Parcali surf kamis!

Konu, 'Kamışlar' kısmında hakansaygun tarafından paylaşıldı.

1. hakansaygun

hakansaygun hakan

Merhaba ,surekli birseyler okuyorum.yeni basliyorum ,once bogazda kullanacagim bir surf kamis almaya karar verdim.bu kamis parcali ,bircok yerde baligi parcali kamisla daha iyi hissedildiginden bahsediliyor.birde parcali kamis daha uzaga atarmis.ben bu kamisi begendim sizce nasildir?

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10719-OKUMA-SALINA-SURF-KAMIS.html

2. yavuzakkus

yavuzakkus yavuz

Favori Kamış:
    shimano nexave
    Favori Makine:
    mitchell
    guzel kamış kullanan arkadaşlarım var genelde memnunlar. tavsiye ederim

3. 29519

29519

İyidir hoştur da aslında pek de parçalı kamış performansı vermez. 200 gr kadar ağırlığa kadar atar ama sadece atar kısaca gerçek bir 3 parça kamışla erişebileceğiniz mesafeye asla erişemezsiniz.

4. furunotr

furunotr Haluk

Parçalı kamış balığı daha hassas hisseder diye birşey yok; özellikle surf kamışların hassasiyeti diğer kamışlara göre daha da düşüktür ayrıca... Ancak parça sayısının az olmasından dolayı (örneğin vermiş olduğunuz linkteki 3 parça) ve teleskobikler de genellikle 4 parçadan (bazıları 6 parça) oluştuğuna göre hem yapısal bütünlük içereceğinden hem de ek yerlerininin az olmasından dolayı daha az enerji kaybı yaşatacağından daha mesafeli atışları bu tür kamışlarla yapmak mümkün; ayrıca teleskobik olanlara göre daha da sağlam olurlar...

Tabii tüm bunlar genelleme; bazı özel durumlar da olabiliyor...

Ayrıca parçalı surf kamışlar genellikle daha ağır işler için üretildiğinden teleskobik olanlara göre biraz daha ağır olabilirler... (Bu da genelleme)

Linkte vermiş olduğunuz kamış ise o paraya bulabileceğiniz en sağlam ve işlevsele bir kamıştır... Sağlamdır; 180-200 gramı da rahatça atar; ancak çok fazla hassasiyet beklememek lazım...

5. hakansaygun

hakansaygun hakan

Bende cok begendim okuma markasi icin de hep iyi yorumlar yapilmis,fiyat biraz fazla gibi ama deger umarim.

6. hakansaygun

hakansaygun hakan

Neden gercek bir parcali kamis gibi degil,kalitesizmidir acaba oyuzdenmi,kullanilan malzeme ilemi ilgili.okuma icin hep iyi diyorlar yorumlarda.

7. hakansaygun

hakansaygun hakan

Tam uc kez okudum anlamak icin,cok teknik yazmissiniz,cok tesekkurler,cok faydali oldu,acaba teleskopik bir kamis almam daha doru olurmu,iyi birsey almak istiyorum cunku,oneriniz olurmu acaba?

8. 29519

29519

Valla gerçek bir parçalı kamış tabiri caiz ise odun gibidir. 400 gr civarında da hayatta olmaz. Eğer ki bu kamışla bir plajdan pendulum casting yapmaya çalışırsanız eğer kamışı farklı noktalardan 3 parca olarak almanız işten bile değil.
    Amaa boğaz avcılığını düşünürsek oldukça yeterli bir kamış.

9. popeye1907

popeye1907 Gökhan

Favori Kamış:
    shimano Super Aero Technium 425, Lineaeffe Prestige 7000 450-200, Okuma Salina 3 parça Surf
    Favori Makine:
    Shimano Bull's Eye 9050 XT, Shimano Saros 4000 F
    En İyi Avı:
    2 kg. vatoz ve 420 gr zargana
    Birkaç tane iyi marka surf kamışım olmasına rağmen sık sık kullandığım bir kamıştır. Bugünde Emirgan da tüm gün çalıştım. Keyifli bir kamıştır. Fiyatı iyi bir araştırın derim....

10. hakansaygun

hakansaygun hakan

Bogazda kullanmak icin almak istiyorum ama farkli seylerdede kullansam iyi olur,pendulum castingi bilmiyorum ama belki o sekildede avlanabilirim sonra onun icinde kullanabilecegim bir sey almam mi gerekli,cunki kumsal bir alanda yemli avcilikta yapmak istiyorum ,mesela kalkan avi yapmak istiyorum plajdan.

11. hakansaygun

hakansaygun hakan

Tum gun kullandiginiza gore sanirim cok agir bir kamis degil,fiyati arastiracagim belki bir bayiden alirim tesekkur ederim.

12. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Bence de güzel bir kamış,kullanmadım ama özellikleri ve hakkında yapılan yorumlar öyle olduğunu gösteriyor.Rasgele....

13. hakansaygun

hakansaygun hakan

Bilemiyorum,aslinda cok begendim bende,ozellikleride baya iyi ama teleskopikmi alsam diye dusunmeye basladim.

14. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Uzun süredir kullanıyorum, öncelikle dengeli bir kamış, atış sırasında çok rahat. Hiç güç harcamadan bile uzağa atabilirsiniz. Genelde 100-150gr arası ağırlıkla atıyorum. Yalnız temiz bakmak gerekiyor, özellikle o altın rengi porselenleri her avdan sonra temizlemek gerekiyor. Kamış uç kısmına kadar sert, uç kısmı biraz daha yumuşak malzemeden yapılmış. Hassaslığı bu daha yumuşak olan parçadan kaynaklanıyor ve gerçekten istavriti sayabilirsiniz oltada. Parçalı olması pek dezavantaj değil, çünkü teleskopik surf kamışlarımla her zaman arabamda ve hepsinin kapalı boyu aynı. Son olarak sap kısmına plastik bir koruyucu takarsanız kamışı hırpalamazsınız. reeling

15. hakansaygun

hakansaygun hakan

Tesekkur ederim.umarim istavritleri sayabilirim oltada.bu porselenlerin temizlenmesi gerekliligi sadece bu kamisa has bir durummudur,yoksa tum kamislarda bunu yapmak gereklimidir.?

16. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    her avdan sonra kamış ve makineni tatlı suyla ıslattığın bir bezle silersin.

17. Cahitcan

Cahitcan Cahit

Hakan kardeşim, ilk defa kamış alacaksan parçalı almamanı tavsiye ederim. Bende parçalı aldım ama zamanla tak-sök zahmetli oluyor. Tabii bu benim düşüncem , çevrende tanıdık birilerinde bu tür parçalı kamışı olan varsa deneyip öyle karar vermen daha sağlıklı olacaktır.

18. murat topçu

murat topçu murat topçu

Favori Kamış:
    rus kamışı eskiciden almıstım
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    kaba lüfer
    bende okuma salina 420 3 parça kamış var kullanıs olarak çok kullanıslı sağlamlık olarak iyi ama tasıması zor biraz arabası olan için biçilmis kaptan bende araba olmadığından aldığıma pismanım

19. hakansaygun

hakansaygun hakan

Tesekkur ederim,simdi anladim...

20. hakansaygun

hakansaygun hakan

Parcali daha iyi ozelliklere sahip diye dusunerek bu kamisi dusunmustum ,deneme firsatim olmadi , tecrubeleriniz cok onemli tesekkur ederim ,arasturacagim.