parsun dün çalışmadı

Konu, 'Motorlar' kısmında mbilhan tarafından paylaşıldı.

1. mbilhan

mbilhan murat

selamlar ben 4 zamanlı dıştan takma 5hp kısa şaft parsun motorumu 2 ay önce aldım 2 aydır motorum düzenli olarak çalışıyodu yalnız son 3-4 gündür calışırken denizin ortasında durmaya başladı çeyrek gazda ve dun denize cıktığımda tekrar durdu ve bidaha nekadar cekersem cekeyim ipi çalıştıramadım acaba sebebi ne olabilir motor tamircileri bi bakıma bile hiç bir parca sını bile değiştirmeden 60-70 lira fahiş paralar alıyolar yardımcı olursanız kendim halletmeye calışıcam saygılar

2. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Murat Bey, aynı problemi bende dün yaşadım. Benim problemimin kaynağı benzinin motora iyi gitmemesi.. yani seyir halinde iken el pompasının sürekli sert olması gerekir ki bu sayede tanktan motora benzin gitsin benim bir süre sonra yumuşuyordu ve bende elimle pompalıyordum...

Bildiğim kadarıyla sizin motor kendinden yakıt tankına sahip. tahminimce yakıtınız azaldığında bunu yapıyor olabilir ( 1-2 litre olsa bile )

3. anylife

anylife tayfun

dostum cep telefonun kaç özelden yazarsan sana yardımcı olabilirim

4. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım yeni motorumda. Giderken stop etmeler çok zor çalışmalar... Tesadüfi olarak sorunu buldum. Bu motorlarda benzin hortumları biraz adi galiba. Benzin hortumunda kelepçenin olduğu yerde deformasyon varmış ve hava alıyormuş. Oradan kesip tekrar taktım ve şimdiye tekrar yapmadı. Benzin hortumunu bi kontrol edin derim.

5. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Ben şunu merak ediyorum... 12 litrelik standart harici deponun minimum kaç litre kalıncaya kadar kullanabiliyorsunuz Parsun da ? ben de bu sorunun aynısını her hafta yaşıyorum ve son 3 litre kala bu sorun baş gösteriyor...

Sizde de aynısı mı acaba ?

6. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Parsun'u bilmem ama Yamaha depoda 1 parmak yakıt kalana kadar sorun yaşatmıyor.

7. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    O halde sizin yakıt deposunun içindeki, yakıtı içine çeken sütunun boyu, yerden 1 parmak yüksekliğe kadar uzun, parsunun nedense kısa ve insanı yarı yolsa bırakacak türden..

Depoyu değiştirmek çok mantıklı..

8. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    ben depoyu sütunun oraya doğru yatırarak çözmüştüm sorunu.....altına terlik falan koyarak kolayca halledilebiliyor.....

9. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Abi öncelikle hoşgeldin uzun zamandır forumda göremiyorum seni..

Terlik işi geçici çözüm oluyor bir iki dalgada yeniden yere yapışıyor yakıt deposu.. en iyisi paraya kıyıp full depo gezmek ! Böylece arıza gerçekten yakıttan mı bujiden mi oradan mı buradan mı daha iyi tespit edilir diye düşünüyorum ??

10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    demek motor 2.el. ilk sahibi olsaydın daha iyiydi, çünkü öncekinin neler yaptırdığını bilmiyoruz. parsunlarda benzin pompası var mı?

11. stormwinder

stormwinder onur

benim 20 yaşındaki evinrude benzin bitene kadar çalışıyordu :)

arkadaşlar ikinci el motor almayın. parsun 5 hp motorlar 1000 dolar civarı fiyatlarıyla peynir ekmek gibi sattı. 5 hp genelde kimseye yetmez..3 kişi denize çıktığınızda yeterli gelmez. işte bunu bilmeyen hatta denize ilk kez çıkacak binlerce kişi 1000 dolar civarındaki fiyatlarına aldanıp bu motorları aldılar..çoğu motorları çok hor kullandı. 1 yaşındaki motorların hor kullanıma bağlı olarak 10 senelik derdi oldu.

sıfır alın aklınız rahat olsun.

12. mbilhan

mbilhan murat

motoru gecenlerde 10 saat bakımı için tekrar motorcuya goturmek zorunda kaldım.maalesef cok para alıyolar ama yapcak bişi yok yağı değişmesi lazımdı artı arızanın sebebinide merak etmiştim.sorun karbüratörün pislik yapmış olması benzinde su varmış motorcu benzin aldığım yeri değiştirmemi söyledi.10 saatten önce depoda yarım benzin olsa dahi motor denizde durabiliyordu.şimdi masallah kız gibi calşıyor 1 parmak benzin kalsa dahi.bakalım 100 saat bakımına kadar ne olcak allah kerim :)benim sorun nitekim karbüratörün pislik yapması imiş.

13. YUSUF_1977

YUSUF_1977 yusuf

Konu eskimiş ama bir tavsiyede bulunayım. Benzin için filtre kahve makinasının kağıt filtresinden geçirirseniz sorun olmaz . Buji NGK BPR7HS ile değiştiriseniz rahat edersiniz 12,5 tl civarı.

14. YUSUF_1977

YUSUF_1977 yusuf

parsun 2,6 yada Tohatsu 2,5 motordan birini almak üzereyim .parsun alırsam biliyorumki buji hortumlar kablolar ne varsa elden geçirmek gerekecek .Ancak 4 zamanlı olması ve aslında sorunların çözülemez olmaması mantıklı kılıyor.

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    parsunu bilmem ama amerikan motorlar (eskileri) sağlam olur
    5beygir istanbulda yetmez. belki ege sahillerinde,, durgun sularda kullanılabilir

16. rasitilicali

rasitilicali rasit

Katiliyorum.parsun 5hp motor fiber teknede gitmiyor.

17. enez22

enez22 irfantunalı

Favori Kamış:
    Shimano Catana
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg,sinarit 5 kg.
    ?

Peki 4 zamanlı olup aynı güçte olan diğer markalar fiber tekneyi götürüyor mu? Hayır,

O beygirdeki motorlar tek silindirli ve hemen hemen aynı cc' ye sahipler. Pervaneleri de üretilen güce cevap verecek kadar itme kuvveti uyguluyor.
    Ben de Parsun kullanıcısıyım, motoru kullanmaya 5 hp ile başladım. İlk aldığım zaman ben de çok düşündüm hata mı ettim diye, çalıştıramadım vs. ama işi öğrendikçe gördüm ki yaşadığım aksaklıklar motordan değil tecrübesizliktenmiş. Bindiğim süre zarfında bakımını yapmak (yaptırmak) suretiyle hiç sorun yaşamadım.

Şimdi 9.9 Parsun kullanıyorum ve çok memnunum ( hem güç olarak,hem fiyat olarak, hem de bulunduğum yerde servisi olması nedeniyle. Parsun kullanıcısı olarak son zamanlar da yapılan olumsuz düşüncelere karşı olumlu bir şeyler yazmak istedim.

18. rasitilicali

rasitilicali rasit

Arkadasim 15 yillik motor kullanicisiyim.Foruma bi goz at istersen yuzlerce magdur var.Bunlarin hepsi cocuk deil yapma allah askina

19. enez22

enez22 irfantunalı

Favori Kamış:
    Shimano Catana
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg,sinarit 5 kg.
    Sence yazdıklarımdan okuduğum ve bilgi sahibi olduğum anlaşılmıyor mu?
    Şimdi sen biraz araştır ve oku.