Merhaba arkadaşlar. İlk defa denizde kıyıdan balık avı yapmak üzereyim. Lakin ne deniz balıkları hakkında ne de olta düzenekleri hakkında bir fikrim yok. Yaşadığım yer pendik sahil. Pencereden balık avlayan insanları gördükçe yerimde duramıyorum Şu aralar hangi balığa hangi düzenek tavsiye edersiniz. Yardımcı olacak üstadlarıma şimdiden teşekkür ederim.
Bahadır öncelikle aramıza hoş geldin, Pendik sahilde şuan da gündüz saatlerinde kıyıdan istavrit izmarit sardalya mezgit avlanabiliyor. bunun dışında mevsiminde sarıkanat eşkina da av veriyor. aklıma şuan gelen balıklar bunlar. takım olarak bu balıklardan hangini avlıcaksan google amcaya sorsan en iyi avcı kadar cevap verecektir. yinede takıldığın konu olursa sor cevaplarız
Çapari ile istavrit,dip takımı ile mezgit denenebilir.Mezgit takımını da şamandırayla ve midye yemi ile kullanırsanız lapin ispari tarzı balık gelme ihtimali var.
deneme-yanılma ile öğrenmen uzun zaman alır ve bi süre sonra usanıp bu güzel hobiyi bırakabilirsin. o yüzden bikaç usta bulup çıraklık yap derim. usta-çırak ilişkisi en verimlisi...
Çok teşekkür ederim ilginizden dolayı. En kısa zamanda ilk denemeyi yapar siz değerleri üstadlarıma rapor ederim. Rastgele.
Abi hakikaten izmarit çıkıyor mu? Ben Bostancı civarındayım. İzmarit için en uygun yer neresidir acaba sahil hattı için?
Fatih deneme yapabileceğin yeri özelden gönderiyorum Edit: Özel mesaj çalışmıyor. Tam nokta söylemim ama dragos tarafında izmarit alanlar var. Deneme yapmanı tavsiye ederim.
herkeze selamlar ben ismail çamçeşmede oturuyorum bendede bi kaç aydır balık merakı belirdi hani güzel olmuyoda değil pendikten motorla açılıyoruz gemi dibinde güzel istavrit çıkıyo ama biraz daha büyük bişeyler avlamak gerekiyo arada öömerli barajına gidiyorum bu hafta sanırım pendik sahilden kefale atarım die düşünüyorum ? varsa meraklı artakdaşlar pendik sahilde arkadaşlık ederim pazar günleri.
Aynen öyle, Reklam olsun diye söylemiyorum ama ÜstadBalıkçıdan aldığım mantarlı lüfer takımları en iyi işi yaptı diğer oltaya taktığım başka takımlar ya iş yapmadı yada balığı yarı yolda bıraktı. Üstad dan aldığım takım ile sadece bir kere kaçırdım, onda da üçüncü iğne çelik telden kopmuştu . O balığı görmek isterdim banghead banghead