cumartesi gün çıkmış olduğum avda verim alamayınca doğrusu pazar günü pek zargana yakalamaya niyetim yoktu.ama pazar saat 12 de şarköyden arkadaşım arayıp balığa çıkacakmısın demesiyle başladı.evdeyim ama niyetim yok dedim geleyim zargana yakalayalım demesiyle içimizde olan balıksevdası tekrar varlığını gösterdi tamam gel o zaman gel dedim 15-20 dak. sonra müreftede oldu beni evden alıp doğru iskeleye gittik.takımları acarken yandaki abilere rast gelsin varmı birşeyler dedik zargana için yok dediler 1 saatte 5 balık aldık dediler bir taraftan içimden tüh dedim gene olmayacak sanırsam dedim.açtık takımları ve yem hazırlayıp ilk atışı yaptım ama yokdu arkasından gelen falan arkadaşta attı oda yok dedi.neyse 2-3-4-5. atışlarda arka arkaya 4 balık aldım ve güzel bir gün olacağı belli olmuştu yanımızdaki amca nasıl yaa dedi biz 1 saatte 4-5 balık aldık sen 5 dak.da 4 balık aldı dedi şans dedim amca.neyse iskelede 2 saat takıldık 2 arkadaş 30 zargana almıştık ve arkadaş limanı merak etti gidelim bakalım dedi ne var ne yok gittik ama ne balık yakalayan nede balık vardı.geri döndük ve iskeleye varmadan kıyıdan büfeler önünden attık.daha ilk atışta oda ne topu bile su içine çekti top kayboldu iri bir zarganaydı bu arkadaşa dedim acele et hemen at sende çok iri var burada oda daha ilk atışında iri bir balık aldı.oradan 6-7 irice zargana aldık.keşke ilk başta oraya gitseydik dedik.daha yarım saat attık ve 6-7 iri balıkla noktaladık bu avıda.güzel bir pazar geçirdik.benim acımdan bu sene verimli bir zargana yılı oldu.zarganaların hepsini arkadaşa verdim bende 4-5 kuyruk aldım balıklardan okadar onlarıda lüfer için aldım.bu yıl 200 ten fazla zargana yakalamışımdır. tabi zarganada olsa hatıra resmi çekilmeden olmaz değilmi ahmet ve balıklar buda benn:
tebrikler vallahi istanbulda millet bu hafta sonu canlı zargana bulabilmek için çok uğraşıyordu lüfer avında. balık çok alta inmiş kepçeyle alamıyorlardı... Başarılarının devamını dilerim...