Parçanın doğru yerini bilen var mı? :(

Konu, 'Makineler' kısmında hakan280 tarafından paylaşıldı.

1. hakan280

hakan280 Hakan

Evet üstatlar makinanın içini açtığımda içinden bir yay gibi bişey fırladı doğru yerini bulmadığım için kilit düğmesi boşta kalıyor sağ sol edince kilitleniyor veya salma moduna geçiyor.
    Fotoğraf da makinenin altında gördüğünüz küçük v şeklindeki telin( tel de değil ama) yeri
    markası procatch 3 bilyalı. tüm detay
    http://www.hepsiburada.com/liste/mo...rc0166&categoryId=1308748&SKU=OUTBURC0166-300

2. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    O parça bir nevi yay görevi görüyor. Makinayı boşa alma mandalının yayı. Bendeki eski makinadakide aynı parça. hemen mandalın yanında bir yere girmesi lazım bir tarafı makinada dayanıyor bir tarafı mandala dayanması lazım. İyice bir bak olmazsa bendeki makinayı açar resimlen anlatmaya çalışırım.

3. hakan280

hakan280 Hakan

Valla hocam denemediğin şey kalmadı:S Bi resmini koyarsan çok makbule geçer. kaç gündür bunun için uğraşıyorum balıkçılar bile yapamayız biz diye geri çevirdi.

4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    siyah alt kalamanın iç bölümünde böyle bir parça vardı siyah kalamayı kontrol er egerki sert degilse bu parçayı iç taraftan yaylandıracak şekilde tak abim

5. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    kırmızıyla çizdiğim yere giriyor.geri salınım düğümesinin arasına.bende açmışken yağlayim bari :)

6. hakan280

hakan280 Hakan

Cevap veren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Üstat valla çok teşekkürler yaptım senin koyduğun resim sayesinde ne kadar teşekkür etsem azdır ama kaç gündür uğraşıyordum. Hangi yağ ile yağlıyoruz makinayı ? Ben denize düşürmüştüm oltayı bazı yerlerinde küf belirtileri var Makina yağı ile yağlasak olurmu?

7. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    wd40 pas sökücüyle iyi bi temizle.hatta kücük bi donruma kabına wd40 koy rulmanı falan içine at biraz kalsın.ondan sonra çok ince bir yağ ile yağlayabilirsin.mak. yagıda olabilir.Senin sorununu daha önce bende yaşadım daha konuyu açmadan başlığı okuyunca aklıma geldi :).bende 2 gün bulamamıştım int te yoktu o zaman.zar zor buldum :)

8. hakan280

hakan280 Hakan

Sorma çok uğraştım, Senin gösterdiğin yeri gördüm ama fazla derin değil oraya koysam kapağı kapatamam diye hiç denememiştim. Hep yanlış yerde aramışım çözümü. Hiç unutmam bunu belki ilerde ben birine yardım ederim :) Tekrardan çok teşekkürler.

9. nuricem

nuricem Cem

Favori Kamış:
    Okuma safina-x 2.40
    En İyi Avı:
    3kg Lagos
    Rica ederim sorunun çözüldüğüne sevindim.denzillide mi avlanıyorsunuz?Anne tarafım denizli çal lı yazları bir haftalıga geliyorum.köyün yakınından ,adıgüzel barajı var.vakit oldugunda orda avlanıyorum.

10. hakan280

hakan280 Hakan

Yok hocam ben Muğla dayım, balığa Akyaka(denizde acemiyim ) veya ula göleti var küçük bir tane oraya sazana gidiyorum. Dışarda olduğum için anca cvp yazabildim kusura bakma.

11. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Genelde makinaların için çok karışık ve dağıtırken dikkat edilmezse toplarken sıkıntı olabilir. Çok şükür şimdiye kadar dağıtıp toplayamadığım makina olmadı, kimi zaman kritik yerleri not alırım.

Neyseki sorun çözülmüş :)

12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bence tam olarak yay degil, yay gibi esnek hangi tarafa cevirirsen orada durmasini sagliyor.
    benzer bir bir parcayi kirmistim. metaldi. onu yerine yaylanmayi yapacak kadar gucte bir platik parcadan kesip ek yaptim
    yaglamaya gelince wd40m sikarsan surekli yaglama yapman gerekebilir
    onun yerine iyice temizledikten sonra makine yagi veya kati yaglardan kullanirsan daha uzun sure yaglanmadan idare eder. secim senin