Merhaba, Kösteklerde kullanmak üzere FC misina arıyorum. Piyasada bir çok alternatif mevcut. %100 fc misina olarak, 100 metresi 10 lira olanda var. 10 metresi 100 lira olanda. Kullanım alanını düşündüğümde çeker değeri olarak 7-8 kg arası yeterli olacaktır. Bu durumda yine markaya bağlı olarak 0.26-0,30 değer aralığında fc misina almam gerekiyor. Hali hazırda boğazda OKUMA SHOTAI fc misinayı bolca kullanıyoruz.gerek istavrit,çinekop çaparisinde gerekse lüfer yemlisinin kösteğinde. Özellikle çaparide harikalar yarattığı kesinlikle bir gerçek (Serkan abimin ve sevgili Emre 'nin kulakları çınlıyor olmalı) Fakat maliyeti biraz aşağı çekmek istiyorum. Bu misinanın 50 metresi 9-10 lira. Kalınlık 0,30mm Uzunluk :50mt Çekeri: 8,20kg var mıdır önceden kullanan merak ettim. Pelicanın EFTTA onaylı normal mono misinaları taş gibiydi.. Bunu nasıl çok merak ediyorum.. (Varsa başka marka ve model önerileriniz, onları da okumak isterim)
Eğer gerçekten %100 Fc ise piyasada bulabileceğin en ucuz ürünü bulduğuna emin olabilirsin.Remixon Hercule Fc misinayıda inceleyebilirsin. http://www.anadoluavmarketi.com/markaya_gore.asp?id=262&ALT_KAT=261
Öncelikle teşekkürler ilginiz için Pelican SPY ı kesinlikle deneyeceğim..bu bir kenara. Bahsettiğiniz misinanın da fiyatı uygun sayılabilir. Yine %100 fc ..fakat çeker değeri pelicana göre yarıyarıya düşük nerdeyse. Sanırım gerçek değerler bu olsa gerek hercule 0,30 mm 4,6kg test değeri var. Ama en çok ilgimi çeken "Japanyoda üretiliyor" yazısı oldu
Benimde ilgimi çekti Japonya üretimi yazısı.Bazı kanca ve misina kutularında yazan Japan tecnology yazısı ürünün Japonyada üretildiğinin kanıtı değildir Japon teknolojisi ile başka ülkedede üretilebilir.Hercule serisinin ben çin veya korede üretilmiş olduğunu düşünüyorum.İthalatçi firma ile görüşüp net bilgiyi alıp aktarırım.