Merhabalar pazar günü öylesine yapmış olduğumuz macera dolu buzlu gölde balık avından kısa bir görüntü. Bir balık için yapılan toplam 460 km. Siz buna ne derseniz diyin, biz buna iptal olma dedik. Şimdi soracaksınız kaç balık tuttunuz ? HİÇ.... Ama buna değdi. Zaten amacımız balık değil, balık olsa, balıkçıya giderdik, 10 Tl. ye kilosunu satıyorlar. Boşuna 200 Tl masraf etmezdik. Ama bu bir aşk. http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=191857594172311 Not : Video embed kodunu almadı, ondan direk bağlantıyı verdim. Ve bu gün yaşadığımız bir sürü macera. Jandarma, güvenlikçiler herşeyi sahiplenen katliam yapan teresler. Ama buradan Jandarma güvenlik güçlerine anlayışları ve gösterdikleri nezaketten dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Macerayı ilerleyen mesajlarda yazacağım, ve yapılan bir katliamı sizlerle paylaşacağım.
merhaba, Bu video ya Facebook'tan kaldırılmış ya da gizlilik ayarlarından dolayı görüntülenemiyor gizlilik ayarlarınız sanırım engel oluyor, youtube gibi sitelere yükleyebilirseniz daha kolay görüntüleyebileceğiz. merak ettim izlemessem olmaz şimdi
f5 yapınca düzeldi benden kaynaklanmış olabilir, kısa bir görüntü fakat heyecan verici, kırarken aklıma geldi aha dedim şimdi bütün buz kırılacak herkes içine düşecek, manzarada mükemmel, macera için tebrikler
Benim facebook hesabim olmadigi icin bakamiyorum link'e. Ama paylastigin icin tesekkurler agabey. Aman buzlu gol'e dikkat.Bugun internetten okudum; cocuklar buzun ustunde oynarken buz kirilmiz ve bogulmuslar. Rastgele...
Emrah kardeşim teşekkürler. Bahsettiğine benzer bir haber aşağıda. Videoyu Dm´ye atacağım, oradan veririm. Çok sakat iş yaptımız ama değiyor. birazda bilgi vs. meselesi babacan. http://www.yabantv.com/haber/5930-golde-balik-avlarken-suya-dustuler.aspx
Selam Emircan dediğin gibi bu balık tutkusu insana her şeyi yaptırıyor..Geçen hafta senle görüştükten sonra bende gittim..Buz tutan gölde 15 delik açtık, üzerinde 5 kişi devamlı olarak kaldık....kıyıdan 40-50 metre ilerisine kadar gittik..Buzu kazmayla kırarken buzun altımızda çıtıtrağını duymamıza rağmen hangi akla hizmet bilmiyorum ama yerimeizden ayrılmadık..Ama çok sakat iş yapmışız..Bizden bir hafta önce aramızda olan arkadaşlardan biri aynı yere gidip8-9 delik açmıslar..Bize 6-7 delik açtıktan sonra dedi.Buzları kırmada zorlanınca, arkadaş, bizim geçen hafta kırdığımız yerlker vardı orları kıralım dedi..yerlerini tespit ettik..Gezdiğimiz yerlerin 2-3 metre yakınlarında olan uzeri buz tutmuş ama kazmanın ucunu görünce delinen üstü hafif buz tutmuş 10cm. kadar yerleride açtık. Ama üzerinde gezinirken ayağımız eskaza orlara bassa inan suyun dibindeydik..Bu aralarda basından 2 gündür buz kırılması sonucu ölen kişileri görünce daha da çıkmam dedim buz üstüne...Ne zaman ne olacağı belli olmaz ama tedbiride elden bırakmamak lazım....Kendine dikkat et..
Can Bey merhaba.. Öncelikle tebrikler bu zahmetli olayı yaptıgınız için.. Benimde hayalimde var buzu kırıp balık tutmak ama bir türlü nasip olmadı maalesef. Hatta sırf bunun için bikaç seneliğine Ardahana yerleşmeyi bile düşündüm şaka değil ciddiyim.. Ama gelgörki eşimle bi Ardahan belgeseli izledikki Ramiz Dayının o davudi sesiyle bize anlattıkları inanın ürküttü hanımıda benide ve vazgeçtik Yani anlıyorum o 400km yolun neden ve nasıl katedildiğini inanın.. inşallah birgün uzun uzuzn deneme fırsatım olur bunu. Tekrar teşekkürler paylaşımınız için..
Vay benim kardeşim, kendini buzlu göllere vurmuş. Acıkmış, üşümüş, yorulmuş da eli boş geri gelmiş. Şaka bir tarafa, valla ne yalan söyleyim eliboş dönsen de en çokta geri döndüğüne sevindim abicim. Buz işi sakat iş. Macara aramaya gerek var mı. Var diyorsan; macera her tarafta zaten, in Tortum'a at oltanı, yak semaverini macaranın hası işte. Tehlikenin sınırlarında dolaşmaya Allah korusun ne gerek var. Haberim olsaydı vazgeçirmek için elimden geleni yapardım inan. Sözün özü kardeş; hiç gerek yok, hiçbir tedbir fayda etmez bir durum.
Fatih Can, inşallah vaktin olursa bir kaç günlüğüne başım gözüm üstüne beklerim. Seni Ardahan´a değil, Susuz gölüne götüreceğim Abi varya oradan döndükten sonra garip gelecek sana ama Tortuma gittik )))))))) delilik bu usta, ya da sen ne dersen de eyv. Biliyorum Mehmed kardeş. Videoda dikkat ettiysen kementle bağlıyız ve aramızda 4 mt. var. kamerayı çeken ben, turuncu montlu kardeşim, diğeride ekibimizde diğer kardeşimiz.
Simdi izledim.Sagolasin Bu konu hakkinda cok yorumlar olmus ama ben yinede bir fikir daha soylemek isterim : can yelegi kullanirsaniz bir nebze daha rahat olabilirsiniz diye dusunuyorum Neyse . Sonraki avlarinda basarilar dilerim agabey.Rastgele...
kementleri görmüş değilimde, genede sakat ben daha gitmem...Emrah bey'in dediği gibi can yeleği falan bi nebze zaten o vücut sıcaklıgından ani oılarak eksi bilmem kaça düşersen şok geçiriyosun.kasların kasılıyor ve hareket edemıyosun...İşin Kötüsü bizede kement falanda yoktu...
Cümle ve devamı: "Jandarma, güvenlikçiler herşeyi sahiplenen katliam yapan teresler. Ama buradan Jandarma güvenlik güçlerine anlayışları ve gösterdikleri nezaketten dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Macerayı ilerleyen mesajlarda yazacağım, ve yapılan bir katliamı sizlerle paylaşacağım"
Kardeş, o kadar kullanıcı bu mesajı okudu, bir şey çıkarmadı. Sen bunu nasıl çıkardın hayret. Tekrardan iyi oku! Not : Video embed kodunu almadı, ondan direk bağlantıyı verdim. Ve bu gün yaşadığımız bir sürü macera. Jandarma, güvenlikçiler herşeyi sahiplenen katliam yapan teresler. Ama buradan Jandarma güvenlik güçlerine anlayışları ve gösterdikleri nezaketten dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Macerayı ilerleyen mesajlarda yazacağım, ve yapılan bir katliamı sizlerle paylaşacağım. Özellikle KALIN VE SİYAH yerleri oku! Sen bunları okurken ben konunun devamını yazayım kardeş.
Burada Emrah kardeşimizin galiba yorgunluğundan olsa gerek konuyu tam anlayamamış. Kaldığım yerden devam edelim, hatta bu kardeşimizin iyi anlaması için biraz da geri alalım. Burası Tercan, bize burada yasak denilince yasak aslında adamların tamamen keyfi uygulamaları. Nasılsa tercan köy, ben burada istediğimi yaparım, asarım, keserim diyen birileri var. Gölün sağ tarafını zorlu sahiplenmiş, sol tarafını sözde balık avı ruhsatı alan kendini kahraman sanan bir adam. (Teres kelimesi bu ve orada insanlara huzur vermeyenler için söylediğim kelime. Biz ilk gittiğimizde burada zorlu tarafından sürekli sözlü uyarı alıyorduk, sonra diğer tarafa gittik bu seferde bazı (teresler) değişik tehditlerde bulundu. Burada birde muhtar var, yine bir avımızda geldi yok ben bu gölün suyunu satın aldım burada ki balıklar benim gibi saçma sapan laflar. Benim morelimi bozunca bende Erzincan T.İ.Müd. ile görüşme yaptım, bu adam burada germe ile avcılık yapabilir dediler, bende bunun şartı şurtu varmı dedim, işte göle 4 adet germe çekebilir, bilmem kaç cm. aralıklı olması lazımmış dedi. Bende dedim ki, yav bu adam bu göle 16 tane germe çekmiş, bunu kim kontrol ediyor ? resmen katliam yapıyor neden önlem almıyorsunuz? neden kontrol altına almıyorsunuz. İyi o zaman bu iş parası ile oluyorsa bende para verdim balıkçılık ruhsatı aldım, bende serpme atarım, germe çekerim, tırıvırı kullanırım dedim. Karşımda ki yetkili valla kanunlar bunlar. Ne güzel parayı ver istediğin katliam serbest. Bu tartışma daha uzun, kafanızı şişirmeyeyim. Emrah kardeş, burada TERES bu katliamı yapanlardır. Sonra bu olayın yaşandığı güne geliyorum, balık esnasında zorlu´nun güvenlik güçleri geldi, uyardılar biz bunaldığımız için kına geldiği için dedim ki ben buradan gitmiyorum, kimi çağırırsan çağır. Onlarda Jandarma gelecek dediler, hah dedim bende zaten burada ki en adil kararı verecek onlar, çağır gelsin dedim. 45 dakka bekledikten sonra Jandarma geldi. 2 tim )))))) dedim ne oluyor meğerse bizim bu zorlu elemanları Jandarma´ya ileri derecede tehlikeli avcılık yaptığımızı anons geçmiş, yuhhhhhhhhhhh. Komutan geldi, gayet kibar ve nazikçe merhaba arkadaşlar, hayırdır bir sorun mu var dedi? bende başladım sıralamaya. Ulan iyiki de Jandarma gelmiş. Bak Emrah kardeş tekrar yazıyorum, Ama buradan Jandarma güvenlik güçlerine anlayışları ve gösterdikleri nezaketten dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Dedikten sonra sağolsun J.Bşv. aynen şunları söyledi güvenlikçiye. Kardeşim bu arkadaşlar olta balıkçılığı yapıyorlar ve ruhsatları var. Bize değişik ihbarda bulunuyorsunuz, söyleseniz ki balık avcılığı gelmeyiz, hatta yanımızda Orman. Böl. elemanıda getirtmeyiz. Burada olta balıkçılığına kimse karışamaz bu arkadaşların en doğal hakkıdır. Aynen bunları söyledi komutan. Sonra onlarla beraber ayrıldık. Daha çok anlatacak olay varda özet olarak geçmeyi uygun gördüm. Saygılarımla.