Merhabalar , İstanbuldayım 5 hp kısa şaft parsun motor almak istiyorum ve en uygun fiyata bulabilmek için araştırma yaptım ancak yinede atladığım bir yer varsa diye parsun için uygun fiyatlı yer tavsiyelerinizi bekliyorum.
keşke bu mesajını cumartesi günü okumuş olsaydım çünkü gittigim bir köyde kolibri botun arkasında 9,8 lik 2 aylık bir bir parsun vardı ve satacagını söylemişti fiyatları hakkında hakkında pek bilgim yok düz 700 e bırakırım dedi dedi botum yokki motoru napim muhabbetini yapıp ayrıldım ordan
Çok teşekkürler düşünceniz için fakat 700 e bıraktığına göre o motoru mutlaka bir sıkıntısı vardır.Daha önce 2.el motordan başım yandığı için ve garantisi olması açısından sıfır bakıyorum.
Sıfır bakıyorsan Tophane'de Orka'ya bi bakmanı öneririm.. parsun yetkili bayiidir, ben ordan Mercury aldığımda iyi indirim yapmışlardı tanımadıkları halde, insanla ilgileniyorlar.. http://www.orkadeniz.com/
dedigim gibi fiyatlarını bilmiyorum satmak istiyorsa vardır elbet bir sebebi muhakkak çünkü insan memnun oldugu birşeyi satmaz
Önceki deniz motorumu bu firmadan almıştım. Direkt ithalatçının deposundan gönderiliyor ve kargo ücreti istemiyorlar. Sıkıntı olmaz ancak taksit seçenekleri avantajlı değil. İstanbulda da Özoğlu Marin var..reeling
Ücret yoksa kargo için güzel ancak çok fiyat fark etmediği sürece İstanbuldan elden almak daha iyi olucaktır. Şu an aklımda 3 firma var fiyatları yakın -Karan Hırdavat -Orka -Özoğlu Marin Bu firmalardan alışveriş yapan varsa memnuniyetlerini düşüncelerini yazabilir mi ? Orka hakkında 'adalı balıkçı' nın yazdıklarını dikkate alıcam.
Ahmet sen git ORKA,ya Ademi bul para peşinse iyi pazarlık yap zaten firmalar arasındaki fiyat farkı atlan deve değil hatta 3 kuruş fazla ver derim. Herhangi bir sorunda başın pek ağrımaz. Hatta motorunu gör al evine bile kargo ilen göndermeye bak.
şu an daha iyi bir alternatif bulamazsam aklımdaki bu zaten peki bana kullanım konusunda neler yapmam gerektiğini bakım konusunda nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda falan bilgi verirlermi yoksa satış ve servis bölümü farklımı ? Birde biraz alakasız ama sizce 5hp 4zamanlı parsun almakmı daha mantıklı 100 lira daha fazlaya 3.5hp 4 zamanlı tohatsu almak mı?
Sevgili Ahmet, her konuda yardımcı olurlar.. gittiğinde aklına takılan herşeyi sorabilirsin.. Bu motoru nerde kullanacaksın? Kayıkla mı botla mı? Ufak bir botla kullanacaksan 3.5 hp olabilir ama büyük bot veya ufak bir kayıkla kullanacaksan 5'in altına düşme bence...
3.20 botla kullanıcam beygir gücümü kalitemi diye düşünüyorum ama parsunla tohatsu arasında öyle aman aman bir fark var mıdır ki...
Biri Japon Malı Biri Çin malı.. Tohatsu, mercury, mariner, Evindrude 4 zamanlı motorların dörtüde aynı. Markaya göre renk, pervane ve ekipman gibi farklar var. Ben senin yerinde olsam o bota 9.8 2 zamanlı tohatsu alırdım. Bazen hız gerekebiliyor.reeling
3.20 bota 3.5 HP bence az gelir.. tamam, seni istediğin yere getirir götürür ama bi tır tır gitmek var, bi de vınnn diye gitmek var.. 3.5 HP kürekten hallice olur sadece.. Bir diğer konu da 4 zamanlı ve 2 zamanlı konusu.. 4 zamanlı motorlar çok sessiz çalışır, o bakımdan çok konforludur, benzine yağ karıştırmak vs zorunda kalmazsın, 2 zamanlılara göre %40 daha az yakıt harcar vs vs.. ama her güzelin bir kusuru vardır tabi, 4 zamanlı motor yeterli ısıya gelinceye kadar tam randımanla çalışmaz, ısındıktan sonra max verim almaya başlarsın.. 2 zamanlıda durum farklı, ipi çek çalıştır bas gaza uç git Bir de Parsun Çin motoru, Tohatsu Japon.. tercihimi sorarsan ben Tohatsuyu tercih ederim, çünkü ucuz etten yapılan yahniyi yemem.. ben de 2 sene önce Parsunla Mercury arasında gittim geldim ve sonunda 4 zamanlı 5 HP Parsun yerine daha fazla para verip 2 zamanlı 5 HP Mercury aldım ve çoook memnun kaldım.. 2 zamanlı 5 HP Mercury ile 3,5 metre fiber ile 12 mil yapıyorum, fiber kayığı bile (tek kişi) hemen plane moduna geçirebiliyor (motor soğukken bile).. 4 zamanlı Parsun aynı kayıkta (motor ısınana kadar) ayna kıçı sudan kesemez bence.. Seçimin ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmak nasip olsun..
Yardımcı olan herkese çok teşekkürler , hiç üşenmeden detaylıca yazmışsınız dikkate alıcam tüm yazdıkalrınızı. Şimdi son bir sorum kalıyor ne zaman motor muhabbeti açılsa 'karaköye bak' dedikleri bu işi yapan firmaların bulunduğu yer karaköy ün neresinde ?
Hmm bende orayı biliyorum ancak başka bir yer diye düşündüm orası tophane olarak geçtiği için, size çok teşekkür ederim başından beri detaylıca yazıp ilgilendiğiniz için.