Herkese merhabalar Nihayet beklenen iple çektiğim Pazar günü tatilim gelmişti ve ben tabi ki de balık peşinde olucaktım.. Cumartesi akşamından hazırlıklarımı yapmıştım İstanbul da yer gök istavrit doluyken rapalacılığı bir şekilde yapmam gerekiyordu. Sabah 05:45 de kalktım üstümü giyindim avlağa doğru yolumu aldım. Oltamı hazırladım ucuna rapalamı işittirdim ve 200 gram kurşunla açığa doğru yolladım. Para versen yapılacak iş değil sabahın köründe kalkıp 4,20 kamışla o ağırlığı atıp çekmek.. Sevdalısı olunca kar kış zorlukmuş demiyor insan İkinci veya üçüncü atışımda beklenen kafa atışları oltamın ucundaydı geliyordu günün ilk balığı dikkatlice çıkartım sudan ve kovadaki yerini almıştı Devamında 3 atışta 3 balığıda kovalama yollamıştım sisli bir İstanbul sabahında Balık git gide seyreldi nazlandı sıcak bastırdı derken yılmadan kovalıyordum. Oltamda yeter artık bi bırak be adam diyecekti nerdeyse.. Ama ben her balık çıkartıdığım da o seyrek zamanlarda, saflar sıklaştırıyordu dinlenenler tarafından Velasıl güzel bir Pazar keyfi yaşamak gene nasip oldu. Galatasarayım da Şampiyon oldu ki daha ne olsun Bu arada fotoğrafları evde çekiyorum genelde çünkü avlakta çekildiği zaman nerde olduğunuz belli olabiliyor diye.. Herkese gönlündeki avları yapmak nasip olsun. Rastgele [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Avlak Bence Dünyadaki Haber alma servislerinden bile gizlidir balıkçıların avlakları. Kimse yerini söylemiyor.reeling
erdem bey merhaba, avınız ve açık sözlülüğünüz için tebrik ederim. 200 gram kurşun dedikten sonra nerede olduğunu söylemenize pek gerek kalmadı. 3/4 yerden biri, . baık boğaza girdikten sonra hemen hemen her avlaktan sonuç alınabilir. dün boğaza gitmek varmış pehhh kaçtı tren güzel av. avlarınız daim ve bereketli olsun
evet iri istavrit giriş yaptı. balıkta peşine geliyor. bir kaç güne tamamen bopazı sarmış olur kanımca 10 günü iyi değerlendirmek lazım.
Abi istanbulun kalabaligini hepimiz biliyoruz, Olta atmak bir kenara dursun denizin herbi yerinde setler var nerede ise denizi goremiyecegiz, Ben verim aldigim bolgenin adini buraya yazarsam isi bilenin yani sira acemilerde gelecek, hal boyle olunca insan yaptigi isten zevk alamiyor. Kendi Adima sunu soyleyebilirimki ben evime balik goturmek icin karga b-kunu yemeden sabah yatakdan kalkmiyorum. Benimkisi bir tutku olmus bir sevda olmus artik. Amacim eve balik goturmek olsa carpma yapar elektrik verir kirec atardim. Bu yuzden insanlarin olta attigi yeri gizlemeleri tanidigi guvendigi insanlar ile paylasmasi gayet dogaldir, Bu metinler bu ve benzeri forumlarda binlerce kez yazildi ve yazilmaya devam edecektir. Bu hususdaki son mesajim budur.
Avlak konusundaki yer belirtmediğim için dertli olan arkadaşlar 17 milyonluk bir şehirde yaşıyoruz ve avlaklar kalabalığı kaldırabilecek kadar geniş değil kimse kusura bakmasın dalgasına baksın balık peşinde koşsun beleşçilik peşinde değil... Merayı belli etsem orada sadece kaos olur kalabalıktan millet kavga eder birileri zevk yapıcam derken sinirleri bozulur.. Adam orada çapari atar rapala atanların içinde kurşunda bildiği ağırlık en fazla 100 gramdır takımı 25 liralıktır kurşunun daha ağırını zaten atamaz... İşte bunları anlayabilecek kapasite de olan arkadaşlar zaten böyle sorular sormazlar mera neresi diye... Bu siteye zaten konu açmazdım açtığıma da pişman oldum...
özkan kardeşim balıkçılıkta ustalık diye bir şeyi kusura bakma ben kabul etmiyorum adı üstünde amatör balıkçılık yapıyoruz zaten acemi dediğinin insanlar bu forumlarda dolaşmıyor saygılarımla