Merhaba Arkadaşlar. Levrek avında kendini ispatlamış bir model olan Xorus Patchinko modelinin el yapımı versiyonunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Modelin orijinali plastik döküm olup, WTD aksiyonunu, üzerindeki hologram boyanın yansıması ile mükemmel veren bir su üstü kandırıcıdır. Modeli, 2 farklı boyda yine Balsa ağacı kullanarak çalıştım. 1,3 ve 1,2 mm paslanmaz krom/çelik teller kullandım. Denge ağırlığını metal ve plastik tüp içine yerleştirerek ses faktörünü arttırdım. Hologram folyo ile kapladığım yüzeyi parlak akrilik boya ile renklendirip, 3 kat epoksi ile kapladım. 140mm ve 24 gr.ağırlığındaki bu modelde kullandığım siyah ve mor(mürdüm eriği) renk kombinasyonu gece avlarında kullanmak için. 100mm ve 10 gr.lık bu iki model de gündüz avlarında kullanmak için. Mavi olanı gece için de kullanabilirim. Keyifli seyirler dilerim. Sağlıcakla kalınız.
Teşekkürler Nuri abim, beğendiğine çok sevindim. Çok daha güzelleri sana nasip olur inşallah . Sevgilerimle.
Tebrikler Özcan abi, çok güzel olmuşlar bire bir aynısı desek yeridir... Umarım bereketli avlara da imza atarlar.
Yok artık !!? Pes diyorum... Bu sefer kendinizi aşmışsınız resmen . Modellemeyi bir patchinko edinerek mi yaptınız yoksa fotoğraflarına bakarak mı?
Teşekkür ederim Emir bey. Keşke bir tane edinebilseydim ama yurtdışından gelene kadar maliyeti 70-80 tl.yi buluyor (20 sterlin satış fiyatı var). Resimleri detaylı olarak inceleyerek, özellikleri ve aksiyonu hakkında yazılanları okuyarak, orijinal boyut ve ağırlıklarında yapmaya çalıştım. Sahtenin en büyük ve can alıcı özelliği üzerindeki holografik boya ile WTD aksiyonunu mükemmel verebilmesi. Bu şekilde kalıp çıkarma tekniği ile hemen her türlü sahtenin, orijinaline çok yakın benzerlerini yapabilmeniz mümkün. Sağlıcakla kalın.
Ben de eksilmeyen ilginiz ve değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum Levent bey. Sağlıcakla kalınız.