Öncelikle baya uzun süreden beri foruma bişiler yazmıyordum bu konu ile tekrar dönüş yapayım dedim. malumunuz üzere burda okadar tartıştık hidea motormu alalım,parsun mu alalım,royalmı alalım yoksa 2 .ele mi yönelelim diye. Birçok abimizin başının etini yedik burda motor alıcaz diye ve sonucunda Orka Deniz'den 8hp 2 zamanlı PARSUN motor aldık. Tabi ardındanda seastar 3.60 ahşap tabanı botumuzu aldık. Bende araştırıken parsun hakkında 'Türkiye İçinde' yeterli bilgi bulamamıştım. Kendim bir konu yazıp foto ve video ile destekleyip güzel bir kaynak hazırlamak istedim. Öncelikle size fotolarla Bot ve Motorumu tanıtıyım. Bunlarda motorun resimleri YEDEK PARÇA VE SERVİS AĞI Motoru aldığımda kutundan benim şansımadır o kesim motor kapağını kapamak için olan toka kırık çıktı aşağıda resmini koydugum gibi bunu yedek parça açısından söylüyorum hemen firmayı aradım böyle böyle diye durumu anlattım ve bana katolog gönderdiler katalogdan ilgili parçanın numarasını söyleyip ertesi günüde parçayı kargodan teslim alıp kendim taktım. Servis ağı olaraksa türkiyede belirli yerlerde yetkili servisleri var bunlara www.orkadeniz.com dan ulaşabilirsiniz. Benim için bana en yakın olanı Gemlik te olanı. Kaynak Göstermeden Kullanmayınız Volky1991 PERFORMANS VE YAKIT Performan açısından bizi yeterince tatmin ettiğini söyleyebilrim 4 kişi 3 kişi denemelerimiz oldu gayet başarılı 2 kişi çok rahat plane geçirebiliyor 3 kişi kısmi olarak geçiriyor fakat ağır oldugmuz için tekrar suya gömülüyor ama hız konusunda şahsen ben bir elektrikli motor kullanıcısı olarak çok çok çok tatmin oldum. Yakıt konusunda sadece şunu söylemek istiyorum siz anlarsınız. 10 litre 95 oktan benzin aldık Ereğliden Ereğlide yaklaşık 3 kişi 2 saat tam gaz denedik ilk hevesi bilirsiniz sudan çıkmadan nasıl deneniceğini sonra bursada kardeşime göstermek için öğlen 1 den akşam üstü 6 ya kadar oda tam gaz gitt gel ani hızlanmalar falan üstüne depoda kalan benzini 1 litrelik 3 ADET ŞİŞEYE yani 3 litre koyup ordaki balıkçılara dağıttım eve götüremezdim baya kullanmıcağımdan tehlike oluşturmasın diye artık siz düşünün. + Gördüğüm Yönler Rölantide sessiz çalışıyor yarım gaza kadar bu böyle ortalamadan sessiz öyle bağırmıyor 2 zamanlıya göre sesi gururunuzu okşuyor malzemesi kaliteli gibi duruyor şuanlık için yakıtı beni inanılmaz mutlu etti ben benzin yetiştiremiceğimi düşünüyordum ama beklediğim olmadı çok mutlu oldum. performansı da beni etkiledi hani elektrikli motor kullandım tamamda deniz motorunuda biliyoruz hani beni ezmeyin bu konuda ben bunla yazın güzelyalıda kurşunluda trilyede gezilmedik koy kamp yapmadık yer bırakmam - Gördüğüm Yönler geri vitese taktığımda motoru bottan yukarıya almak (pervanesi sudan çıkıcak şekilde yatay pozisyonda kaldırma) için olan yer çok çabuk yerinden çıkıyor hafif gaz verdiğimde ise motor kendiliğinden yerinden çıkıyor yukarı doğru burda galiba bi mühendislik hatası var biraz dikkatli davralınamış defalarça sabitledim sürekli aynısı oluyor. pervanesinde çok fazla kurum birikiyor bizim gibi titiz insanları uğraştırabilir şahsen ben taktım kafayı bembeyaz güzelim pervane denizden çıktıktan sonra içi simsiyah oluyor. birde 10 15 dk tam gaz gittiğinizde performanslı kullandığnızda rolantide biraz yükseliyor 1 2 dkda tekrar normale dönüyor. başka gördüğüm - yönde bi kusur yok allaha şükür bundan sonrada utandırmaz işalllah. motorun videolarıda şu şekilde ; Liman içinde olduğumuzdan ve birazcık azar içittiğimden liman içinde hızlı gitmek dalga yaptığı için teklere zarar veriyormuş nerden bilelim biz 44 lbs motor dalgamı yapmış ki öğrenelim o yüzden çok fazla hız yapamadım en fazla yarım gaz yapabildim ondada fırçayı yedik Tornavida isteyen kardeşimizede burdan selamlarımı gönderiyorum yanaklarından öpüyorum tam yerinde istemiş http://www.youtube.com/watch?v=OI_TCG_4E9s http://www.youtube.com/watch?v=k9NWG64RbEk eğeki aklına takılıp başka şey sormak isteyen abilerim kardeşlerim veya bu motoru almak isteyen kişiler için burda tüm soruları bilgim dahilinde dilimin döndüğü kadar cevaplaybilirim her türlü soruyu,tavsiyeyi dinleyebilirim.şimdi bu botu ve motoru bütün halinde taşımak için tekerlek ve bunu arabaya bağlamak için bişiler düşünüyorum bu konuda tecrübeli olanların yada fikri olanların fikirlerini beklemekteyim. Bilgilendirebildiysem ne mutlu bana.