Balıkta en vazgeçilmez malzemelerden olan meppsler belirli bir kullanımdan sonra o ilk aldığınız andaki parlaklığını ve albenisini kaybediyor. Parlaklığın daha fazla olduğu yeni mepslerimle eskilerine nazaran daima daha fazla balık alıyorum. Ancak her ava yeni bir meps almakda olmuyor. Özellikle mepslerimi koyduğum kutuların içinde su damlacıklarının kalıp paslanmalara sebep olmaması için av dönüşü muhakkak temizlik işini yaparım. Bu her ne kadar paslanmanın bir nebzede olsa önüne geçse bile kaşıkların üstü zamanla bir tabaka oluşuyor ve parlaklık kaybına neden oluyor. Parlaklıklarını geri kazandırmak için methylan tarzı kimyasalları denediysemde bunlarda nikelajlarının bozulmasına sebep oldu. Hem iğnelerin ve şaftın paslanıp korozyona uğramaması hem de parlaklığın yeniden sağalanabilmesi için sizler neler yapıyorsunuz? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum...
Rıfat kardeşim eğer paslandı ise yapılacak fazla birşey yoktur ama paslanmaması için yapılacak çok şey var ben bu konuya çok dikkat ederim 10 yıllık meps kaşık var ilk günki gibi duruyor kulandıktan snra temizler kuruturum hatta peçete ile silerim koyduğun kutunun hava alması gerekir hatta kutunun içine nemlenmeyi önleyecek ürünler var adı aklıma gelmedi ondan koyarım hiç birşey olmaz
Murat bey paslanmayı büyük ölçüde evet dediğiniz şekilde ben de engelliyorum ama şu kaşığın üstünde oluşan kireç tabakası gibi bir yapı oluşuyorya ona öncelikli çözüm arıyorum. Kazımak da işe yaramıyor çünkü hem mepsi çiziyor hem de üstündeki boyaları alıp desenleri bozuyor.
Rıfat bey nacizane tavsiyem oto cılasıdır .ben kullanıyorum ve gayet iyi randıman aldım.silikon esaslı oldukları için uygulamadan sonra su tutma gıbı bır durumda olmuyor. belco oto cilaları gayet uygun fıyatıda cazıp..
paslanmışa bir şey yapamam ama matlaşanı parlatmak için aliminyum folya ile ovarak pırıl pırıl yapıyorum deneyin görün
Murat beyin dediği doğrudur.Bazı ilac kutularınada konulan türden nem alıcılardan bulundurmalısın ancak evvelinde kullanımdan sonra iyice kurutmalısın. Cok hafif cifle ovarsan biraz düzelir. Sevgiyle kal Rıfat
merhaba, metallerın parlaklıgı ıcın sıze maden cilası " kavil " i onerırım. bakır sus esyası satan dukkanlarda bunu bulabılırısnız. izmirde kemeraltında bakırcılarda bulunuoyr bu cıla. ( cızılen saat camlarınızıda bu cıla ıle cızıklerınden kurtarabılırsınız . ama az mıktarda sureceksınız) aklıma gelen bır baska onerı ıse bu hafta oksıtlenen olda metallerı ıcın sohbet ettıgım bır balıkcı arkadasın tavsıyesı. bayanların kullandıgı seffaf tırnak cılaları ıle bu sorunu cozuyormus. tabı bu onerılrımı ben hıc bır balık malzemesı uzerınde denemedım. sadece su anda aklma gelen cozumler. gozden cıkardıgınız bır takım uzerınde deyebılırsınız soyledıklerımı. ıse yararsa bızımlede paylasırsınız