paslı iğne

Konu, 'İğneler' kısmında kepke35 tarafından paylaşıldı.

1. kepke35

kepke35 SALİH

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    zargana (55 cm) zarganacı oldum artık
    paslı iğne ve fırdödüleri kullanmalımıyız

2. serdargoller

serdargoller serdar

Favori Kamış:
    olta sırtı
    En İyi Avı:
    baraküda 6.5kg
    hidrolik yağında birgün beklettikten sonra suyla yıkayıp tekrar kullanabilirsiniz.

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    salih kardeş öyle bir mecburiyetin yok hatta kullanmazsan daha iyi olur belkide paslı iğneler yüzünden hayatının balığını kaçırabilirsin;)

4. kepke35

kepke35 SALİH

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    anladım teşekkür ederim. ben iğnelerimi ve fırdöndülerimi eski fotograf makinalarına film takılıyor ya o filmlerim baş kutusunu kullanıyorum ama pas yapıyor bunu nasıl önlerim

5. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    iğneleri ilaç şişesinin içine koyup şişeyede biraz pas sökücü veya mazot koyarsan paslanmayı engellemiş olursun:)

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    :confused: benim 2000 yılından kalma iğnelerim bile paslı değiller bu nasıl olabiliyorki iğnelerinin hepsini birden balığa götürüp açıkta çiseye veya suyamı temas ettiriyorsun:confused:

7. kepke35

kepke35 SALİH

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    abi sürekli bi şekilde bunların içinde mi kalacak iğneler

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    İğnelerin NEM lenmesine engel olabilirsen, paslanmayı da engellemiş olursun.

9. Paslı iğneler kullanım açısından 2 yönde risklidir..Birincisi kazara elimize batması Tetanoz olmamıza neden olabilirken ikincisi ise bilindiği üzere pas oksitlenmedir ve metalin yapısını zayıflatır..Trofe bir avı çekerken kırılması yada açılması sonucu balığı kaçırabiliriz..
    Pası önlemek için iğnelerimizi nemden korumak yada yanlarına pas lanmayı önleyen nemi alan malzemeler koyabiliriz..Bunlara en güzel örnek şamandıra ışıklarının içinden çıkan yuvarlak nem önleyiciler verilebilir..:)

10. lombardo

lombardo TOLGA

kutularıın içine biraz pirinç koy,
    yada şu cihazlardan çıkan paket halindeki nem alıcılardan ,;)

11. ilkay882

ilkay882 ilkay

Favori Kamış:
    fenerbahçe...
    En İyi Avı:
    deniz kızı
    calışan iğne paslanmaz...:p

12. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kardeş bence yanlışın var esas çalışan iğne paslanır ;)

13. ilkay882

ilkay882 ilkay

Favori Kamış:
    fenerbahçe...
    En İyi Avı:
    deniz kızı
    işin şakası bu tabi...hatta iğneler için yanınızda zımpara getirip keskinleştirebilirsiniz..

14. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    küçük bir biley taşını tavsiye ederim ben sahte yemlerimin iğnelerinde kullanıyorum işe yarıyor

15. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    İğne ve fırdöndüleri paslanmasın diye kullanmadığım iğneleri ince yağın içinde saklarım balığa giderken yanıma en az miktarda almaya dikkat ediyorum çünkü her takımın yedeğiyle balığa gidiyorum balıkta balık tutarım takımı evde yaparım ayrıca balık dönüşü takımları tatlı suyla yıkarım paslı iğne özelliğini yitirir mukavemeti azalır rastgele

16. kepke35

kepke35 SALİH

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    geçende ne güzel elimde ilaç şişelerinin içindeki nem alıcı şeyler var ya onlardan vardı ama açtım içini avucuma koydum suyun altına soktum reklamda bebek bezlerini boruya sarıyolar su sızmıyo ya o bakımdan denemek istedim. acaba suyun hepsini çekermi diye. :)
    şaka bi yana atmasaydım burda kullanırdım. tuzun içine piriç koyuyoruz ya yukarda tolga abimin dediği gibi yapsakta olur herhalde.

17. bluehunter

bluehunter Ramazan

en iyisi yazıldığı gibi iğnelerin konduğu hava geçirmez metal yada plastik kutunun içine makine yağından birkaç damla damlatmak ve biraz çalkalamak iğneler yağlansın.

18. 3rcaN

3rcaN ercan köse

Favori Kamış:
    zipkin
    En İyi Avı:
    kefal 2 kilo
    atin gitsin alti üstü firdöndü ve iğne :) hem durduk yerde nasil paslanir anlamiş deilim malzemenin kalitesi ile de alakasi var bence paslanip paslanmamasinin

19. Bu mesajı okuyunca aklıma Bandırmada yaşayan ve yaklaşık 45 yılını balıkçılığa adamış şirinmi şirin,tontonmu tonton 70 li yaşlardaki Ömer abim geldi..:)
    Ömer abim malzemelerini çok seven bir abimizdir..Elindeki Tüm malzemeler kendine göre Dünyanın en iyilleridir..Benim malzemelerime bile çamur atar.:) .2 hafta önce balığa giderlerken "Erdal Oğlum bak bakalım şu misinaya eskimişmi? "dedi..Baktım ki misina Geçen yıl kendisine hediye ettiğim 035 bir misina..Dedim sen bunu hiç değiştirmedinmi ?? yok dedi..:D :D Belki inanmayacaksınız ama iğneler bile benim 1 yıl önce bağladığım iğnelerdi..Hiç koparmamış,kopmamış:rolleyes:
    Aslında haftada en az 2-3 kez balığa giden biri..Hep aynı kumsala hep aynı taşın üstünden olta atar..Otursanız yanına o avlaktaki anıları,koparan balıkları,trofeleri bir romandan okuyor edasıyla ama sizi sıkmadan saatlerce anlatır,anlatır ve ekler"Ben bu kadar balıkçılığa hasta iken 45 senede bu denizi bitiremedim siz benim kadar hasta olmayın"
    20 Sene önce Bandırmada "T" iskelede elinde bir misina bir kancayla balıkçılığa başlamış bana ilk Balıkçılık dersini veren Ömer abim sen çok yaşa:)

Son düzenleme: 21 Ekim 2008
  20. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    abi dediğine katılıyorum ve oyumu paslı iğneyi atın diye kulanıyorum.ince yağ iğneden daha pahalı yav.sanki her gün balığamı gidiyoruz demi yücel abi:D :D