Parsun 4 zamanlı 9.8 ve 9.9

Konu, 'Motorlar' kısmında kadam tarafından paylaşıldı.

  1. kadam

    kadam Orçun

    Mesajlar:
    6
    Şehir:
    BALIKESİR
    Merhabalar ,

    Foruma yeni kayıt oldum, amatör bir balıkçıyım, ancak uzun zamandır forumu takip ediyorum. Motorum çalındı, Parsun motor almayı düşünüyorum. Ancak Türkiye'de ki satıcılar kuşkulu bilgiler paylaşınca yapmış olduğum araştırmayı sizlerle paylaşmak istedim.

    Öncelikle almak istediğim motor 9.9 Parsun. Piyasada 9.8 kalmamış. ( ne hikmetse ! ) Piyasada en çok satılan parsun 9.9 bml modeli. Velhasıl parsun üretimini yapan şirketin sitesinde Parsun 9.9 bml modeli bulunmazken parsun (9.8) bml modeli bulunuyor.

    Türkiyede piyasadaki Parsun 9.9 bml modellerinin açıklamalarında cc olarak 209 yazar. Parsun üretimini yapan şirketin ve dünyadaki birçok distribütörünün sitesinde 9.9 bml modeli 323cc olarak yazmakta. Aynı şekilde 9.9 abml modelinde de 323cc yazmakta. Sadece 9.8 bml ve 9.8 bms modellerinde 209cc yazmakta.

    Üretici şirketin linkleri ==-
    Parsun 9.8 bms :
    http://www.parsun.biz/4-stroke/9.8hp_outboard_motors.html

    Parsun 9.9 bml :
    http://www.parsun.biz/4-stroke/9.9hp_outboard_motors.html

    Parsun 9.9 abml :
    http://www.parsun.biz/4-stroke/9.9A_OUTBOARDS.html

    Özetlemek gerekirse parsun 9.9 bml modeli 323 cc dir. Piyasada Parsun 9.9 bml ler 209 cc olarak gözükmekte. Bunu hemen hemen bütün firmalar bu şekilde satmakta.

    Yani Parsun 9.8 bml modeli 209 cc den 9.9 bml modeli diye satıldığını düşünüyorum. Yanlışım varsa affola. Orjinal 9.9 bml 323 cc dir !
    Motor hacminde %50 fark ! Küçümsenecek cinsten değil.
     
  2. night fisher

    night fisher fatih

    Yaş:
    60
    Mesajlar:
    2.135
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    şu son günlerde forumda çıkan Parsun konularını bir inceleyip,sonra karar vermeni tavsiye ediyorum.Motor hacmini de çok fazla kafana takma bence,eskinin 3500 cc lik motorunun verdiği gücü,1000 cc lik motorlarla elde ediyor günümüz otomobil sektörü.100 CC LİK motorla 25 hp güçte motor üretseler ilk müşterileri olurdum.20 KG I geçmezdi ağırlığı:)
     
  3. kadam

    kadam Orçun

    Mesajlar:
    6
    Şehir:
    BALIKESİR
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Parsun, hidea ve Fuji markalarından uzak durmaya kanaat getirdim. Sıfır için bütçem uygun değil.

    9.9bg veya 15bg , 4 zamanlı, uzun şaft, 2005 ve üstü bir modelde motor aramaktayım.