Pendik Sahil

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında m_cumur tarafından paylaşıldı.

1. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    Selamunaleyküm

evim ve işim pendikte arabam yok ve balık tutmayı seven arkadaşım yok. bende bu yüzden iki gün önce kipadan 20.90 tl ye olta aldım. bundan iki hafta önce pazar günü tekne ile açıldık açıktaki gemilerin dibinde istavrit aradık ama nafile. derken sahiel yakın kayıktan laz bir ali dede bizi yanına çağırdı buraya gelin burda tutun dedi balık oltanın çok olduğu yere gelir dedi ve 4 kişi 9 kg lık kovayı susuz ağzına kadar doldurduk saat 9 dan 12 ye kadar sürdü sonra tekne sahibi gececi olduğu için dönmek zorunda kaldık.

neyse yarın şansımı sahilden denemek istiyorum, şu anda hangi balık var ve yem takmayı sevmiyorum illede yem ile olması gerekiyorsa takıcaz yapacak bişey yok :). bana hangi balık var ne ile tutabilirim ve oltanın ucuna kaç gr ağırlık takabilirim bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ayrıca saat gündüz 3 gibi gitmeyi düşünüyorum işten o saatlerde çıkıcam saat konusunda balığın kıyıya doğru gelme saatlerini bilmiyorum.malum acemiyiz :( bu taraftan bizde balığa çıkıcaz diyen olursa eşlik edebilirim...

Not: makinanın adı = King Gear Ratio 5.14.1
    kamışın adı = XHS -26 ( bir tek bu yazıyı bualabildim)

şimdiden teşekkür ederim rastgele ...

Son düzenleme: 7 Ağustos 2009
    akifkaradagg bunu beğendi.
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Mustafa merhabalar,

Aradığın bilgiler bende yok ancak, umarım aradığın cevaplarını bulur ve güzel bir av gerçekleştirirsin. Şimdiden rast gelsin.:) ;)

Bu arada, madem kamış ve olta sahibi oldun, profil bilgilerini de değiştirirsin artık. :)

3. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    ucuz etin yahnisi misali önce deneyeyim kamışı sağlam kalırsa profildede değiştiririm :)

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir fikrim geldi.

Favori Kamışı: "Var da, sağlam kalırsa" (zira, çok büyük balıklar avlayacağım:p )

İyi sükse yaparsın. :)

5. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    anlaşılan yarın işe gitmicen :) makaraya sardın :D

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Açtığın konu dikkat çeksin de aradığın cevaplarını bulasın diye konuyu canlı tutmaktır maksadım. İstersen silebilirim. Gücenmem inan.;)

Evet yarın iş yok. Balığa gideceğim, bakalım kısmette neler var. Dualarını beklerim.;)

7. m_cumur

m_cumur Mustafa

Favori Kamış:
    oyster
    En İyi Avı:
    gelincik
    sadatların duası olur inşaAllah.

abim ne gücenmesi ne silmesi ne güzel işin makarasındayız. eğerki yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İki saattir Pendik Sahiline -pardon- senin konuya uğrayan yok. O kadar el salladık, feryat ettik halbuki.:D

Neyse artık yarın öğlene kadar müjdeli bir cevap gelir inşallah.;)

Mustafacığım özür yok abicim, özürlük bir durum da yok. Kendine iyi bak, şimdiden rast gelsin diyeyim.

Hayırlı geceler tüm dostlara.:) ;)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Pendik sahiline hala uğrayan olmamış

Bir önceki hafta 2 cılız vuruş aldığım yerden, sonraki hafta 2 güzel somon aldım. Temiz kalbin sayesinde. Bu resim senin için Mustafa.:) ;)

10. gemi55

gemi55 ibrahim

Mustafa kardeş bende pendikte avlanmayı isteyen ama nerede, hangi balığa, nasıl yem atılır bilmediğimden bir türlü avlanamadım pendikte. Pendikte ve balık avı konusunda yeni sayılırım. Eğer sen bu konular hakkında bilgi edindiysen paylaşırsan sevinirim...

11. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal
    burayı hıc pendıke benzetemedım hocam burası tam olarak neresı bu arada maltepede sahılden somon alan duymustum ve vıdeosunu ızletmıstı bı abımız bana gorunce sok olmustum resımde bulundugun yerı belırtırsen sevınırım haydı rastgele abıcım.

12. bluehunter

bluehunter Ramazan

resimdeki yerin bir göl olduğu anlaşılıyor eeee peki bu resmin pendikle alakası ne:confused: :confused:

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :rolleyes: İlahi abiler,

Bu somon Erzurum'da tutulmuş ve resmi Mustafa'ya (m cumur) hediye edilmiştir.:)

14. MuRaT58

MuRaT58 murat

bende kipadan dün King Gear Ratio 5.14.1
    adlı bir olta aldım 29.90 tl ye oltada tek bi sorun var sorun:şimdi ipleri birbirine karışıyo makineyi döndürünce ip gelmiyo anlatabildimmi? ben acemiyim malesef :D sizce bu sorunu nasıl düzeltirim? hani makineyi döndürürsünüz kancadaki balık gelirya gelmiyo lütfen yardımcı olabilirmisiniz?

Son düzenleme: 19 Temmuz 2010
  15. crazyex52

crazyex52 ismail

syn abiler merhabalar ben pendik/ çamçeşmeden ismail sizin bu balık merakınızı görünce bende geldim bendede balık tutma hobisi başladı bu aralar arada ömeli barajına gidiyorum arada pazar günleri pendikten motorluyla acılıyoruz ileride büyük gemilerin dibinde güzel istavrit çıkıyo gelirken bide kefal gördüm aklım gitti

16. crazyex52

crazyex52 ismail

herkeze selamlar bendede bu aralar balık merakı var bezen pendikten açılıyoruz buruna büyük gemilerin dininde güzel istavrit çıkıyo bezende ömerli barajına gidiyorum :D