selam arkadaşlar,abiler.penn 230 gto ile jig veya sırtı ile kuzu avı olur mu diye merak ediyorum.geçenlerde penn ile pelican oklahama 30 lbs çıkrık kamış aldın.kamışın sadece ucu dönerli.acaba iyi takımmı aldım merak ediyorum.cevaplarını için şimdiden teşekkürler.hepinize rastgele...
Cikriginiz dip segirtmesi(jigg) cikrigi olarak uretilmemistir.Daha cok sirti ve agir takimla dip balikciligi acisindan iyidir.Hizli olmaktan daha cok kuvvetli olma uzerine mamuldur.Bu yuzden dip segirtmesinde sizi yorar cunku cok hizli sarimla agir bir takimi kullanmak zorunda kalacaksiniz.Ama dezevantajlarina ragmen yapilmaz diye bir sey yok.Sadece dip segirtmesi icin cok ideal degil. Kamisiniz hakkinda bilgim yok.Ancak onun da dip segirtmeciliginden cok sirti ve dip yemliciliginde kullanilmak uzere imal edilmis oldugu muhtemeldir. Jig kamisi kullanicaginiz jig gramajina gore standartlar veren, oldukca esnek ancak cok kuvvetli kamislardir.Hafiflik baska onemli ozelliklerindendir.Jig cikriklari gene yuksek sarim kapasiteli, buyuzden hizli misina toplaya bilen, ancak nispeten kucuk ve gene hafif cikriklardir.Ulkemizde mevcut markalari ve ozelliklerini ne yazik ki bilmiyorum. Faydali olmasi dilegiyle...
Onun adi Penn dostum...Cikrik makinalarda basli basina bir tarihtir ...Guvenilecek malzemedir.Cikaran marlin bile cikarir onunla... Yanlis anlama marline falan ideal degildir ancak cikarmasini bilen 200 kg lik balik bile cikarir onunla.Elindeki makina genelde lahos, girida, derin su orfozuyla, sirti seklinde kulanilacaksa en saglam sinaritlerle, akyalarla , sari kuyruklarla bas eder.Bakarsan uzun yillar sana hizmet eder.
ne bileyim 150 liralık bir makine olunca tedirgin oluyorum.çünkü bizim oralarda 15 kg ve üstü akya,kuzu,orkinos çekme ihtimli yüksek.ayrıca ağır takımla dip balıkçılığından kastınız ne merak ettim teşekkürler
Ben Turkiye'de aslinda ne satildigini pek bilen bir insan degilim.O piyasaya bir ton sahte, Cin uretimi mal girebiliyor.Benim anlattiklarim orjinal Bir penn makina icindir. Kullandiginiz model de Penn'in oyle cok kaliteli bir modeli degil. Gene Cinde Penn tarafindan yaptirilmis olabilir.Bu konular duydugum ancak cok derinlemesine bildigim seyler degil.Ucuzlugu su an uretimden kalkmis bir Penn olmasindan veya daha kalitesiz metal kullanilmasindan kaynaklaniyor olabilir.Her markanin daha dusuk alim guclerine hitap edecek modelleri vardir ve GTO da Penn bu modellerinden biridir.Ancak gene dikkatli bakilir ve kullanilirsa size Turkiye sartlarinda fazlasiyla yetecegini dusunuyorum.Ama mesala bir shimano veya Dai***la karsilastirildiginda Penn benim icin bir iki suprem modeli haric sinifta kalir.Demek istedigim bir ton piyasada oldukca ucuz (mesela Bond, mesela jarwis walker gibi) markaya nazaran Penn cok daha fiyatina uygun verimlilik beklenebilecek ve guvenilebilecek, gecmisi olan bir markadir.Bir de Penn se mutlaka made in usa armasini kontrol edin...Eger made in china goruyorsaniz oldukca ciddi kalite problemleriyle karsilasacaginizi ozellikle level wind ve vida mekanizmalarinda sorun yasayacaginizi garanti ederim. . Agir dip takimlardan kastim 75-300m arasinda braid olta ipi kullanilarak yapilmasinda fayda olan ve lahos ,adabeyi, mercan turleri gibi dip baliklarini hedefleyen balikciliktir.
galiba made in china. amerika düşkünü olduğumuzu sanıyoruz ama ülkede usa malı yok her zamanki gb. kazıklandık.kandırılmak bizim için bir idol artık hayırlısı olsun. rastgele size.bilgileriniz için teşekkürler...