Merhaba ,surekli birseyler okuyorum.yeni basliyorum ,once bogazda kullanacagim bir surf kamis almaya karar verdim.bu kamis parcali ,bircok yerde baligi parcali kamisla daha iyi hissedildiginden bahsediliyor.birde parcali kamis daha uzaga atarmis.ben bu kamisi begendim sizce nasildir? http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10719-OKUMA-SALINA-SURF-KAMIS.html
İyidir hoştur da aslında pek de parçalı kamış performansı vermez. 200 gr kadar ağırlığa kadar atar ama sadece atar kısaca gerçek bir 3 parça kamışla erişebileceğiniz mesafeye asla erişemezsiniz.
Parçalı kamış balığı daha hassas hisseder diye birşey yok; özellikle surf kamışların hassasiyeti diğer kamışlara göre daha da düşüktür ayrıca... Ancak parça sayısının az olmasından dolayı (örneğin vermiş olduğunuz linkteki 3 parça) ve teleskobikler de genellikle 4 parçadan (bazıları 6 parça) oluştuğuna göre hem yapısal bütünlük içereceğinden hem de ek yerlerininin az olmasından dolayı daha az enerji kaybı yaşatacağından daha mesafeli atışları bu tür kamışlarla yapmak mümkün; ayrıca teleskobik olanlara göre daha da sağlam olurlar... Tabii tüm bunlar genelleme; bazı özel durumlar da olabiliyor... Ayrıca parçalı surf kamışlar genellikle daha ağır işler için üretildiğinden teleskobik olanlara göre biraz daha ağır olabilirler... (Bu da genelleme) Linkte vermiş olduğunuz kamış ise o paraya bulabileceğiniz en sağlam ve işlevsele bir kamıştır... Sağlamdır; 180-200 gramı da rahatça atar; ancak çok fazla hassasiyet beklememek lazım...
Bende cok begendim okuma markasi icin de hep iyi yorumlar yapilmis,fiyat biraz fazla gibi ama deger umarim.
Neden gercek bir parcali kamis gibi degil,kalitesizmidir acaba oyuzdenmi,kullanilan malzeme ilemi ilgili.okuma icin hep iyi diyorlar yorumlarda.
Tam uc kez okudum anlamak icin,cok teknik yazmissiniz,cok tesekkurler,cok faydali oldu,acaba teleskopik bir kamis almam daha doru olurmu,iyi birsey almak istiyorum cunku,oneriniz olurmu acaba?
Valla gerçek bir parçalı kamış tabiri caiz ise odun gibidir. 400 gr civarında da hayatta olmaz. Eğer ki bu kamışla bir plajdan pendulum casting yapmaya çalışırsanız eğer kamışı farklı noktalardan 3 parca olarak almanız işten bile değil. Amaa boğaz avcılığını düşünürsek oldukça yeterli bir kamış.
Birkaç tane iyi marka surf kamışım olmasına rağmen sık sık kullandığım bir kamıştır. Bugünde Emirgan da tüm gün çalıştım. Keyifli bir kamıştır. Fiyatı iyi bir araştırın derim....
Bogazda kullanmak icin almak istiyorum ama farkli seylerdede kullansam iyi olur,pendulum castingi bilmiyorum ama belki o sekildede avlanabilirim sonra onun icinde kullanabilecegim bir sey almam mi gerekli,cunki kumsal bir alanda yemli avcilikta yapmak istiyorum ,mesela kalkan avi yapmak istiyorum plajdan.
Tum gun kullandiginiza gore sanirim cok agir bir kamis degil,fiyati arastiracagim belki bir bayiden alirim tesekkur ederim.
Bence de güzel bir kamış,kullanmadım ama özellikleri ve hakkında yapılan yorumlar öyle olduğunu gösteriyor.Rasgele....
Bilemiyorum,aslinda cok begendim bende,ozellikleride baya iyi ama teleskopikmi alsam diye dusunmeye basladim.
Uzun süredir kullanıyorum, öncelikle dengeli bir kamış, atış sırasında çok rahat. Hiç güç harcamadan bile uzağa atabilirsiniz. Genelde 100-150gr arası ağırlıkla atıyorum. Yalnız temiz bakmak gerekiyor, özellikle o altın rengi porselenleri her avdan sonra temizlemek gerekiyor. Kamış uç kısmına kadar sert, uç kısmı biraz daha yumuşak malzemeden yapılmış. Hassaslığı bu daha yumuşak olan parçadan kaynaklanıyor ve gerçekten istavriti sayabilirsiniz oltada. Parçalı olması pek dezavantaj değil, çünkü teleskopik surf kamışlarımla her zaman arabamda ve hepsinin kapalı boyu aynı. Son olarak sap kısmına plastik bir koruyucu takarsanız kamışı hırpalamazsınız. reeling
Tesekkur ederim.umarim istavritleri sayabilirim oltada.bu porselenlerin temizlenmesi gerekliligi sadece bu kamisa has bir durummudur,yoksa tum kamislarda bunu yapmak gereklimidir.?
Hakan kardeşim, ilk defa kamış alacaksan parçalı almamanı tavsiye ederim. Bende parçalı aldım ama zamanla tak-sök zahmetli oluyor. Tabii bu benim düşüncem , çevrende tanıdık birilerinde bu tür parçalı kamışı olan varsa deneyip öyle karar vermen daha sağlıklı olacaktır.
bende okuma salina 420 3 parça kamış var kullanıs olarak çok kullanıslı sağlamlık olarak iyi ama tasıması zor biraz arabası olan için biçilmis kaptan bende araba olmadığından aldığıma pismanım
Parcali daha iyi ozelliklere sahip diye dusunerek bu kamisi dusunmustum ,deneme firsatim olmadi , tecrubeleriniz cok onemli tesekkur ederim ,arasturacagim.