Pendikte balık avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında bhdreren tarafından paylaşıldı.

1. bhdreren

bhdreren Bahadır EREN

En İyi Avı:
    2 kilo civarı sazan
    Merhaba arkadaşlar.

İlk defa denizde kıyıdan balık avı yapmak üzereyim. Lakin ne deniz balıkları hakkında ne de olta düzenekleri hakkında bir fikrim yok. Yaşadığım yer pendik sahil. Pencereden balık avlayan insanları gördükçe yerimde duramıyorum :) Şu aralar hangi balığa hangi düzenek tavsiye edersiniz. Yardımcı olacak üstadlarıma şimdiden teşekkür ederim.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Bahadır öncelikle aramıza hoş geldin,

Pendik sahilde şuan da gündüz saatlerinde kıyıdan istavrit izmarit sardalya mezgit avlanabiliyor. bunun dışında mevsiminde sarıkanat eşkina da av veriyor. aklıma şuan gelen balıklar bunlar.

takım olarak bu balıklardan hangini avlıcaksan google amcaya sorsan en iyi avcı kadar cevap verecektir. yinede takıldığın konu olursa sor cevaplarız :)

3. MELİH BOYACI

MELİH BOYACI MELİH

Favori Kamış:
    Lineaeffe surf mill 420
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    Çapari ile istavrit,dip takımı ile mezgit denenebilir.Mezgit takımını da şamandırayla ve midye yemi ile kullanırsanız lapin ispari tarzı balık gelme ihtimali var.

4. Lepistes07

Lepistes07 Orkun Şanlı

Favori Kamış:
    genelde küçük bi kasnağa sarılı 15'lik misina :)
    deneme-yanılma ile öğrenmen uzun zaman alır ve bi süre sonra usanıp bu güzel hobiyi bırakabilirsin.

o yüzden bikaç usta bulup çıraklık yap derim.

usta-çırak ilişkisi en verimlisi...

5. bhdreren

bhdreren Bahadır EREN

En İyi Avı:
    2 kilo civarı sazan
    Çok teşekkür ederim ilginizden dolayı. En kısa zamanda ilk denemeyi yapar siz değerleri üstadlarıma rapor ederim. Rastgele.

6. Querorz

Querorz Fatih

Abi hakikaten izmarit çıkıyor mu? Ben Bostancı civarındayım. İzmarit için en uygun yer neresidir acaba sahil hattı için?

7. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Fatih deneme yapabileceğin yeri özelden gönderiyorum ;)

Edit: Özel mesaj çalışmıyor. Tam nokta söylemim ama dragos tarafında izmarit alanlar var. Deneme yapmanı tavsiye ederim.

8. crazyex52

crazyex52 ismail

herkeze selamlar ben ismail çamçeşmede oturuyorum bendede bi kaç aydır balık merakı belirdi :D hani güzel olmuyoda değil pendikten motorla açılıyoruz gemi dibinde güzel istavrit çıkıyo ama biraz daha büyük bişeyler avlamak gerekiyo arada öömerli barajına gidiyorum :D bu hafta sanırım pendik sahilden kefale atarım die düşünüyorum ? varsa meraklı artakdaşlar pendik sahilde arkadaşlık ederim pazar günleri.

9. ustadali58

ustadali58 Ali Rıza DAŞDEMİR

Birde lazım olan Makine ve Kamıştır size., Rastgele

10. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Aynen öyle,
    Reklam olsun diye söylemiyorum ama ÜstadBalıkçıdan aldığım mantarlı lüfer takımları en iyi işi yaptı diğer oltaya taktığım başka takımlar ya iş yapmadı yada balığı yarı yolda bıraktı.

Üstad dan aldığım takım ile sadece bir kere kaçırdım, onda da üçüncü iğne çelik telden kopmuştu :D . O balığı görmek isterdim banghead banghead