İyi günler değerli arkadaşlar... Balık avına yeni başlamış biri olarak soruyorum... Ankarada Çanıllı barajına turna avına gitmekteyiz.Kendime orta halli bir takım yapmak istiyorum.Bunun için makine olarak Okuma Flame 30 alacağım.Kamış olarak da Pelican London Pelistic 270 cm kamış alamayı pelnlıyordum ancak internetteki hiçbir sitede bu kamış kalmamış.Kıyıdan atçek yapacağımdan 240 cm olanı bana biraz kısa kalıcak zira boyum 1.80.Ben de şöyle düşündüm: Pelican firmasının London Pelistic ve Trigger Pelistic diye 2 adet pelistic spin kamış serisi mevcut.Ben London serisinin 240 cm olanı yerine Trigger serisinin 270 cm olanını alsam malzeme açısından bir sorun olur mu?Çünkü london serisi kamışların fotoğraflarına baktığımda,kamış U şeklini alabiliyor ve kolay kolay kırılmıyor.Acaba bu özellik Trigger serisinde de mevcut mu?İnternet sitelerinde bu serinin U şeklini almış fotoğraflarını göremedim. Kısacası Pelikan Trigger Pelistic kamışlar Pelikan London Pelistic kamışlar gibi U şekli alabiliyor mu?Kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirebilirler mi? Teşekkürler.. Rastgele...
tavsiye ederim güzel bir kamış aklına takılanher soruya yardımcı olurum. Tiger konusdan senin kamışa takacağın makina ile alakalı tiger modelleri baitcasting makinlar için tasarlanmış modeller. Dikkat edersen sap kımı kısa ve tetik var. London modeli spining makinlar için tasarlanmış bir spin kamış. Aksiyonu gayet güzel ve atış performanası yükse bir kamış . Defalarca Uşekline getirip zorladığım birkamış ve halen salam.Lndon kamış dolgu kamış olduğu için kırılma gibi durmlar enson aklına gelecek olasılıklar olmalı.Diğer spin kamışlara nzaran ağır olması dez avantaj olsada fiyatı çok uygun ve performans ve güç bakımından birçoğuna farkatan bir kamış .Seneledir kullanıyorum. Bu arada internete armaktansa Ankarada yaşadığına göre Dışkapıya av bayilerine git orada kesin bulursun.
Pelistick ağır ve yavaş aksiyonlu bir kamıştır. Tavsiye etmem. Onun yerine cormoran bull fighter 2.40 alabilirsin. Çok daha hafif ve daha hızlı aksiyonlu bir kamıştır. 240 kısa kalmaz hatta atış için az elverişli dar alanlarda rahat edersin.