selam arkadaşlar abiler.bende pelican oklahoma 30 lbs çeker 1.80 m boyunda çıkrık kamış var.(yalnız made in china) sizce bu kamış penn 230 gto (galiba bu da made in china) ile ne derece iş görür.ayrıca kamışta pelistick kamış yazıyo.bu sizce ne derece mukavemet sağlar.ve de made in china olması ne derece kötü.hepinize teşekkürler.rastgele... http://www.balikmarketim.com/?urun-7209-PELICAN-OKLAHAMA-180CM==30-LBS-BOAT-OLTA-KAMISI.html
Cihangir kardeşi şu anda madein china yazmayan ürün kaldımı ki ünlüsü örnegin mustad ünsüzü artık tüm ürünlerini çinde imal ettiriyor 30 lb kamışla 5-6 kiloluk bir balıgı rahat alırsın yanlız jig kamışı oldugundan 300-400 gr arası küçük balıkları hissetmen zorlaşır trofe av peşindeyim dersen sorun yok hem küçük hem büyük dersen normal kamış ve makaralı makina.
sami beyin söylediğine bende katılıyorum artık nerdeyse tüm markalar çinde üretiliyor. çin deyip geçme her kalitede mal var fiyatına göre yani. kamış güzelde nerde kullanacağın önemli.
ben esasen bunu kuzu için aldım.lahoz orfoz, sinarit falan. ama bizim buralarda 15 kg ve üstü kuzu gelme ihtimali oldukça yüksek.yazılı orkinos falan.bu büyüklükte yada daha büyük balıkları çekermi(tekniğiyle tabi) ölümüne çıkrığı sarmak değil) teşekkürler cevaplarınız için.rastgele abiler
Cihangir yeğenim, Başlangıç olarak, 200 liralık çıkrık makina, 50 liralık çıkrık kamışı yeterli gibi. Lakin 15-20 kiloluk Akyayla baş edermi? O da senin ustalığına kalmış. İlerleyen süreçte, bu tür ekipmanı daha sağlıklı ve bilinçli olarak kurabilmen için bu takım staj yapmanı sağlayacak, eksiklerin nedir kendin değerlendireceksin. Yoksa başlangıçta bilinçsiz olarak, 1000 - 1500 lira gibi bir harcamaya hiç gerek yok. Kamışının metal aksamlarının sıklıkla bakım ve temizliğini yap, paslandırma.
evet amcacım.ilk başlarda 1000 lira verim hiç birşey bilmeden kullanmak saçma.bir sorum daha olcak.şimdi 10 kg balık geçti oltaya diyelim.ben onun debriyajını ayarladım,balık makinedeki ipleri sökmeye başladı.bu esnada ben makinemi sarayımmı.hem balık ipi sökerken bende bir yandan çeksem,sarsam zararı olurmu.çok teşekkürler rastgele sizlere
Başlangıçda kalaman orta ayarda olsun. 10 kiloluk balığı bindirdinmi, kamışını güzel bir mahmuzla ve sar. Baktın kuzu senle güreşmek istiyor. Hiç oyuna girme. Kaçak güreş. 10-15 saniye sonra kalamanı azıcık daha sık ve sar. Tabii bu stillerde genelde kamışla kaldırılır, boşlukta makina sarılır. Balık, ipini sökerken sen bekle, sıra sana gelince, sen görevini yap. 5-6 kez karşılıklı bu oyundan ve restleşmelerden sonra, güçlü ve akıllı olan kazanır.