Paşalar paşalar...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında balıkçı umut tarafından paylaşıldı.

1. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Remixon mauerick300 3.00 mt
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    Merhabalar uzun bi süre teknolojiden uzak kaldım ve biriken bi kaç av resimini sizlerle paylaşmak istedim :)

bu paşalar yengeçle tutuldu ve çok yakın mesafeden 10-15 mt den yaklaşık
    en üstteki 1kg 50 gr diğerleri 750-800 gr arasında

o gün daha nicelerini kaçırdım eski misanam yüzünden banghead :(

Veee ilk levreğim ! :D canlı ısparozla yakalandı tartmadım ama pazarcılıktan kalan deneyimimle 1 kg geçgindi :cool:

akşam ki levrekten sonra sabah bi lidaki vardı spette :)

denizin en tatlı zamanı...

kendisi ısparoz katilidir canlı ısparozdan başka bi şey yediremedim ölüsünü yada kaya balığını falan yemiyo :)

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bunlar yeni foçanın balıklarımı? önceki mesajında bahsediyordun..

3. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    yok abi bunlar yasak balıklar ;)

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Derken ??????

5. modena

modena

av yasağının olduğu yer...alaybey civarı yada bayraklı...tersanelere yakın bir yer yani...

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Öyle ise eyvah ,:( :confused:

7. modena

modena

daha önce de konuştuk bu konuyu ama nafile...sağlık sıhhat hikaye...idk

8. 29519

29519

Genç kardeşimiz sanırım birazda balık avına olan tutkusundan dolayı bu tip riskli işlere girişiyor. Umarım zamanla sağlığın riske edilecek bir tarafının bulunmadığını öğrenir. Eğer yemediyse güzel av olmuş tebrikler ne diyelim :)

9. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Umutcan yapma etme kardeşim.... Hem sağlığın adına hemde toplum yaşamımın getirdiği kurallar adına lütfen dikkat et bu yasaklara.... Eğer yakala bırak yapıcaksan istediğin yerden istediğini yakala kimse sana bişi demez (yumurta sezonu hariç) ama iş tüketime girince rengi değişiyor, nahoş bir hal alıyor.... Lütfen kuralların amaçlar doğrultusunda koyulduğunu hatırlayalım....:(

10. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    yediğimi de nerden çıkardınız ? dolaptalar evdekilere tutum diye gösteriyorum yemiyorum yani tamamen balık tutkum yüzünden tabi bide imkansızlık :)

11. 29519

29519

Yemiyorsan güzel av olmuş o zaman :)

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Niye yenmiyo abicim bunlar? Harika gözüküyolar suda canli kaldiysalar baska yere göçmedilerse ben anlamaz dizer mangala yan yana :D yasak bölgeden avlandiysa ben nizama uyar avlamaz :)

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    İmkansızlıklar içinde iken yanlış olanı imkan olarak görmek olurmu??? olmaz..:(

14. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    tat testi yapıcam abi mordoğana falan gitiğimde ordan deniz çuprası alıcam sonra bendekilerden bi tanesiyle tat testi yapıcam çok merak ediyorum sonucu en son geçen sene yemiştim pek bi fark almamıştım ama bi denicem ginede mrsparkle

15. balıkçı umut

balıkçı umut umutcan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Qunhai SL-500
    yanlış olan bişey yok ki yemiyorum yarın dolaptakilerin fotosunuda atıyımda içiniz rahatlasın :D

16. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    neden yenmiyor ve neden yasakbölgeyi bilmediğim için anlayamadım olayı açıklarsanız sevinirim.

17. Amenthalas

Amenthalas Aytaç

Favori Kamış:
    Okuma Safina X 270 10-35GR
    Favori Makine:
    Shimano Zeric 2500F
    En İyi Avı:
    Ben Onu Çoktan Kaybettim,Diğerleri Avuntu...
    su oralarda pis ve ağır metal vesaire içerdiği için bu balıklarada geçiyor bu balıkların uzun süreli tüketiminde insan vücudunda biriken bu maddeler ölümcül bir hal alıyor ,ama sen birtane balıktan nolacak yedim işte bişeyde olmadı mantığıyla haraket edersen muhtemelen bir zarar farkedemezsin olay bundan ibaret

18. Seydihan

Seydihan seydihan

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme siyah 4.30
    Favori Makine:
    okuma bluehawk 765
    arkadaslar bende anlayamadın neden yenmediğni... tamam su pis diyorsunuz peki bu sadece o bölgeye endeksli dimi...??? ilk resimdeki balıklaf ne balıgı??

19. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

cahilliğimi bağışlayın fakat birşey sormak istiyorum bu yasaklı bölgenin gecenlerde haritasıda vardı ama nekadardı acaba m2 olarak ? Bide bu balıkların yaşam alanları kac m2 ? ve malum soru herkesin aklına gelmiştir ilk 2 sorudan :) temiz denizle kirli deniz arasında perde mi var? bide zararın miktarı nedir ? sigara içmek kadar zararlımıdır ? (günde ne kadar sigara ictiğine yada o balıklardan nekadar tükettiğine bağlı gibi ZEKİCE cevaplar vermeyin lütfen)

20. Eran

Eran Erhan Arı

Favori Kamış:
    Shimano nexave 5-20 gr 210-240 cm
    En İyi Avı:
    47 cm levrek
    Arkadaşlar asıl mesele bu olmamalı bence. Yani tüketilirliğini yada bu balığın gezip gezmemesini tartışmak bize bişi katmaz. Bu soruların muhatabı zaten biz olamayız, kural koyucularla iletişime geçerek bu sorgulamaları yapmak çok daha mantıklı olucaktır diye düşünüyorum. Bizim -en azından şahsımın- burada anlatmaya çalıştığı kurallara saygının ''amatör balık avı'' aktivitesindeki önemli yeri sebebiyle, bu önemin telkinidir....
    Elbetteki sahilevlerinden alınmış lidaki belkide ömrünün %99.99999 unu alsancak limanında geçirmesine karşın çıktığı gezintide size denk gelmiş olabilir, ancak sorulması gereken asıl önemli soru bence bu değildir. Hepimizin bildiği üzre o yada bu şekilde balık avı esnasında av yapılamamış olmasına rağmen banko temasa geçtiğimiz materyal Deniz Suyu'dur. Sonrasında yapılan av bir dip avıysa da deniz dibiyle temasa geçen takımımızdır. Şimdi basitçe düşünürsek körfezin narlıdere kısmı ile, alsancak-karşıyaka kıyılarına yakın kısmının deniz suyu ve deniz dibi çamuru -burda denzi dibi kırmalık ve çamurludur genellikle- aynı kirlilik oranına mı sahiptir? Dolayısıyla bakteriyel ve paraziter bulaşma olasılıkları eşitmidir? Elbetteki değildir arada ciddi farklılıklar bulunmaktadır, tehlike ciddiye alınması gereken boyuttadır. Kısacası arkadaşlar abilerim kardeşlerim bu ''Hata'' ya düşerek evvela kendimize zarar veririz,sonrasında da belki sevdiklerimize...
    Sonrasında belki sınırlar yeterlimi sorusu gelecektir, bunun için gereken envantere sahip olmamakla birlikte nacizane görüşüm yetersiz olduğu yönünde.... Bence minimum narlıdere vapur iskelesi - sasalı hattına çekilmelidir çizgi, en azından bu benin uyduğum kendi kuralım....

Son düzenleme: 7 Ağustos 2011