Parmaklik konusunda yardim

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Nightwalker tarafından paylaşıldı.

1. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Arkadaslar selam. Ozellikle bu soguk havalarda at cek yaparken isaret parmagi cidden cok yipranabiliyor atis sirasinda misinayi tutup birakma yapmak zorunda oldugumuzdan. Isaret ve bas parmaklari korumak icin deriden parmakliklar oldugunu duydum. Bu konuda bilgi ve tecrube sahibi arkadaslar var mi acaba?

Parmakliklar gercekten kullanisli mi ve atis yaparken herhangi bir engel teskil ediyorlar mi? Ozellikle belli bir sure kullaninca yipranip egilip bukulerek misinaya takilma ihtimalleri oluyor mu? Tavsiye edebileceginiz herhangi bir marka ya da model var mi.

Bilgiler icin pesinen tesekkurler...

2. murat303

murat303 Murat

Favori Kamış:
    4.20 Shimano Nexave BX TE Surf
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra CI4 5500 XSA
    En İyi Avı:
    52cm Kofana/ Dragos'tan
    Evet böyle bir parmaklık var fakat satın almaya hiç gerek yok. DEriden yapılmış bir eldivenin işaret parmak kısmı gibi düşünün. işte böyle birşey. Kendinizde yapabilirsiniz. Ben bazen eldiven bazende 2 adet yarabandı sarıyorum parmağıma atış yaparken. Gayet güzel oluyor.

3. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Birde yarış bisikleti şamrelinden kesip yapabilirsin ;)

İnce olduğu için parmağı tam kavrıyor ve kolay,kolay aşınmıyor defalarca kullanabilirsin :cool: eminim her bisiklet tamircisinde bulabilirsin ben yaptım oldu deneyip tecrübe ettim oradan biliyorum. ;) :)

4. dionysos

dionysos ilhan

Favori Kamış:
    olta
  5. ozan

ozan Ozan

herhangibir ince meşinden yapabilirsin. sadece atmak için değil el oltasında balık vurunca kesmesin diye kullanıyoruz onu

6. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Yarabantı veya seloteyp bant sar. sanırım işini görür,ağır kurşünla (100-125 gr) atışlarda sıksık at çek yapmak gerektiğinde ben bu yöntemi kullanıyorum. bir dene randıman alamazsan parmaklık düşünürsün.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Evet İbrahim abi benimde yöntem o kalın makara yarabandı sarmak en mantıklısı
    kolay gelsin.

8. Bu konuda piyasada oldukça fazla parmak koruyucular mevcut..Bunlardan birtanesi aşağıda..Misina araya konulup parmakla sıkıştırıldığında kaymıyor..genellikle deri,kauçuk ve çeşitli sentetiklerden imal ediliyorlar..

Bu tür malzemeleri Surfcastıng ile ilgili sitelerde bulabilirsınız..;)

[​IMG][/URL][/IMG]

9. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Arkadaslar yorumlar icin cok tesekkurler.. Ben de zaten su anda yarabandi sariyorum iki kat ancak ozellikle soguk ve kuru gecen kis aylarinda zaman zaman parmagimda egzama oldugu icin deri daha hassas hale geliyor ve daha etkin bir cozum arayisi icerisindeyim..

10. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bence en guzeli bulasik eldivenleridir. Elinize bir boy kucugunu alin hangi parmaga istiyorsaniz o parmaga denk geleni kesin. Ucunuda 0.5-1 cm kestinizmi tamamen parmaginiza oturan, elastik, oldukca kullanisli ve ucuz bir parmaklik edinmis olursunuz.

11. MehmetSait

MehmetSait Mehmet Sait Tekin

Favori Kamış:
    Dip oltası
    Hemen bir ayakkabı tamircisine git ince deriden yarım parmak diktir,daha sonra dikişide içe al çok kullanışlı Emin olabilirsin Sevgiler;)