsiyem hangi kamış olursa olsun asılmaman çünkü kamışın kırılması bir yana asılırsan makinayı zedelersin baktın koparmaktan başka çare yok amkineyi boşta bırak asıl elinle kopart. ama balık çekerken surf kamışla acıma asıl