arkadaşlar merhaba. parsun 5 hp 4 zamanlı motor almayı düşünüyorum, fiyatı çok uygun. Parsun motorlar hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum teşekkürler.
Değerli kardeşim Parsun bir e bir Yamaha Klonu dur. Çin Malı olduğu için de yaklaşımlar da biraz şüpeci olmakda fayda var.Parsun aldıktan sonra yapacağın ilk ve ivedi işlem piston segmanlarını hemen yamaha original ile değiştirmen olacaktır.Esen kal...
teşekkür ederim. söylediklerinizi yerine getireceğim. motor hakkında fazla bilgi bulamadım. sitemizde parsun kullanan, hakkında bilgi sahibi olan pek kimse yok sanırım.
Bence aradığınız bilgi mesajınızda saklı,kullanılan bir marka olsa mutlaka bilgi paylaşan olacak,pek kullanan yok anlaşılan Çin olduğu için,deniz bu şakaya gelmiyor. Ben nette bu markanın (son model) satış ilanını görmüştüm,çok uygun fiat istenmesine rağmen uzun süre satılmadı.
merhabalar, ben 3 yildir 15bg 4 zamanlisini kullanmaktayim su ana kadar sorun çikartmadi tabii sizin ne sartlarda ve ne yogunlukta kullanacaginizda önemli finlandiyada yayinlanan kippari adli denizcilik dergisi bütün distan takma motorlarin 9.9 bg lerini teste tabi tuttu ve parsun bu testte honda ile beraber ikinciligi paylasti...amerika pazarindada satislarda ezici bir üstünlügü bulunmakta. bir diger önemli nokta ise parsun un tüm motorlarini ayri ayri test etmesi; diger markalarda banttan çikan birkaç motorda bir test yapilmakta (tam sayiyi bilmiyorum) son olarak st32 (paslanmaz çelik yada krom) çinde ucuz oldugundan parsunlarda bolca kullanilmakta, ayni model yamaha ile kilo farkinin olmasida bundan ileri geliyor umarim yardimci olmusumdur
Arkadaşlar kısmetse bu hafta içinde 2 zamanlı 8 Hp Parsun motor alıyorum.Adventurer arkadaş memnun oldupundan bahsetmiş.Yanlız motor soğukken yarım yoldan fazla hızlanmadığını ifade ediyor.Acaba bu 4 zamanlı motorlarda mı geçerli.2 zamanlı motorların daha seri olduğunu biliyorum.Bende 4 Hp Yamaha var ve daha çalışır çalışmaz tam yol canavar gibi yol alıyor.Şimdi Alp abi okursa bu sözümü ne zorun var ne diye denizlerin mercedesini satıyorsun der ama gücünü yükseltmem gerekiyor.Botu 3,80' e çıkaracağım.Birt de yeni motorlarda özellikle 2 zamanlılarda Rodaj süresi konusunda bilgi alabilir miyim? Nedir , ne kadardır, eski arabalarda vardı bu motor açılma ama şimdiki teknolojide yok sanırım.Hatta ne kadar zorlarsan o kadar iyi motor açılır derlerdi
hayirli olsun, erken devir kesici 2 zamanli versiyonlarda olmayabilir. sanirsam parsun firmasinin özellikle piyasaya ilk sürdügü motorlarin dahada uzun ömürlü olmasi için düsündügü bir yöntem. (denizlerin mercedes ini ) satiyorsunuz ama aldiginizda zaten kopyasi....üstelikte modifiyelisi yani amg mercedes sahibi oluyorsunuz (saka bi yana parsun un 9.9u hizlanma ve son süratte yamahayi geçti sözkonusu test finlandiyada 4.25 alüminyum teknede 2 kisi ile yapildi) son olarak mercedes in dahi otomobil camiasinda büyüklügü tartisilir. mutlak mükemmel bir outboard markasinin heleki günümüzde olabilirligi pek mümkün gözükmemekte benimde günümüzde çok sevdigim yamaha outboardlar çok diil 25 sene öncesine kadar amerikan markalarinin gölgesindeydi heleki her zaman 4 zamanli motor yapan hondanin esamesi bile okunmazdi; varsa yoksa johnsonla evinrude....mercuryler arkadan gelirdi eski ustalar johnson-evinrude kadar tavsiye etmezdi... günümüzdede her markanin güçlü oldugu bg araligi var....ben 9.8 alsam tohatsu, 15-40 bg mid-range ler arasi yamaha, 90 li bg lerde honda, süper güç aradigim 200-300bg araliginda ise mercury i tercih ederim ana hatlari ile....200lü bg araliklarinda suzukininde mükemmel devirli makinalari var....bu arada omc grubununda eski günlerindeki gibi olmasada güzel makinalari var. sonuç olarak önce alacagimiz bg de karar kilip o bg üzerinden arastirma yapip mutlak markaya saplanmazsak daha saglikli seçim yapabiliriz (objektif gözlem sonucu kisisel fikrim)
ilk anda akla gelmiyor, 40-90 bg arasi mid-rangelerde tohatsu'nun 4 zamanlidan az yakan 2 zamanli tldi motorlarida mükemmel makinalar. o aralikta makina arayanlara hararetle tavsiye ederim.
marka bağımlılarına duyrulur. Parsun bayisi ve servisi olarak Akdeniz sahilinde amatörler ve ticari çalışan kesime motor vermekteyiz her gün ağır şartlar altında çalışan motorlarımızın bir tanesinden dahi şikayet almadık bu motor önce bize sonra da kullanıcısına kendini ispatlamış durumda marka bağımlılarına duyrulur.
merhaba arkadaşlar. bu parsun motorlar ile ilgili sizlerin kendi çekimleriniz olan videolar varmıdır acaba bu motorların performansı nasıldır. ben bu motorlar ile ilgili olumlu şeyler duymadım. saygılarımla.
parsun 5 hp 4 zamanlı almayı düşünüyorum tüm araştırmalarım olumlu tüm servislerini tek tek aradım bilgi aldım parça sorunu yok 2 yıl garanti yamaha ile aynı parçalara sahip yabancı web sitelerinde fazlasıyla karşımıza çıkıyor yotube da test sürüşleri var gayet güzel performansı var gibi bu motoru alan varsa bilgi verirse sevinirim
allah kısmet ederse önümüzdeki hafta içinde bi zaman ben 8 hp 2 zamanlı alıcam ayırttırdım istanbul orka denize alıp bi deneme yaptıktan sonra sizleri bilgilendiririm
Geçen sene uzun oltamızı çileye dönüştüren motor devamlı rolantide stop ediyordu motor. ancak bu markadan değilde motordan kaynaklanan bir problemdir muhtemelen markayı kötülemek istemem ama bendeki anısı çok nahoş.
sevgili kardeşim parsun hakkında bilgi istemişsin kullanıcı olarak sana tavsiye ederim.ayrıca deniz motorları ustası olarak sana tavsiyem; Bu zamana kadar tamir etmediğim motor marakası kalmadı bu sektörde kimin eli kimin cebinde yani markalar birbirleriyle paslaşarak motor üretmektedir.zamanında tohatsu içinde olumsuz yorumlar yapılmıştı.ama şimdi orjinal mercury motorların aynısı olmasına karşın daha pahalı...!!!!!!!!! 1999-2001 model johnsonlar suzuki yapmıştır(5 HP) 1990 lı marinerler birebir yamahadır.ve halan bu motorlar taş gibi çalışmaktadır.tabiki adam gibi kullanılanlar.PARSUN marka motorların geçmişi baya eskidir.bizde ise yeni.korkma kardeş al kullan......kulaklarınıda tıka gitsin.
Herkese merhaba, parsun motorlar gördüğüm kadarıyla yamaha motorların birebir kopyasıdır.Çinde imal edilen bu motorlar,dünyanın bütün ülkelerine satılmaktadır.Tüm denizci arkadaşlara saygılarımı sunarım..
ustam yakıt performance açısından peki siz hangisini tercih ederdiniz 15 bg 4 zamanlı parsunmu 15 bg 2 zamanlımı sitesinde 2 zamanlı 7,1 4 zamanlı 5,3 yakıt tüketimi gözüküyor fuarda orka nın borşüründe 5,1 gözüküyor 2 zamanlı sanırım basım hatası fikriniz nedir
barınak sorununuz yoksa, sabit bırakacaksanız 4 zamanlı alabilirsiniz ama gtir - götür yapacaksanız 2 zamanlısını alın.....4 zamanlı 15bg bendede var vede müthiş ağır; çok eziyet çekersiniz aman diyim
dostum yakıtın nasıl ortalama 20 liralık benizn ile ne kdar kullanabiliyorsun benin tekne 4,50 250 kilo ortalama toplam 500 kilo yük olacak